Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 616
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Doti'][FONT=Calibri][FONT=Calibri]Dostałam info o Elzie od beki.[/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Calibri]Jest pewien dom z młodym małżeństwem i dziećmi, który szuka młodej suni do domu z ogrodem. Mieszkałaby w budzie, ale ze wstępem do domu i wiem, że miałaby bardzo dobrze. Państwo mieszkają w okolicach Grójca. Poprosiłam już bungaanie o fotki na mila i zapytanie czy dałoby radę nakręcić film? Wiem, że filmy działają! Byłaby idealna ze względu na dzieci [/FONT][/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]:) Nic nie obiecuję, ale postaram się pomóc! [/FONT][/FONT][FONT=Calibri][FONT=Calibri][/FONT][/FONT]
ojej, byłoby fajnie...

Posted

:???::???::???:Jeżeli będzie dobry dom stały to się nie zastanawiac będziecie wtedy spokojnie a co na to ksiądz czy wie o losie Elzy i zainteresawał się tym

Posted

Brzmi obiecująco. Ten dom wymaga jeszcze sprawdzenia czy już sprawdzony? Sunia pewnie właśnie się sterylkuje , byłoby super gdyby zamiast do hotelu pojechała od razu do DS. Ja ze swojej strony obiecuję zdjęcia ode mnie i jak sunia dojdzie do siebie postaram się napisać o niej parę słów, jak się zachowuje itp. Czy potrzeba sprawdzić sunię na psy i koty?

Posted

Dom do sprawdzenia. Potrzebuje więcej info o niej to zawsze się przydaje :) Nie wiem czy trzeba sprawdzić na psy i koty, tzn. innego psa nie mają, kota nie wiem, chociaż sprawdzanie i tak niewiele daje. Zupełnie co innego kot gdzieś widziany a zupełnie co innego kot w swoim stadzie. Zwierzęta to czują :) Będę coś wiedziała jutro lub w sobotę.

Posted

cioteczki kibicuję wam od samego początku.Jestem w szoku jak szybko i wspaniale wam to idzie.Jesteście takie zgrane jak byście siedziały obok siebie gdzieś w domu.Podziwiam Was i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.

Posted

Na 100 % nie wiem , ale z rozmowy z Pipi wynikało, że w tym czasie ma się właśnie sterylkować. Elza ma być u mnie około 21 także do tego czasu trzeba po prostu czekać. Mam nadzieję, że dobrze zniesie zabieg , w końcu będzie to bardzo stresująca sytuacja, podróż, zabieg i zmiana środowiska. Trzymajmy kciuki za powodzenie całej operacji. Najważniejsze , że będzie już po sterylce , myślę, że trzeba będzie od razu sunię ogłaszać. Kto wie może los się do niej uśmiechnie. Onki szybko znajdują domy, zwłaszcza młode. Jedyny ON , którego miałam na tymczasie czekał na dom caaaaałe 3 dni :)

Posted

To mocno trzymamy kciuki!!!!! Oj, jak żałuję, że do jutra będę bez netu.

Jedna z cioteczek obiecała ogłoszenia. Trzeba wymyślić jakiś tekścik.

pipi, przelew poszedł.

zmykam, wrócę jutro. Trzymajcie się.

Posted

Widocznie masz lekka rękę do adopcji Onek i w tym przypadku może byc tak,że Elza znajdzie szybko domek ...trzymam kciuki.
Super zgranie na wątku...czyta sie jednym tchem.
Jeśli będzie bazarek mam kilka fantów.

Posted

Pipi napisał(a):

przed chwila rozmawialam z Evelin i ona zawiezie Elze do Warszawy, tylko trzebabedzie ja odebrac i zawiezc do Gajowej. Beka, moze moglabys to zrobic? proszę pieknie.

Elzy nie trzeba bedzie wieźć do Zambrowa,odbiorę ją w Białymstoku od Pedzelopki,bo będę jechała przez Bialystok.
Pipi,muszę wiedzieć ile ostatecznie jest psów do przewiezienia,bo nie jadę sama..
Już wiem na pewno 4 szczeniaczki i Elza...

Elza dziś po kastracji pojedzie do Pipi..razem z dziką sunią Rudką,której 2 szczeniaczki już za TM <**>
Pędzelopka, Pipi przywiezie do Ciebie Elzę jutro. Dziś po przejściach u weta ze szczeniaczkami nie ma juz siły na jazdę po nocy.

Posted

dziewczyny jestem sorki że dopiero ale od razu po pracy pojechałam do lecznicy ,przyjechała Pipi i Elza :)
Elza jazdę samochodem zniosła super Pipi mówiła że sama wskoczyła ,w samochodzie była jeszcze w klatce dzika sunia Rudka, Elza na nią nie reagowała,obwąchała klatkę i tyle.Pochodziłyśmy z nią obok lecznicy na smyczy musi jeszcze ogarnąć temat ale nie szarpie,nie protestuje jest w tym temacie ok.Trochę zdążyłyśmy ją wyczesać przed zabiegiem.Jaka ona jest słodka,przytulanka:)
Zabieg zniosła bardzo dobrze,ma malutkie nacięcie.podczas zabiegu wet wyczyścił jej uszka.Została zaszczepiona i Pipi kupiła tabletki na odrobaczenie.Poczekałyśmy w lecznicy do momentu aż Elza się wybudziła i co robiła zaraz po wybudzeniu???nic innego jak znowu merdała ogonkiem:)kochana jest mówię Wam :)

zaraz ogarnę wątek bo dziś się rozpisałyście cioteczki:)

Dziękuję za wszystko !!!
Pipi jesteś KOCHANA!!!

Posted

Pewnie , że będzie miała. To , że jest taka przyjazna i ufna na pewno jej w tym pomoże.
Jaki plan działania? Czy czekamy na sprawdzenie tych potencjalnych DS czy powoli zaczynamy ogłaszać? Byłoby idealnie gdyby pojechała prost do DS. Trzeba wierzyć, że szczęście się do niej uśmiechnie po tych ciężkich chwilach na ulicy.

Posted

Doti napisał(a):
Jutro będę coś wiedziała o ds pod Grójcem.

No naprawdę jak jest taka mobilizacja i chęć do działania to aż chce się działać. I zobaczcie , że dobra energia też działa i obejmuje kolejnych dogomaniaków. Brawo. Oby zachować taki stan bo zima i siarczyste mrozy blisko.

Posted

słuchajcie cioteczki czyli podsumowując bo i ja się pogubiłam

sunia jutro pojedzie z Pipi do pędzelopki,zostanie u niej do 31.08 , Evelin zabierze ją do swojego wesołego autobusu:) i dowiezie do Warszawy? Hotel u Gajowej pod Warszawą jest zarezerwowany? jaki to miesięczny koszt?
Tak mam to wszystko rozumieć?
Ciotki dziękuję bardzo bardzo!!!Każdej z osobna!

rozliczenia wpisuję w poście 2 strona pierwsza,proszę sprawdzajcie czy czegoś nie pogubiłam.
sorki ale ja początkująca:)