buniaaga Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Pielgrzymka do Sanktuarium Maryjnego w Hodyszewie (woj.podlaskie) Tłum wiernych...każdy za swoją intencją. A wśród wiernych Elza sunia w typie onki chuda,zaniedbana,z bliznami z przeszłości z nadzieją że może ktoś ją przygarnie.... Elza to młoda sunia,widać że niedawno odkarmiła miot,sunia jest bardzo przyjaźnie nastawiona do człowieka wtula się ,rozdaje buziaki. Elza jest bardzo chuda,zaniedbana ,nie ma czubka uszka z małą blizną na pysku,aktualnie przebywa pod sanktuarium prosząc o litość ... Proszę pomóżmy Elzie. Szukamy ds,dt lub deklaracji na hotelik!!! e-mail buniaaga1@wp.pl Tak Elza zagląda w oczy prosząc o pomoc: Quote
buniaaga Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Post rozliczeniowy : nr konta do wpłat: proszę w tytule podać nicka. 32 1020 1332 0000 1102 0312 4328 deklaracje stałe: buniaaga- 30 pln - na koncie doris66- 30 pln - na koncie anecik60- 30 pln - na koncie zachary - 20 pln - na koncie Pliszka - 30 pln - na koncie pędzelopka -50 pln - na koncie [FONT=Arial Black]razem - 190 pln[/FONT] deklaracje jednorazowe: Pliszka - 60 zł -na koncie ninas - 100 zł - na koncie jola_ li - 20 zł - na koncie skarbonka 50 zł - na koncie agusiazet- 50zł unixena - 30 pln - na koncie grzenka - 20 pln - na koncie [FONT=Arial Black]razem 330 pln[/FONT] Razem wpłaty 470 pln -162,50 = 307,50 wydatki poniesione na Elzę : 162,50 pln 143 hotelik+19,50 odrobaczenie (w hoteliku) Quote
Ironiaaa Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ja w chwili obecnej wyczerpalam limit na ten miesiac. Ale po wyplacie jak najbardziej wspomoge biedaczysko! Quote
buniaaga Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 dziękuję Ironiaaa,fajnie że jesteś:) Quote
doris66 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ja też deklaruję na stałe 30zł. Kochani pomóżmy Elzie, ona jest taka młoda i taka łagodna, należy jej sie kochający człowiek. Bardzo lgnie do dzieci, dosłownie dziaciaki robią z nia wszystko. Mogą jej nawet wkładac głowę do pyska. W sobote widziałam jak malutka moze 2 letnia dziewczynka karmiłą ja paluszkami a sunia oblizywała jej raczki i buźkałą po twarzy. Dziecię smiało sie radośnie a Elza była przeszczęsliwa. Quote
anecik60 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 ja rowniez deklaruje 30zl i takze prosze o pomoc w postaci domku badz deklaracji:) Quote
buniaaga Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 dzięki doris widziałaś Elzę więc sama wiesz jak ona prosi o pomoc. Quote
buniaaga Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 anecik60 napisał(a):ja rowniez deklaruje 30zl i takze prosze o pomoc w postaci domku badz deklaracji:) Dzięki anecik:) Quote
azalia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Nie wierze,że wśród tylu modlących się ludzi,nikt nie ma możliwości przygarnięcia suni.Te jej piękne,błagające oczy i cudowny charakter.Przyślę Elzie pieniądze na początku września,bo teraz pomogłam innym i nie mam. Quote
buniaaga Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 azalia napisał(a):Nie wierze,że wśród tylu modlących się ludzi,nikt nie ma możliwości przygarnięcia suni.Te jej piękne,błagające oczy i cudowny charakter.Przyślę Elzie pieniądze na początku września,bo teraz pomogłam innym i nie mam. Dziękujemy. widzisz jednak nikt się nie znalazł,pielgrzymka rozjechała się do domów a sunia została pod sanktuarium. wiem od ludzi że szła z pielgrzymką jakieś 2,5 km. Quote
doris66 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Wśród 600 osób pielgrzymujących nie znalazła sie ani jedna osoba która by suni pomogła. Została jedynie nakarmiona kanapkami i paluszkami. Ale na szczęście ja ją zauwazyłam pod kościołem i moje serce juz jej nie zapomniało. Podzieliłam się swoją troską z Buniaagą a ona pojechała tam w niedzielę zobaczyć sunię. I wtedy już były dwa serca a właściwie to 3 bo razem z Agą pojechał jej mąż. I tak to sie zaczęło. Teraz liczymy na wasze otwarte serca, bo same nie damy rady. Kochani pomóżmy Elzie. Quote
zachary Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Kochana sunia onkowata i jesli jej nie pomożemy, to jest na prostej drodze do głodowania i marznięcia zimą pod sanktuarium.....Mogę w tej chwili 20 zł zadeklarować na stałe. Quote
Pipi Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 zachary napisał(a):Kochana sunia onkowata i jesli jej nie pomożemy, to jest na prostej drodze do głodowania i marznięcia zimą pod sanktuarium.....Mogę w tej chwili 20 zł zadeklarować na stałe. Ciotki, haloooo:multi::multi::multi: sa kolejne pieniążki :loveu::multi: Dziekujemy ciociu zahary:loveu: Elza ma juz 110 zl :multi: Quote
buniaaga Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 zachary napisał(a):Kochana sunia onkowata i jesli jej nie pomożemy, to jest na prostej drodze do głodowania i marznięcia zimą pod sanktuarium.....Mogę w tej chwili 20 zł zadeklarować na stałe. dziękujemy zachary :) Quote
buniaaga Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Dziewczyny a może znacie jakiś dt płatny??? Quote
Pliszka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Dorzucę 10zł miesięcznie. Trzeba ją jak najszybciej zabrać... Quote
doris66 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Dziękujemy w imieniu Elzy Pliszka. Zaraz obdzwonie hotele dla zwierząt te w okolicy Białegostoku. Czy ktoś może polecic jakiś hotelik albo ostrzec przed którymś jeśli posiada jakaś wiedzę na ten temat. Prosimy. Quote
Pipi Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Ja wiem o hotelu w Wasilkowie i nie polecam. Jest jeszcze w Trypuciach pod Bialymstokiem, ale tam 30 zl za dobę (oj, chcialabym zalozyc). Nie damy rady z takimi cenami. Raczej dt trzeba szukac. Quote
doris66 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Pipi napisał(a):Ja wiem o hotelu w Wasilkowie i nie polecam. Jest jeszcze w Trypuciach pod Bialymstokiem, ale tam 30 zl za dobę (oj, chcialabym zalozyc). Nie damy rady z takimi cenami. Raczej dt trzeba szukac. Może w tych Trypuciach za hotel dla przetrzymywanego bezdomniaka licza indywidualnie, inaczej. Dowiem sie. Quote
karina1002 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Pipi napisał(a):Ja wiem o hotelu w Wasilkowie i nie polecam. Jest jeszcze w Trypuciach pod Bialymstokiem, ale tam 30 zl za dobę (oj, chcialabym zalozyc). Nie damy rady z takimi cenami. Raczej dt trzeba szukac. Tylko dogadajcie dokładnie warunki - trzymałyśmy tam jednego psa - ale z 4, 5 lat temu, więc może się coś zmieniło. W każdym razie, pies nie był wyprowadzany, a w boksie się nie załatwiał. Przyjeżdżałyśmy więc codziennie specjalnie na spacery żeby mógł się załatwić. Ale jedzenie było gotowane i duuużo, to fakt. Też na miejscu zaszczepiłyśmy i odrobaczyłyśmy. Quote
Pliszka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Kurcze, przeszukałam wątki dogomaniackich hotelików i nic nie znalazłam w okolicach Białegostoku :( http://www.dogomania.pl/threads/186573-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-wpisujcie-tylko-sprawdzone Quote
Recommended Posts