Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pielgrzymka do Sanktuarium Maryjnego w Hodyszewie (woj.podlaskie)
Tłum wiernych...każdy za swoją intencją.
A wśród wiernych Elza sunia w typie onki chuda,zaniedbana,z bliznami z przeszłości z nadzieją że może ktoś ją przygarnie....

Elza to młoda sunia,widać że niedawno odkarmiła miot,sunia jest bardzo przyjaźnie nastawiona do człowieka wtula się ,rozdaje buziaki.
Elza jest bardzo chuda,zaniedbana ,nie ma czubka uszka z małą blizną na pysku,aktualnie przebywa pod sanktuarium prosząc o litość ...
Proszę pomóżmy Elzie.
Szukamy ds,dt lub deklaracji na hotelik!!!

e-mail buniaaga1@wp.pl

Tak Elza zagląda w oczy prosząc o pomoc:

• Replies 616
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Post rozliczeniowy :
nr konta do wpłat:
proszę w tytule podać nicka.

32 1020 1332 0000 1102 0312 4328

deklaracje stałe:

buniaaga- 30 pln - na koncie
doris66- 30 pln - na koncie
anecik60- 30 pln - na koncie
zachary - 20 pln - na koncie
Pliszka - 30 pln - na koncie
pędzelopka -50 pln - na koncie

[FONT=Arial Black]razem - 190 pln[/FONT]

deklaracje jednorazowe:

Pliszka - 60 zł -na koncie
ninas - 100 zł - na koncie
jola_ li - 20 zł - na koncie
skarbonka 50 zł - na koncie
agusiazet- 50zł
unixena - 30 pln - na koncie
grzenka - 20 pln - na koncie

[FONT=Arial Black]razem 330 pln[/FONT]

Razem wpłaty 470 pln -162,50 = 307,50

wydatki poniesione na Elzę : 162,50 pln
143 hotelik+19,50 odrobaczenie (w hoteliku)

Posted

Ja też deklaruję na stałe 30zł.
Kochani pomóżmy Elzie, ona jest taka młoda i taka łagodna, należy jej sie kochający człowiek. Bardzo lgnie do dzieci, dosłownie dziaciaki robią z nia wszystko. Mogą jej nawet wkładac głowę do pyska. W sobote widziałam jak malutka moze 2 letnia dziewczynka karmiłą ja paluszkami a sunia oblizywała jej raczki i buźkałą po twarzy. Dziecię smiało sie radośnie a Elza była przeszczęsliwa.

Posted

Nie wierze,że wśród tylu modlących się ludzi,nikt nie ma możliwości przygarnięcia suni.Te jej piękne,błagające oczy i cudowny charakter.Przyślę Elzie pieniądze na początku września,bo teraz pomogłam innym i nie mam.

Posted

azalia napisał(a):
Nie wierze,że wśród tylu modlących się ludzi,nikt nie ma możliwości przygarnięcia suni.Te jej piękne,błagające oczy i cudowny charakter.Przyślę Elzie pieniądze na początku września,bo teraz pomogłam innym i nie mam.

Dziękujemy.
widzisz jednak nikt się nie znalazł,pielgrzymka rozjechała się do domów a sunia została pod sanktuarium.
wiem od ludzi że szła z pielgrzymką jakieś 2,5 km.

Posted

Wśród 600 osób pielgrzymujących nie znalazła sie ani jedna osoba która by suni pomogła. Została jedynie nakarmiona kanapkami i paluszkami. Ale na szczęście ja ją zauwazyłam pod kościołem i moje serce juz jej nie zapomniało. Podzieliłam się swoją troską z Buniaagą a ona pojechała tam w niedzielę zobaczyć sunię. I wtedy już były dwa serca a właściwie to 3 bo razem z Agą pojechał jej mąż. I tak to sie zaczęło.
Teraz liczymy na wasze otwarte serca, bo same nie damy rady. Kochani pomóżmy Elzie.

Posted

Kochana sunia onkowata i jesli jej nie pomożemy, to jest na prostej drodze do głodowania i marznięcia zimą pod sanktuarium.....Mogę w tej chwili 20 zł zadeklarować na stałe.

Posted

zachary napisał(a):
Kochana sunia onkowata i jesli jej nie pomożemy, to jest na prostej drodze do głodowania i marznięcia zimą pod sanktuarium.....Mogę w tej chwili 20 zł zadeklarować na stałe.

Ciotki, haloooo:multi::multi::multi: sa kolejne pieniążki :loveu::multi:
Dziekujemy ciociu zahary:loveu:
Elza ma juz 110 zl :multi:

Posted

zachary napisał(a):

dziękujemy zachary :)

Posted

Dziękujemy w imieniu Elzy Pliszka.
Zaraz obdzwonie hotele dla zwierząt te w okolicy Białegostoku. Czy ktoś może polecic jakiś hotelik albo ostrzec przed którymś jeśli posiada jakaś wiedzę na ten temat. Prosimy.

Posted

Ja wiem o hotelu w Wasilkowie i nie polecam. Jest jeszcze w Trypuciach pod Bialymstokiem, ale tam 30 zl za dobę (oj, chcialabym zalozyc). Nie damy rady z takimi cenami. Raczej dt trzeba szukac.

Posted

Pipi napisał(a):
Ja wiem o hotelu w Wasilkowie i nie polecam. Jest jeszcze w Trypuciach pod Bialymstokiem, ale tam 30 zl za dobę (oj, chcialabym zalozyc). Nie damy rady z takimi cenami. Raczej dt trzeba szukac.

Może w tych Trypuciach za hotel dla przetrzymywanego bezdomniaka licza indywidualnie, inaczej. Dowiem sie.

Posted

Pipi napisał(a):

Tylko dogadajcie dokładnie warunki - trzymałyśmy tam jednego psa - ale z 4, 5 lat temu, więc może się coś zmieniło.

W każdym razie, pies nie był wyprowadzany, a w boksie się nie załatwiał. Przyjeżdżałyśmy więc codziennie specjalnie na spacery żeby mógł się załatwić.

Ale jedzenie było gotowane i duuużo, to fakt. Też na miejscu zaszczepiłyśmy i odrobaczyłyśmy.