Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 616
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny jestem i ja.
Elza jest u mnie czuje się dobrze apetyt wrócił ,poza tym zainteresowana jest głównie swoim posłaniem:)
pędzelopka zmiany nastąpiły ponieważ tak pomyślałyśmy że to kilka zanim pojedzie do hoteliku (a ja na kilka dni mam zgodę domowników)więc było nam żal jej dziś gonić w drogę poza tym to koszt na paliwo a kasy i tak mało.Szkoda mi jedynie tej sesji zdjęciowej,ja nie mam aż tak dobrego aparatu.
Chyba że myślicie że narobiłam zamieszania?

Posted

beka napisał(a):
To kiedy mogłaby przyjechac?

Irenko zlicz prosze ile mamy deklaracji

beka sunia mogłaby pojechać w środę 31.08 o ile transport Evelin jest aktualny?
deklaracje podsumowane są w poście na pierwszej stronie

deklaracji stałych mamy 190 zł
jednorazowych 300 zł

jaki jest koszt hoteliku? i czy on jest na 100% już zarezerwowany?

Posted

Zamieszanie zamieszaniem , ważne ,żeby efekt końcowy był dobry , a jest :P
Ja przypominam o wpłacie swojej deklaracji w okolicy 10 września, jak pisałam.

A jedzonko już zagospodarowane buniaaga, jutro będą zajadać psiaki w schronie.

Posted

dziewczyny do części z Was wysłałam pw z nr konta

ale uznałam że szybciej będzie jak umieszczę nr konta na

w poście rozliczeniowym na str pierwszej ,także zapraszam!!!

Posted

buniaaga napisał(a):
dziewczyny jestem i ja.
Elza jest u mnie czuje się dobrze apetyt wrócił ,poza tym zainteresowana jest głównie swoim posłaniem:)
pędzelopka zmiany nastąpiły ponieważ tak pomyślałyśmy że to kilka zanim pojedzie do hoteliku (a ja na kilka dni mam zgodę domowników)więc było nam żal jej dziś gonić w drogę poza tym to koszt na paliwo a kasy i tak mało.Szkoda mi jedynie tej sesji zdjęciowej,ja nie mam aż tak dobrego aparatu.
Chyba że myślicie że narobiłam zamieszania?

Ukochaj cioteczko suniaczka ode mnie :loveu:
Adres mailowy poprawię na wątkach i w ogłoszeniu suni :):):)
Gajowa dobrze się Nią zaopiekuje :)
A co z tym domkiem, co był na horyzoncie?

Posted

To ja powiem pierwsza. Elza jest jednak u pedzelopki. Co sie stalo? raczej nic, tylko buniaadze cos nagle wypadlo, spr. rodzinne. Wczoraj juz byla pod wieczor w Bialymstoku.
Pedzelopka napisze wiecej. Na razie jej nie ma, bo pewnie doprowadza Elzune do porzadku. Ona jest b. brudna, miala pchly, to sypie sie z niej kal pchli, ma lupiez i bardzo linieje.
Tez jestem bardzociekawa jak tam po pierwszej nocy.
u MNIE ZOSTALY TABLETKI NA ODROBACZENIE i tu sie martwie. Moze zrobmy tak, ze ja przeleje pieniadze za tabletki pedzelopce, a te po prostu zostawie sobie. Pedzelopka moze tak byc?

Posted

Pipi napisał(a):
To ja powiem pierwsza. Elza jest jednak u pedzelopki. Co sie stalo? raczej nic, tylko buniaadze cos nagle wypadlo, spr. rodzinne. Wczoraj juz byla pod wieczor w Bialymstoku.
Pedzelopka napisze wiecej. Na razie jej nie ma, bo pewnie doprowadza Elzune do porzadku. Ona jest b. brudna, miala pchly, to sypie sie z niej kal pchli, ma lupiez i bardzo linieje.
Tez jestem bardzociekawa jak tam po pierwszej nocy.
u MNIE ZOSTALY TABLETKI NA ODROBACZENIE i tu sie martwie. Moze zrobmy tak, ze ja przeleje pieniadze za tabletki pedzelopce, a te po prostu zostawie sobie. Pedzelopka moze tak byc?

Na wątku Elzy to jak na karuzeli ;) :)
Nie ważne jednak u kogo jest, ważne że zaopiekowana :loveu:
No i sesja zdjęciowa jednak będzie, którą obiecała pędzelopka ;) :multi:
Mam tylko nadzieję, że u cioteczki buniaaga nic poważnego się nie wydarzyło.

Posted

Domek na horyzoncie jest :) Tylko teraz wakacje, wyjazdy i troszkę jeszcze potrzebuje żeby to sprawdzić. Pamiętam o Elzuni :) Czekamy na zdjęcia :)

Posted

buniaaga napisał(a):
dziewczyny do części z Was wysłałam pw z nr konta ale uznałam że szybciej będzie jak umieszczę nr konta na w poście rozliczeniowym na str pierwszej ,także zapraszam!!!

Ja poproszę jeszcze przynajmniej imię i nazwisko własciciela konta - z samym numerem nie przejdzie ;-).

Posted

pedzelopka, znajdz chwile i napisz nam jak tam dziewczynka sie miewa, jak noc, jak chodzenie po schodach. Ja juz zaliczylam sterylizacje kolejnej suczki ze wsi Łapcie kolo Wyszek. Bylam u szczeniakow w Mulawiczach, wolalam straz pozarna na ratunek dla nich,wrocilam do domu, nakarmilam, napoilam koty, bo psy raniutko jadly, a tu ciszaaaa.
Moze cos sie stalo? mamnadzieje, ze nie uciekla?!
Albo wiem.. . . .sesja trwa i pewnie niespodzianke pedzelopka nam szykujesz. . . . .no to czekamy ciocia, czekamy.

Posted

No właśnie napisałam i skasowałam. Jeszcze raz muszę wszystko pisać cholera no jak się człowiek stara to mu nic nie wychodzi. Pipi ja dostałam tabletki na robale razem z książeczką to ja nie wiem o co chodzi. No zabiję się wszystko od początku muszę pisać.

Posted

Jeszcze raz. Ale już nie będzie tak ładnie tylko się streszczę. Sunia nie śmierdzi , nic nie gubi przyjechała do mnie pięknie wyczesana. Same kości , kręgosłupek i żeberka niestety. Na zdjęciach nie wyglądała na taką zamorzoną. Odwodniona. Cały czas śpi , nie ma psa w domu.
Nie mieszkała na pewno w bloku , ale i w domu nie była za częstym gościem. Chodzi po schodach , powolutku człapiemy na dół i w górę, ona po ścianie, boi się , ale widać, że bardzo chce być z człowiekiem więc non stop się przełamuje.Miałam trochę perypetii wczoraj wieczorem i rano z posłaniem. Zagospodarowałam jej kącik między szafą i komodą. Na komodzie telewizor. Panika co robić. W dodatku panele. Ani w przód ani w tył.Smaczki nie pomogły. Najpierw wyłączyłam telewizor. Trochę pomogło. Dwa pazurki weszły na panele. I dalej nic. Wyszłyśmy z domu potem weszłyśmy i z rozpędu sru na posłanie. Udało się. Rano , pora iść na spacer a łowczarek się zaparł i nie pójdzie. No to przemeblowanie. Ciągnę komodę, rozkładam ręczniki na panelach. No i po przemeblowaniu jest super , posłanie jest przy drzwiach.
To są okropne foty robione telefonem , zobaczcie sobie jak spędza czas laleczka. W domu zaciemnienie bo upał sie wlewa do środka więc praktycznie nic nie widać.
tu przed przemeblowanie. Włączyłam jej telewizor i chcąc nie chcąc musiała sie przyzwyczaić. Rano już oglądała animki.

Sunia jest przekochana, całuśna i bardzo delikatna. Na spacerze trochę się kuli, w ciemnościach szło jej o wiele lepiej. Ale powolutku sobie drobimy bez pośpiechu także jest dobrze.
Sesja oczywiście umówiona, ale z racji tego , że jest straszny upał - przeniesiona na jutro. Oczywiście będą fotki. Zobczymy może do jutra poczuje się trochę pewniej i oswoi z meblami. Komodę już polubiła. Rozpłaszcza na niej głowę i śpi.
Choćbym chciała więcej na razie nie powiem bo nie mam co powiedzieć. Sunia dużo śpi ,w nocy chrapała i szczekała przez sen. Dostaje małe porcje do jedzenia , nie rzuca się na nie , ładnie zjada bez krztuszenia , wszystko ładnie gryzie. Będzie dobrze tylko musi się trochę odpaść bo jest strasznie zapadnięta w sobie , taka pokurczona i zasuszona. Uwielbia ludzi , dziś do mojej siostry czołgała się po panelach , bo przecież panele - to strach a przywitać się trzeba.

Posted

Wyglaskaj cioteczko Elze od wszystkich ciotek .Na pewno troche potrwa ,zanim sunka sie oswoi z nowym miejscem ,polubi panele ,telewizor i wszystko co domowe ...Ma fajny katek ,jest bezpieczna a to najwazniejsze .

Posted

Wygłaskam i wycałuję. Będzie dobrze. Dla niej idealny byłby dom z ogrodem. Ale oczywiście z miejscem w domu. Albo cierpliwy właściciel w bloku , bo sunia się co prawda przełamuje, ale trzeba ją spokojnie i delikatnie zachęcać i ośmielać.