malagos Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Potrzebny hotelik, który szybko wysterylizuje sunię..... to młodziutka istotka, śliczna! Gdybym była bliżej, na kilka dni mogłaby do mnie trafić, w drodze do hoteliku. Ale to ok. Makowa Maz., Ostrołęki, trochę po drodze do Warszawy z Białegostoku. Quote
pędzelopka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Słuchajcie dziewczyny jaki jest plan akcji? Czy jest miejsce zaklepane dla suni? czy trzeba gdzieś przetrzymać sunie na czas znalezienia transportu / uzbierania pieniędzy na transport? Kto pojedzie jak będą fundusze? Pi razy drzwi ile czasu sunia potrzebuje? Mogę przetrzymać ją u siebie. Za darmo oczywiście - po co macie płacić za hotelik w Trypuciach lepiej dorzucić kasę na transport.Myślcie.Piszcie co i jak. Quote
buniaaga Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 dziewczyny przepraszam że ja tu dziś tak mało obecna jestem ale dziś inna sunia pochłonęła mój czas i myśli... dziękuję za wszystkie deklaracje nr konta podam wszystkich chętnym jak coś postanowimy konkretnie ok? powiem szczerze że bardzo się boję że deklaracje stałe pokrywają tylko mniejszą część opłaty za hotelik teraz wystarczy na miesiąc ale co będzie później ja i doris66 nie damy rady opłacić hoteliku same... Quote
buniaaga Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 pędzelopka napisał(a):Słuchajcie dziewczyny jaki jest plan akcji? Czy jest miejsce zaklepane dla suni? czy trzeba gdzieś przetrzymać sunie na czas znalezienia transportu / uzbierania pieniędzy na transport? Kto pojedzie jak będą fundusze? Pi razy drzwi ile czasu sunia potrzebuje? Mogę przetrzymać ją u siebie. Za darmo oczywiście - po co macie płacić za hotelik w Trypuciach lepiej dorzucić kasę na transport.Myślcie.Piszcie co i jak. sytuacja na obecną chwilę wygląda tak że miejsce w hotelu generalnie jest z tym że. deklaracji stałych jest 140 zł jednorazowych 280 z czego niektóre wpłynął we wrześniu są też chętni do dorzucenia na transport nie podane konkretne kwoty. Myślę że na 1 miesiąc za hotel się uzbiera co będzie dalej nie wiem??? ale suni żal jak cholera. Quote
pędzelopka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Czyli tak naprawdę to stoimy w miejscu. Za mało deklaracji - trzeba chodzić , żebrać po 10 , 20 zł. Co będzie za miesiąc, co będzie jak dziewczyny zostaną same z opłatami. Ja od siebie mogę przenieść deklarację stałą 50 zł bo Azyrek już nie potrzebuje , pojechał do domu. Na tymczas nie mogę wziąć dlatego nie proponuję. Za to przetrzymać do czasu transportu żeby nie zniknęła owszem. Niestety nic więcej . Trzeba mocno przyatakować. Bazarki , zbieranie deklaracji. Sprawdzić te dwa potencjalne domy. Najgorzej , że to adopcja w ciemno. Nic o suni nie wiadomo poza tym , że jest ładna , miła i przyjazna. Jak się zachowa jak się zaaklimatyzuje w nowym domu nie wiadomo. Ten hotelik to 12 zł /doba? +karma? Quote
zachary Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 To może sprawdzić te domki pod stolicą, które chcą psa do budy.Ona jest dużym psem.Pewnie na podwórku spędziła dotychczasowe życie.Oczywiście zadnych łańcuchów.Pędzelopka, cudowna osóbka przetrzyma sunię do czasu transportu pod Warszawę.I byłoby super, prawda?.......A jak domki pod W-wą okażą się nieodpowiednie, to może dozbieramy kasę.....Tylko, czy sunia jeszcze jest?...... Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 To może potrzymajmy ją chwilę u pędzelołapka (dziękujemy za tą propzycję z całego serca :) ) żeby nam nie zniknęła? Ja ze swojej strony obiecuję pomagać ze wszystkich sił i obiecuję, że Was dziewczyny z nią samych nie zostawie. Jak będzie ciężko to zwiększę deklarację. Słowo harcerki. Strasznie mi to psisko zapadło w serce. To młoda sunia, szybko znajdzie dom, dajmy jej szansę... Porozsyłałam troszkę zaproszeń, bardzo dziękuję kochanym cioteczkom za przybycie, niestety chwilowo nie będę mieć czasu, bo jestem zarobiona po uszy, a jutro w ogóe na dwa dni wyjeżdżam, więc zniknę na moment, ale cały czas kciuki zaciśnięte. Rozsyłajcie kochane wątek i mam nadzieję, że ktoś nam ten banerek zrobi... Proszę, zgarnijcie ją z tej drogi... Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 pędzelołapka, dzięki wielkie za deklarację! Coraz bliżej celu... Quote
zachary Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Pliszka, kochana jesteś.A nasza białostocka dogomaniaczka to pędzelopka, a nie pędzelołapka:lol:, chociaż fajnie brzmi to przekręcenie:evil_lol::loveu: Quote
DONnka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Cioteczki, jaka zapadła decyzja ??? Który hotelik wybrałyście ? Widzę, że pojawiło się kilka nowych możliwości :) Zrobiłam remanent w moim budżecie i jednorazowo też wspomogę, ale dopiero we wrześniu :) Trzeba Ją zabrać !!! Zaraz sprawdzę wątki na owczarkach, które Jej pozakładałam. Może ktoś też chce się dorzucić Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 zachary napisał(a):nasza białostocka dogomaniaczka to pędzelopka, a nie pędzelołapka:lol:, chociaż fajnie brzmi to przekręcenie:evil_lol::loveu: och, pędzelopka, przepraszam :Rose: hihi Quote
daga31081980 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 odwiedzam sunię,może te domki akurat będą ok.Trzymam kciuki Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Dobranoc. Mam nadzieję, że Elza też sobie bezpiecznie śpi... Dobrze,że chociaż nie burczy jej w brzuszku. Quote
buniaaga Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 pędzelopka dziękuję ślicznie za deklarację i chęć przetrzymania suni!!! Quote
pędzelopka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 No ładnie ! łapka na pędzle :lol: Słuchajcie kombinujcie i piszcie co i jak. Dla mnie ten moment jest idealny bo: 1. wczoraj moja tymczasowiczka pojechała do domu, 2. jestem przed przemalowywaniem mieszkania ( więc meble stoją na swoim miejscu i nie fruwa folia) 3.nie ma mnie 8 godzin dziennie ,a teraz będzie opiekunka w domu ( moja siostra ma wakacje do października).Czy tak będzie za dwa , trzy tygodnie nie wiem więc rozumiecie...chcę zasugerować, że moja oferta nie jest bezterminowa. Więc spinać pośladki i działamy. Niech ktoś zbierze deklaracje do kupy i wszystko podsumuje. Ile jest, ile brakuje. W tytule wątku wpiszcie , że brakuje tyle i tyle. Że zbieramy deklaracje i każda złotówka się liczy. Samo błaganie nie pomoże, Zresztą nie pomogło do tej pory, sunia błaga pod kościołem i bez rezultatu. Niech w tytule wątku będzie , że jest hotel , że brakuje tylko paru zł..Że transport.. ludzie nie mogą pomóc tymczasem , a parę złotych podeślą -skoro tylko tyle dzieli psa od bezpiecznego miejsca. Tylko muszą o tym wiedzieć. Quote
buniaaga Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 zmieniłam trochę tytuł wątku...i muszę do pracy lecieć .dziękuję że jesteście!!! Quote
Pliszka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Dzień dobry. To kto i kiedy może zawieźć Elzę do pedzelopki? Nie ma na co czekać. Quote
Pipi Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 pedzelopka, czyli rozumiem, ze mozna ci juz Elze przywiezc? Quote
pędzelopka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Rzucę konkretami żebyście wiedzieli konkretnie co i jak. Od dzisiaj będzie opiekunka więc w sumie jeżeli chcecie dzisiaj to proszę bardzo. Do wyjaśnienia kwestia weterynarza. Jak to zrobimy, kto zasponsoruje odrobaczanie , szczepienia itp? Z tej uzbieranej puli? Ideałem byłoby ją wysterylizować i już po sterylce puścić dalej w świat.Jak to będzie ze sterylką? Teraz kwestia sprzętu. Po śmierci Sonii oddałam wszystko co miałam dla bezdomniaków. Miski, obroże, smycze, wszystko po prostu. Nie mam nic. Siostra przywiezie dziś wieczorem moją flexi 8m. Trzeba zrobić zbiórkę po prostu na razie pożyczcie kto co może dopóki suni nie obkupimy. Ja dopiero w okolicy 10 września wspomogę finansowo. Po wypłacie. Po prostu spłukana jestem i koniec. Czy hotelik już wybrany? Kwota ustalona? Kto podejmuje się organizacji bazarków? Wysyłki, zbiórki fantów itp? Proszę nie myślcie , że się rządzę na waszym wątku po prostu trzeba to organizacyjnie zaplanować, to będą spore koszty i jeżeli dziewczyny w pewnym momencie zostaną same ze wszystkim to kaplica... Quote
bela51 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Moge pomóc bazarkami. Jesli ktos przysle mi zdjecia i opisy, to juz robie ! Quote
pędzelopka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Super! Kto tu na miejscu z Białegostoku zajmie się zbieraniem fantów i wysyłkami? Ja się nie podejmuję , nie będę miała czasu na to niestety. Za to będę miała parę fajnych fantów za które na pewno uzbieramy parę groszy :) zauważyłam, że wątek jest podpięty do działu podlaskiego. to niedobrze.czy można go przenieść na ogólny? bez podawania miejsca pobytu w tytule?buniaaga da się to zrobić? Quote
beka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ile czasu możesz ja przetzrymać? Czy mozna ja u ciebie wysterylizowac? Quote
pędzelopka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Jeżeli zdecydujemy się na sterylkę i będą na to fundusze to spokojnie na sterylkę i czas pooperacyjny mogę. To sporo czasu na znalezienie transportu - ewentualnie na ciułanie na transport. Jeszcze napiszę do jednej pomocnej cioteczki może zgodzi się przewieźć za zwrot kosztów do hoteliku. Tylko muszę wiedzieć gdzie on jest, jak daleko żeby ocenić ten koszt transportu. Quote
Kasia77 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Witam :) Jeśli o Nas chodzi, mieszkamy w okolicach Słupska (12km za miastem). Quote
Recommended Posts