ewu Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Witam :)) Nie mogę inaczej pomóc ale proszę o numer konta. Może to głupie pytanie ale pomyslałam,że maluchy potrzebują pewnie kocyków i zabawek, przecież to dzieci. Podajcie adres , to wyślę paczkę z kocykami i zabawkami.Pozdrawiam:))) Quote
MaDi Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 ewu napisał(a):Witam :)) Nie mogę inaczej pomóc ale proszę o numer konta. Może to głupie pytanie ale pomyslałam,że maluchy potrzebują pewnie kocyków i zabawek, przecież to dzieci. Podajcie adres , to wyślę paczkę z kocykami i zabawkami.Pozdrawiam:))) Wow rewelacja, dziękujemy pięknie. Może być mój prywatny adres, łatwiej mi będzie podrzucić dary? Konto jest w pierwszym poście. Quote
ewu Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Super to, proszę o adres i gnam do sklepu po kocyki i zabawki. Jutro wyślę paczkę:))) Quote
inga.mm Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 MaDi napisał(a):Ciężko jest ale co zrobić, jak widzisz niektórym chce się jeszcze zniechęcać ludzi którzy chcieli pomóc( wątek pseudo), cóż poradzić trzeba działać. Poszukujemy wolontariuszy! Mam taki pomysł na wolontariuszy, ale wymaga na początku nakładu pracy. Chodzi o nowo przyjętych studentów, no i tych "starych" też. Czy możliwe byłoby wejście w kolaborację z samorządami studenckimi? Quote
MaDi Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 inga.mm napisał(a):Mam taki pomysł na wolontariuszy, ale wymaga na początku nakładu pracy. Chodzi o nowo przyjętych studentów, no i tych "starych" też. Czy możliwe byłoby wejście w kolaborację z samorządami studenckimi? Z tego co się orientuje to samorząd Uniwersytetu Przyrodniczego działa w schronisku, czy jakoś tak;) Quote
ewu Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Witam ponownie:) Pognałam do lumpeksu , bo w takich sklepach często są materacyki dla dzieci , wkłady do wózków - fajne dla psiaków. Znalazłam tylko jedną super rzecz dla szczeniaczków, zaraz pojadę do TESCO szukać dalej. Ale w tym lumpeksie zapytałam młodej , miłej kasjerki , czy maja jakieś kocyki czy materacyki bo potrzebuję dla szczeniaczków. Pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała,że bardzo chce pieska, bo jej odszedł po 13 latach i czy mogę jej załatwić.Musi byś tylko małyi kundelek bo ma małe mieszkanie w Rudzie Śląskiej. Powiedziałam jej ,ze to poważna decyzja, o umowach adopcyjnych , sprawdzaniu itp.Podała mi maila i czeka na fotki z informacjami. Czy macie jakieś zdjęcia psiaków zrobione pojedynczo, lub psiaki bardziej widoczne? Ja nie wiem jak ta Pani zadecyduje ale trzeba kuć żelazo póki gorące, oczywiście z odpowiedzialnymi ludźmi. Czy psiak będą duże docelowo?Czekam na wieści i gnam do TESCO:) Quote
Lili8522 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 To jak nie trafią te psiaczki do schroniska to gdzie są? U Ciebie Madi? Quote
MaDi Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Lili8522 napisał(a):To jak nie trafią te psiaczki do schroniska to gdzie są? U Ciebie Madi? U mnie się już nie zmieścił Pirat to i tak pogranicze wydziedziczenia;) Podpisaliśmy stosowne papiery i wszystkie psiaki zostaną wydane do adopcji przez nas, dzisiaj razem z mamą zostały odrobaczone, otrzymały też mały zapas karmy. Odwiedził je Muzzy więc beda super fotki ale najwcześniej jutro. Będę bardzo wdzięczna za pomoc w rozsyłaniu wątku i pozyskaniu funduszy, utrzymanie takiej gromady to niestety bardzo duże koszty. Quote
MaDi Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 ewu napisał(a):Witam ponownie:) Pognałam do lumpeksu , bo w takich sklepach często są materacyki dla dzieci , wkłady do wózków - fajne dla psiaków. Znalazłam tylko jedną super rzecz dla szczeniaczków, zaraz pojadę do TESCO szukać dalej. Ale w tym lumpeksie zapytałam młodej , miłej kasjerki , czy maja jakieś kocyki czy materacyki bo potrzebuję dla szczeniaczków. Pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała,że bardzo chce pieska, bo jej odszedł po 13 latach i czy mogę jej załatwić.Musi byś tylko małyi kundelek bo ma małe mieszkanie w Rudzie Śląskiej. Powiedziałam jej ,ze to poważna decyzja, o umowach adopcyjnych , sprawdzaniu itp.Podała mi maila i czeka na fotki z informacjami. Czy macie jakieś zdjęcia psiaków zrobione pojedynczo, lub psiaki bardziej widoczne? Ja nie wiem jak ta Pani zadecyduje ale trzeba kuć żelazo póki gorące, oczywiście z odpowiedzialnymi ludźmi. Czy psiak będą duże docelowo?Czekam na wieści i gnam do TESCO:)\ Super. Wprawdzie to kawał drogi i nasze psiaki będą średniej wielkości ale zawsze warto spróbować. Zdjęcia będą:) Quote
inga.mm Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 MaDi napisał(a):Z tego co się orientuje to samorząd Uniwersytetu Przyrodniczego działa w schronisku, czy jakoś tak;) Ale jeszcze jest Maria-Kuria, przynajmniej dwie szkoły prywatne. Czy LSOZ miałby kogoś, kto mógłby w szkołach średnich rozpropagować działalność prozwierzęcą? Quote
azalia Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Dlaczego schronisko nie chce przyjąć piesków od osób prywatnych?A jak nie mają czym karmić,albo się znęcają..a szkoda gadać,a później ludzie wyrzucają. Quote
LadyS Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 azalia napisał(a):Dlaczego schronisko nie chce przyjąć piesków od osób prywatnych?A jak nie mają czym karmić,albo się znęcają..a szkoda gadać,a później ludzie wyrzucają. Jeszcze tego brakowało, żeby schroniska przyjmowały psy od prywatnych ludzi... I tak jest już ogromne przepełnienie. Quote
andegawenka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 ladySwallow napisał(a):Jeszcze tego brakowało, żeby schroniska przyjmowały psy od prywatnych ludzi... I tak jest już ogromne przepełnienie. Rejestracja psów, czemu się tego nie robi? Quote
phase Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Przecież to jeszcze taki maluch. :(:( Bd zaglądać bo na razie tylko tyle mogę, nie powstrzymałam się nie napisać... Quote
ewu Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Dziewczyny pójdę zaraz do weterynarza zakupię witaminy dla szczeniaczków i wsadzę do paczki. Paczkę jutro nadam , bo szukam fajnych kocyków a nie cienkich szmat, niczego w tym TESCO nie dorwałam:(( Czekam na fotki , to wyślę tej Pani:) Quote
yolanovi Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='ewu']Witam ponownie:) Pognałam do lumpeksu , bo w takich sklepach często są materacyki dla dzieci , wkłady do wózków - fajne dla psiaków. Znalazłam tylko jedną super rzecz dla szczeniaczków, zaraz pojadę do TESCO szukać dalej. Ale w tym lumpeksie zapytałam młodej , miłej kasjerki , czy maja jakieś kocyki czy materacyki bo potrzebuję dla szczeniaczków. Pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała,że bardzo chce pieska, bo jej odszedł po 13 latach i czy mogę jej załatwić.Musi byś tylko małyi kundelek bo ma małe mieszkanie w Rudzie Śląskiej. Powiedziałam jej ,ze to poważna decyzja, o umowach adopcyjnych , sprawdzaniu itp.Podała mi maila i czeka na fotki z informacjami. Czy macie jakieś zdjęcia psiaków zrobione pojedynczo, lub psiaki bardziej widoczne? Ja nie wiem jak ta Pani zadecyduje ale trzeba kuć żelazo póki gorące, oczywiście z odpowiedzialnymi ludźmi. Czy psiak będą duże docelowo?Czekam na wieści i gnam do TESCO:) Ewu, gdyby Pani nie była zdecydowana na psiaczka z tego wątku może pokaż jej jeszcze naszą sierotke ze Śląska http://www.dogomania.pl/threads/213419-Szczeniak-Kubuś-prosi-o-ogłoszenia-wrócił-na-parking-miejsce-pobytu-swojej-matki?p=17501844#post17501844. to znacznie bliżej. Quote
MaDi Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 inga.mm napisał(a):Ale jeszcze jest Maria-Kuria, przynajmniej dwie szkoły prywatne. Czy LSOZ miałby kogoś, kto mógłby w szkołach średnich rozpropagować działalność prozwierzęcą? Koś się znajdzie tylko zawsze barak czasu wiele planów:( Quote
ewu Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Paczka uszykowana, mail z wątkiem Piracika i Kubusia przesłałam miłej Pani z Lumpeksu:) Kupiłam na próbę witaminy u weterynarza dla rodzeństwa Piracika. Podobno są smaczne i pieski traktują je jako nagrodę. Jedna tabletka dziennie. Tylko czy ci ludzie będą to dawać:(( Przecież chyba wolontariusze nie chodzą tam codziennie.To takie ważne te witaminy , maluchy rosną. Jak się sprawdzi kupię więcej i wyślę:))) Quote
inga.mm Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='MaDi']Koś się znajdzie tylko zawsze barak czasu wiele planów:( Oj wiem, wiem. Nie wyrabiam się ze wszystkimi obowiązkami Zapraszam na grzybobranie I I I I V Quote
bico Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 [quote name='MaDi']Schronisko odmówiło przyjęcia maluchów od prywatnych osób, chociaż rozmawiałam z kilkoma osobami...właśnie taka postawa uczy społeczeństwo wywalania psów do lasu:shake: Piracik czuje się lepiej, nawet się podniósł, teraz leży u mnie na kolanach bo sam nie jest w stanie się ogrzać. Jest pod opieką najlepszego Profesora w Lublinie.:loveu: Szukamy DT dla maluchów środków od pasozytów, karmy, witamin itp. ew funduszy na ich zakup. Masz rację, ta postawa uczy wywalania psów do lasu, zostawiania na drodze, mordowania ich itp:placz::placz::placz: Gdzie są teraz te pozostałe maluszki? MaDi, wiem, że Ci trudno ale wstępne oszacowanie kosztu powyższych wymienionych wydatków, pozwoli szybciej zebrać kwotę potrzebą do ich zakupu. Sama też się oczywiście dołoże do tego. Quote
bico Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 MaDi, doczytałam ostatnią stronę - wszystkie te szczenięta są u Ciebie w domu!?:crazyeye: Jeśli tak, to może zróbmy zrzutę na jakś klatkę większą kennelową..? MaDi jest taka potrzeba? Quote
MaDi Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 [quote name='bico']MaDi, doczytałam ostatnią stronę - wszystkie te szczenięta są u Ciebie w domu!?:crazyeye: Jeśli tak, to może zróbmy zrzutę na jakś klatkę większą kennelową..? MaDi jest taka potrzeba? Niestety maluchy zostały u właścicieli:-( szukamy DT nawet dla jednego malucha! Nie mam możlwości prowadzenia domu tymczasowego a mam kicię i Piracika, którego właśnie znalazłam w kociej kuwecie. Quote
bico Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 a właściciele zgadzają się na leczenie, odrobaczenie, szczepienia i karmienie tych szczeniąt? chcą je wydać do adopcji? czy one tam nie są raczej bezpieczne, bo może je spotkać los podobny do historii z Piracikiem? Quote
Recommended Posts