Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']A ja chyba dogchodzę do wniosku, że ta dyskusja zmierza szybkim krokiem w kierunku STEFANA :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Shin, jak tam Twoje wierzby?...Stefan ma teraz caly parapet praktycznie dla siebie - Tezuka i Gin, moi ligustowie [ligusty chinskie, ale to chlopaki, to nie bede ligustry pisac] zostali wyekspediowani na taras z okazji mocno dodatnich temperatur, wiec Stefan sie rozrasta spokojnie :evil_lol:
...no, w sumie dzieli parapet jeszcze z kolonia zywych kamieni, ale one mu raczej nie przeszkadzaja. Pare dni temu doszlo kielkujace nasionko cytryny, ale to taki maluch, ze co najwyzej wujka Stefana bedzie meczyl pytaniami typu 'dlaczego?' :evil_lol::evil_lol:

[quote name='teapot']No właśnie, Shin dawno nie pisał o Stefanie!
Czy Stefan ma kompleksy z powodu swojego wzrostu?Stefan absolutnie nie ma kompleksow z powodu swojego mikrego wzrostu. Co prawda zakompleksil sie na pare dni po tym, jak uslyszal ze w pobliskiej Castoramie maja za tysiac zlotych figowca-bonsai wysokosci metra, ale przeszlo mu, gdy jego ego zostalo mile polechtane wspomnieniem o drewniejacych mu galazkach.

Bo moja Krystyna wciąż narzeka na to, że drzewko nie może szpilek założyć! I co 3 dni trzeba ją na strzyżenie zabierać!
Tak czeste strzyzenie nie moze miec dobrego wplywu. Nie uginaj sie do takich fanaberii, badz alfa. Zalecam uszczykiwanie lub skracanie nozyczkami mlodych pedow w celu utrzymania korony w odpowiednim stanie. Chyba, ze chcesz pogrubic drzewko, nadac mu wyglad statecznej matrony - wtedy najlepiej pozwolic rok rosnac jak mu sie podoba, przyciac nastepnej wiosny.

Czy wierzby, choć małolaty, też tak próżne?
Moje wierzby, wbrew pozorom, to nie malolaty. Zostaly pobrane z kilkunastoletnich drzew. ...i rosna jak szalone, ja sie ich boje >_>

Co do jednej sie przyjely [chociaz najmniejsza spotkala smierc w paszczy psa :mad:], nawypuszczaly lisci i galazek. Najlepiej wyglada najgrubszy pien, najbardziej jest 'kudlaty'.

• 5 weeks later...
  • Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 3 weeks later...
Posted

przepraszam za off ale sprawa jest pilna :placz:

UWAGA!!!!!
SARA I FIODOR ZAGINĘŁY!!!!!!!

Wczoraj, 7 lipca 2009 r., ok godziny 17.00 psy poszły na spacer z mężem. Sara biegała luzem po łąkach, Fiodor był na smyczy (taśmie 20 metrowej). W pewnym momencie, odgryzł smycz i pobiegł w długą, a Sara za nim. Psy zaginęły w okolicach Ustowa, Kurowa i Przecławia koło Szczecina, prawdopodobnie pobiegły za dziką zwierzyną. To teren niezamieszkały, ogromny, dziesiątki hektarów pól i łąk, one mogą być wszędzie :-(:-(:-( Szukaliśmy do północy, dzisiaj od 5 rano, ale psów ani widu ani słychu. Nie wiem, jak one przeżyły tę noc, Sara nigdy nie była poza domem, musi być przerażona :placz:
Powiadomiłam TOZ w Szczecinie, koło łowieckie i schronisko. Agaga21 zrobiła plakat, zaraz będę drukować i rozwieszać gdzie się da. Sąsiadów z osiedla już powiadomiłam.

Jestem załamana :placz::placz::placz: Błagam o pomoc, te psy są dla mnie wszystkim :placz::placz::placz:

Mój nr telefonu 600881691, niestety nie mam dostępu do internetu, teraz jestem u rodziców, aby skopiować plakat, który Agata mi wysłała na maila.

Jezu, nie przeżyję, jak coś im się stanie ... :-(

Jak pies z psem czyli co nowego u Fiodora i Sary. ;D

• 1 month later...
Posted

Arietis napisał(a):
odkopuję temat,bo mam pilne pytanie, czy jest tu na forum jakiś 'aktualny' ;) wolontariusz ze schroniska?? potrzebuje info o 1 psie! ;)

ja jestem ale mogę udzielić info jutro choć zależy jeszcze o jakim psie bo może coś wiem

• 2 weeks later...
Posted

Witam

Poszukujemy doświadczonej osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej . Dokładna miejscowość do Kobylanka-jakieś 25km od centrum Szczecina,a 10 od Stargardu Szczecińskiego. Bardzo pilnie

Posted

Witam

Poszukujemy doświadczonej osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej . Dokładna miejscowość do Kobylanka-jakieś 25km od centrum Szczecina,a 10 od Stargardu Szczecińskiego. Bardzo pilnie

• 5 weeks later...
Posted

[FONT=Arial]Czy jest ktoś chętny kto by chciał zostać wolontariuszem w Szczecińskim Schronisku ??[/FONT]
[FONT=Arial]Wiem że po wątku „JAK SIĘ TRAKTÓJE WOLONTARIUSZY W SZCZECIŃSKIM SCHRONISKU” nikt nie będzie chciał o tym nawet czytać ale to nie jest tak….
[/FONT]
[FONT=Arial]Tam pracownicy są bardzo mili i pozytywnie nastawieni do ludzi KTÓRZY wiedzą co ich czeka a mianowicie:[/FONT]
[FONT=Arial] sprzątanie szczeniakom i kociakom, [/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]wychodzenie z psami z kwarantanny i z tymi co są same w boksie[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]tym czas dla psów i kotów, doradzanie ludziom w wyborze zwierzak [/FONT]

[FONT=Arial]a także kompanie w lato:) [/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial] Mile widziani też ci co się zajmują jakąś konkretną rasą: bokserami, owczarkami, spanielami, jamnikami, husky (itd.) bo też i takie trafiają i oczywiście „rasowymi” kundelkami :) [/FONT]

• 2 months later...
Posted

Nasze schronisko wzbogaciło się o 8 nowych boksów dla psów. Pomieszczenia przeznaczone są głównie dla zwierząt agresywnych, które nie mogą przebywać z innymi czworonogami oraz psów starszych, które nie radzą sobie na wybiegach. Boksy powstały z gotowych elementów ustawionych na wcześniej wylanej betonowej posadzce. Prace objęły także budowę instalacji kanalizacyjnej i wodnej. Koszt inwestycji to ponad 100 tys. złotych. 70 tys. na ten cel przeznaczyło Miasto. Pozostała kwota pochodziła od darczyńców.

Co o tym sądzicie ?? Mnie się to podoba
Przynajmniej psy będą bardziej bezpieczne i będą miejsca na kwarantannie, anie tak jak było do tel pory większość boksów zajęta przez AMSTAFFY lub inne agresywne psy .... oczywiście nie mam nic do tej rasy ale większość tych psów jest w nieodpowiedzialnych rękach. Właścicieli nie obchodzi to czy pies jest agresywny, zadbany czy wychowany.

Posted

Dzwoniłam w poniedziałek do schronu, żeby się umówić z Pania od wolontariatu i powiedziano mi, że lepiej przyjść po Nowym Roku już :-( są może jakieś spotkania w schronie, gdzie można przyjść zapisać się, załatwić formalności ? Ilu jest aktywnie działających wolontariuszy ? Chciałabym pomagać, robić jakieś akcje, działać :-) z tego co wiem to tam bida - nie ma wielu chętnych do pomocy, zapisują się i po tygodniu rezygnują :-(

Posted

No taka prawda już po tygodniu ich nie ma ... do schroniska można przyjść od pon. do pt. od 9.00 do 15.00 do pani Aliny Rychty.... dostaniesz skierowanie na badania i jakiś formularz do wypełnienia.... nie wiem czy jest jakiś aktywny wolontariusz ale chyba nie :(

Posted

Kamilqa czy T jesteś wolontariuszem w schronie ? pytając o aktywnych wolontariuszy miałam na myśli ilu jest ich w ogóle :-) - takich którzy się starają i reguralnie przychodzą. No bo, jeżeli chcodzi o spacery to jak wiadomo wszyskie psy z boksu muszą iść razem, a do tego potrzeba kilku wolontariuszy na raz..Pani w schronie powiedziała, że zdarza się to może raz w roku :-( i tym sposobem psy z boksow ogólnych nie wychodzą wcale :-( u mnie problem polega też na tym, że pracuję od pon-pt 7:30-15:30 i doopa..oczywiście w weekendy mogę chodzić.