Pipi Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Jak ksiadz proboszcz sie dowie, ze to bezdomna suka, to zapewniam Was, ze juz jej tam nie bedzie. Byc moze ja widzi, ale mysli, ze to czyjas sobie chodzi, ale jak wyjdzie na jaw, ze bezdomna, to poprosi kogo trzeba i ja "zabiorą" stamtad. Tu tak jest. Wiem, ze ten ksiadz nie jest przychylny zwierzetom. Toz to Podlasie jest. Quote
bela51 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Koniecznie zadzwon i zapytaj o koszt. Sunia nie ma czasu, aby nie było tak jak z Alexem, ktory zniknął. Quote
daga31081980 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 jestem przypadkiem ale nie mam już grosza w tym mies.Podeślę coś we wrześniu. Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 buniaaga napisał(a):dziewczyny co robić rezerwować miejsce w tym dt u Kasi na pomorzu ???damy radę dostarczyć Elzę aż na pomorze? Myślę, że tak skoro to dobre miejsce... Gdzieś na dogo jest wątek transportowy. A może sama Kasia by wiedziała jak to najlepiej zorganizować? Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 bela51 napisał(a):Koniecznie zadzwon i zapytaj o koszt. Sunia nie ma czasu, aby nie było tak jak z Alexem, ktory zniknął. Dokładnie, to samo mi nie daje spokoju. Mocno zaciskam kciuki, aby ta historia miała happy end. Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Pipi napisał(a):Jak ksiadz proboszcz sie dowie, ze to bezdomna suka, to zapewniam Was, ze juz jej tam nie bedzie. Byc moze ja widzi, ale mysli, ze to czyjas sobie chodzi, ale jak wyjdzie na jaw, ze bezdomna, to poprosi kogo trzeba i ja "zabiorą" stamtad. Tu tak jest. Wiem, ze ten ksiadz nie jest przychylny zwierzetom. Toz to Podlasie jest. brak słów.... ech.... Quote
unixena Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Moge w sumie na dzis wyskrobac 30zl .Dajcie dane do przelewu ,bo zal mi tej suni okropnie .Jestem wsciekla ,ze pies otoczony katolikami praktykujacymi nie dostal pomocy ..Straszna znieczulica .Tak sie mowi ..ale pod latarnia jest najciemniej ... Quote
Martika&Aischa Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Przybywam na zaproszenie Pliszki :( matko co się z tymi ludźmi dzieje .....co za znieczulica:shake: Ponieważ mamy środki po naszym kochanym ONeczku Madoxie na pewno przekażemy coś suni .....zaraz poproszę na wątku o zgodę .......bądź dzielena sunieczko! Quote
baster i lusi Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 unixena napisał(a): .Jestem wsiekla ,ze pies otoczony katolikami praktykujacymi nie dostal pomocy ..Straszna znieczulica .Tak sie mowi ..ale pod latarnia jest najciemniej ... i o to właśnie chodzi ,że niby katolicy(ja chodzę do koscioła żeby nie było) a serca żadnego.Przecież Św.Franciszek tak kochał zwierzęta.Właśnie te najbardziej stojąca blisko księdza co wiadro komunii zjadły są najgorsze.Daczego nie trzymają się tego,że dobro powraca a zło też powraca ze zdwojoną siłą. Quote
DONnka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='buniaaga']dziewczyny co robić rezerwować miejsce w tym dt u Kasi na pomorzu ???damy radę dostarczyć Elzę aż na pomorze? czy orientujecie się jaki to jest koszt miesięczny dt u Kasi ? Dzwoniłam do Kasi77, kochana dziewczyna :) Z ciężkim sercem podała mi stawkę: 12zł/doba razem z karmą Ma miejsce !!! Kwestia teraz tylko transportu, to dość daleko (Pomorze - sprawdzę trasę na wszelki wypadek ;)) No i nie ma na tyle stałych deklaracji :( Quote
beka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Sa dwa chetne domy na suke, ale do budy. Jesli mam waszą zgode wyślę zdjecia i dom sprawdze. domy w pod warszawą. a u Jamora nie ma miejsca? cos mu poszło ostanio Quote
doris66 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Beka, buda może być, w końcu ona pewnie tez podwórka zostałą wyrzucona i na podwórku przebywa. Aby nie na łańcuch i aby pan był kochający. Jesli sprawdzisz dom i okaże sie dobrym domem to moim zdaniem lepsze to niz zycie pod kościołem i w niebezpieczeństwie. Quote
Havanka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 beka napisał(a):Sa dwa chetne domy na suke, ale do budy. Jesli mam waszą zgode wyślę zdjecia i dom sprawdze. domy w pod warszawą. a u Jamora nie ma miejsca? cos mu poszło ostanio Beka, buda ok, ale nie z łańcuchem, plizzzzzzz !!!! Quote
beka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Dziewczyny ja tylko raz wydałam psa do budy.. Kojce i łancuchy wykluczone. Tylko trzeba ja na cito gdzies umiescic żeby nie zniknęła Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='DONnka']Dzwoniłam do Kasi77, kochana dziewczyna :) Z ciężkim sercem podała mi stawkę: 12zł/doba razem z karmą Ma miejsce !!! Kwestia teraz tylko transportu, to dość daleko (Pomorze - sprawdzę trasę na wszelki wypadek ;)) No i nie ma na tyle stałych deklaracji :( no ale już sporo się zebrało... pewnie, że najlepiej jakby pojechała prosto do domku... byle szybko... na łańcuch jej szkoda, trzeba też koniecznie wysterylizować ... Quote
bela51 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='DONnka']Dzwoniłam do Kasi77, kochana dziewczyna :) Z ciężkim sercem podała mi stawkę: 12zł/doba razem z karmą Ma miejsce !!! Kwestia teraz tylko transportu, to dość daleko (Pomorze - sprawdzę trasę na wszelki wypadek ;)) No i nie ma na tyle stałych deklaracji :( To nie jest jeszcze zla cena. Trudno teraz o nizsza stawke. Tylko, ze to rzeczywiscie daleko. Quote
Saphira Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Spróbujcie zadzwonić do Owieczki 782 764-952. Ona ma hotel gdzieś w Kieleckim. Zajrzyjcie też na forum do działu "Przygarnę psa" znalazłam tam wątek : http://www.dogomania.pl/threads/213378-Przygarnę-młodego-psa-sukę-owczarka-niemieckiego Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Trzeba działać szybko, może ją już zawieźć do tych Trypuciów, mieć pewność, że jest bezpieczna i potem na spokojnie rozważyć wszystkie opcje, zorganizować transport... Na początek kaska jest, potem dozbieramy, albo pojedzie prosto do domku i w ogóle nie będzie problemu... Chyba nie ma co czekać... Quote
mari23 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 baster i lusi napisał(a):i o to właśnie chodzi ,że niby katolicy(ja chodzę do koscioła żeby nie było) a serca żadnego.Przecież Św.Franciszek tak kochał zwierzęta.Właśnie te najbardziej stojąca blisko księdza co wiadro komunii zjadły są najgorsze.Daczego nie trzymają się tego,że dobro powraca a zło też powraca ze zdwojoną siłą. poproszę o nr konta, dorzucę się do transportu, stałych deklaracji i psów w domu mam tak duzo, że trudno mi pomóc tej sunieczce i ja chodzę do kościoła, psów mam w domu więcej, niż Apostołów było ;) to nie od chodzenia czy też nie chodzenia do kościoła zależy, ale od człowieka - czy to ksiądz, czy zwykły człowiek, w Polsce, szczególnie na wsi - świadomość ludzi i wrażliwość na psią niedolę często bywa znikoma... utrwalone jest traktowanie psa jako zwierzęcia użytkowego ( stróża, czasem na łancuchu niestety), nawet nie w złej wierze ludzie uważają, że tak ma być i pies ma u nich dobrze ( miska pełna) a do Św. Franciszka "dorzucę" Św. Rocha ( na obrazkach bywa przedstawiany z psem) - obu ich poproszę o pomoc dla suni P.s. ubawiłaś mnie tym wiadrem ;) jeśli chodzi o hotel - muszę popatrzeć na mapę, jak daleko macie do Zamościa - tam jest hotelik u funi - dogomaniacki, niedrogi, z sercem do psów i dobra opieką ( Lubelszczyzna ma niższe ceny niż "zachód" czyli u nas), Quote
bela51 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Pliszka napisał(a):Trzeba działać szybko, może ją już zawieźć do tych Trypuciów, mieć pewność, że jest bezpieczna i potem na spokojnie rozważyć wszystkie opcje, zorganizować transport... Na początek kaska jest, potem dozbieramy, albo pojedzie prosto do domku i w ogóle nie będzie problemu... Chyba nie ma co czekać... Ja tez proponowałabym zawieź ją, szybko, blisko, byle była bezpieczna. Potem bedziemy kombinowac co dalej. Quote
beka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Jest miejsce u Gajowej . 13 zł bez karmy, ale ja jej karmę dam. Czyli koszt 13 zł. Koło Warszawy Quote
Saphira Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Znalazłam wątek adopcyjny owczarków niemieckich :http://www.dogomania.pl/threads/8669-Owczarki-Niemieckie-do-adopcji.-Ogłaszajcie-też-ONki-na-www.owczarki.eu!?highlight=owczarki+niemieckie Mam też wykupione pakiety ogłoszeń u Temidy. Mogę ją zgłosic , ale potrzebny tekst i zdjęcia. Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 beka napisał(a):Jest miejsce u Gajowej . 13 zł bez karmy, ale ja jej karmę dam. Czyli koszt 13 zł. Koło Warszawy to zawsze trochę bliżej :) Quote
beka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 A czy jest jakies miejsce gdzie mozna ją kilka dni przetrzymać? zeby jej sie nic nie stało? Quote
Pliszka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 beka napisał(a):A czy jest jakies miejsce gdzie mozna ją kilka dni przetrzymać? zeby jej sie nic nie stało? wygląda na to, że tylko w tym pobliskim hoteliku... Quote
Recommended Posts