MaDi Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Odebrałam dzisiaj telefon alarmowy z prośbą o pomoc dla psiej rodziny mieszkającej w jednej z najgorszych dzielnic naszego miasta, w tej okolicy przeprowadzaliśmy już kilka interwencji ale ta przerosła nasze oczekiwania:-( Po dotarciu pod wskazany adres zobaczyłam grupkę stulonych strasznie zaniedbanych szczeniąt, po bliższych oględzinach okazało się,że jedyny samczyk jest w tragicznym stanie... Maluch został przewieziony do kliniki,a dzisiejszą noc spędzi u mnie. Bardzo cierpi, otrzymał pierwszą pomoc i jutro będą się ważyły jego dalsze losy. Właściciele sami nie mają za co żyć zobowiązali się jednak do sterylizacji suni z naszą pomocą. Psina ma 2 lata a to już jej 3 miot... Pirata prawdopodobnie skopał ktoś z okolicy, tego niestety on sam nam nie powie:shake: Mam nadzieję,że przeżyje noc i jutro zostanie poddany wszelkim potrzebnym zabiegom. Potrzebujemy środków finansowych jak i domów tymczasowych dla 9 szczeniąt... Pierwszy raz będąc na interwencji zadzwoniłam do schroniska z prośba o przyjęcie psów, Pani dyżurna poprosiła mnie o tel. jutro bo musi porozmawiać z dyrektorką czy będą mogli je przyjąć, chce tego jednak za wszelką cenę uniknąć i znaleźć DT chociaż dla kilku. Bardzo proszę Was o każdą pomoc. FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt 24-204 Wojciechów, Romanówka 22 KRS 0000343426 BANK PEKAO SA: 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419 Z dopiskiem "cele statutowe -Pirat" www.lsoz.org tel. 602228411 Quote
MaDi Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 ......................................... Quote
MaDi Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 wadercia napisał(a):o matko co sie stalo z jego oczkiem?:( Niestety nie wiadomo. Quote
Wadercia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 wobec tego czekamy na infomacje co z psiakiem.. dla pozostalych szczeniakwo to chyba tylko ogloszenia? Quote
MaDi Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 wadercia napisał(a):wobec tego czekamy na infomacje co z psiakiem.. dla pozostalych szczeniakwo to chyba tylko ogloszenia? Jeśli zakupimy preparaty na robale, karmę i witaminy to pewnie je przetrzymają chociaż chwilę,choć to nie najlepsze rozwiązanie. Quote
Wadercia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ciezkie to.. :( zaluje ze nie jestem blizej z pewnoscia postaralabym sie pomoc fizycznie opiekujac sie chociazby malenstwami. :( Quote
BUDRYSEK Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 świat sie konczy!!! Biedne Maleństwo...trzymam kciuki! Quote
Lili8522 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Boże co mu się stało w to oczko? Jak on musiał cierpieć, taki malusi a już doznał krzywdy :-(:-( Szczeniaki trafią do schroniska? Ehhh rany co się dzieje na tym świecie... Ręce opadają :-(:-( Quote
Merys Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Lili, dlatego zeby tego uniknac potrzeba domow tymczasowych :( prosze rozsylajcie watek. http://www.facebook.com/event.php?eid=260061687346267 Quote
Lili8522 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Merys napisał(a):Lili, dlatego zeby tego uniknac potrzeba domow tymczasowych :( prosze rozsylajcie watek. http://www.facebook.com/event.php?eid=260061687346267 Wiem... A domów tymczasowych jak na lekarstwo i zapełnione... KurdE! trzeba rozsyłać. Tak mi żal Maluszków :-( Quote
pikola Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Matko jak on musi cierpiec.. Tak,swiat sie konczy:-(:-(:-( Quote
MARCHEWA Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Biedny maluszek i cała reszta............ Quote
MaDi Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Schronisko odmówiło przyjęcia maluchów od prywatnych osób, chociaż rozmawiałam z kilkoma osobami...właśnie taka postawa uczy społeczeństwo wywalania psów do lasu:shake: Piracik czuje się lepiej, nawet się podniósł, teraz leży u mnie na kolanach bo sam nie jest w stanie się ogrzać. Jest pod opieką najlepszego Profesora w Lublinie.:loveu: Szukamy DT dla maluchów środków od pasozytów, karmy, witamin itp. ew funduszy na ich zakup. Quote
andegawenka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Nie chce mi się już być na tym podłym świecie:-( Quote
MaDi Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 andegawenka napisał(a):Nie chce mi się już być na tym podłym świecie:-( Trzeba byc i działać aby takie dziady nie czuły się bezkarne. Quote
inga.mm Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 holmina oferowała dt, tylko nie wiem czy dla szczeniaków i czy jeszcze ma wolne miejsce. Biedulek maciupci. MaDi, jak Ty wytrzymujesz to? Co sie w tamtej okolicy wyrabia, to chyba przebija wszystkie inne? A może sie mylę? Quote
zuanna Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 zapisuje sobie - nóż się w kieszeni otwiera :angryy: Quote
MaDi Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 inga.mm napisał(a):holmina oferowała dt, tylko nie wiem czy dla szczeniaków i czy jeszcze ma wolne miejsce. Biedulek maciupci. MaDi, jak Ty wytrzymujesz to? Co sie w tamtej okolicy wyrabia, to chyba przebija wszystkie inne? A może sie mylę? Ciężko jest ale co zrobić, jak widzisz niektórym chce się jeszcze zniechęcać ludzi którzy chcieli pomóc( wątek pseudo), cóż poradzić trzeba działać. Poszukujemy wolontariuszy! Quote
Recommended Posts