Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś byliśmy z Basterem na Łąkach Wilanowskich na godzinnym spacerze.
Znaleźliśmy po drodze piłeczkę tenisową i okazało się, że Baster bardzo lubi aportować.

Na spacerze Baster był bardzo grzeczny, nie ciągnął, trochę pobrykał.

Baster przytył! Niewiele ale zawsze coś.
Zaraz wstawię zdjęcia.

Baster dziś także dostał obrożę Kiltix przeciw kleszczom.

• Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale Baster wypiękniał:loveu: Już kawał chłopa się z niego zrobił. Mówisz, że nie ciągnął? Z tego co zdążyłam zauważyć to on pięknie chodzi na smyczy, wogóle to wspaniały pies. Domek tak pilnie potrzebny....

Aha, co do tego ostatniego telefonu, to szkoda słów....

Posted

Schudł choć je dużo (sama widziałam).

Baster ma zalecone badania krwi, kału i moczu.

Dziś natomiast pojawił się duży obrzęk na węzłach chłonnych na tylnej łapie.
Ginekolog powiedział, że to najprawdopodobniej odczyn po kastracji ale będziemy obserwować.
Baster dostaje tabletki i maść na obrzęk.

Jak nie urok, to sraaaczka z biednym Basterem...

Posted

Jeśli je dużo to czemu tak chudnie? Nie wiem już sama, czekam niecierpliwie na te wyniki. Kurcze cały czas myślę skąd by tu domek wziąć dla Bastera ale nic mi do gowy nie przychodzi. Gdyby on się z psami zgadzał to bym go wzięła bo to na prawdę fajny pies, umie się w domu zachować, jest spokojny, łagodny. Tylko, że dwóch bullowatych samców to ja sobie nie wyobrażam....:shake: Szczególnie jeśli jeden z nich ma temperament bastera. Kasiu, jeśli będziesz cokolwiek wiedziała to napisz.

Posted

Z forum Dogue de Bordeaux od osoby która chce pozostać anonomowa na Bastera wpłyneło 200 zł..
Forum zadeklarowało sie pomóc doddy i pokryć cześciowo koszty pobytu na SGGW.

Oczekujemy że pies Baster od uczestników innych for taka pomoc także otrzyma.

Posted

Byłam wczoraj u Bastera.
Opuchlizna na nodze jest już malutka ale jeszcze jest.
Co do badań - mimo iż pobieraliśmy wspólnie krew nie można było wczoraj znaleźć wyników. Dziś lub jutro mają być powtórnie wykonane badania.

A z wieści lepszych to stan Bastera uległ poprawie bo moim zdaniem ciut przytył a nie widziałam go 5 dni.

Posted

Baster jest po badaniach.
Krew ok.
W moczu wyszedł jakiś stan zapalny....
Wstępnie podejrzenie padło na prostatę. Najprawdopodobniej trzeba będzie zrobić USG.
Kał - będzie wynik jutro. ;)

Posted

Jeszcze jakieś choróbska potrzebne.... W przyszłym tygodniu będe się kontaktować w sprawie sprawdzania tego domku, który miał być w maju ale nie ukrywam, że gdyby znalazło się cos innego to byłabym szczęśliwa...

Posted

Jest małżeństwo chętne do adopcji Bastera.
Chca tylko czy Baster odnalazl by sie w mieszkaniu... I czy by zostawal po 6h sam.
Kurcze nie mamy kontaktu z poprzednimi włascicielami i nie mamy jak sprawdzic bo moja suka ma cieczke...
Gosia jak Baster zachowywał sie u Ciebie?

Posted

Super wiadomośc!!! Baster do mieszkania jest ideany. Bardzo spokojny, ja tylko miałam problem bo ładował się na łóżko ale po moim ZEJDŹ już go tam nie było. Nie załatwiał się w domu (poza 2-krotnym znaczenien terenu), co by tu jeszcze.... Lubił sobie pochodzic po krzesłach i stołach ale to było chyba z takiego szoku, bo trafił zza krat w nowe miejsce i wszystko chciał obejrzeć. On jest niesamowicie karny więc łatwo nauczy się nowych zasad, nie miałam z nim żadnych problemów, nie niszczył mebli, nie załatwiał się, nie szczekał-wogóle w domu jest bardzo cichy, nie szalał. Także myslę, że sprawdziłby się na 5 z plusem.

Trzymam kciuki!

Posted

Z ciekawostek…
Otóż wczoraj zgłosił się do nas dom chętny do adopcji Bastera, tylko musieliśmy wiedzieć jak Baster zachowuje się z mieszkaniu. Czy mógłby zostawać po 6h sam.
Już myślałyśmy nad domami na tzw. testa domowego, ale nikt z nas nie ma możliwości obecnie sprawdzenia tego. Więc w nocy padł pomysł z BeatąA, by zadzwonić po prostu do poprzednich właścicieli Bastera. I tak też się stało.

I co….. I właściciele bardzo ucieszyli się, że Baster jest u nas.
Okazało się, że dzwonili do schroniska w Koszalinie ale tam powiedziano im jedynie, że jakaś Fundacja przejęła psa ale nie umieli podać namiarów.

Właściciele także miesiąc temu byli w PL i szukali Bastera.

Właściciele chcą odzyskać jak najbardziej Bastera. Pokryją dotychczasowe oraz przyszłe koszty do czasu aż Baster do nich dojedzie.

Dowiedzieliśmy także sporo o Basterze, a to dla nas najważniejsze. Tak więc Baster wraca na 99% do właścicieli. Napisze na 100% jak już trafi ;)

A teraz pytanie zasadnicze do ciotek, które wpłaciły na Bastera tj. BeatyA, atosi z zielonego oraz osób licytujących na bazarku, czy możemy Wasze wpłaty przekazać Magdzie – bandidzie – na utrzymanie Tasmana w schronisku?

Posted

tak sobie nieśmialo czasem zaglądam na watek Bastera i trzymam kciuki, żeby wrócił do domku-rzadko sie zdarzaja takie zakonczenia ale czasem....:loveu:

Posted

Oni wyjechali za granicę na 4miesiące. Ich teściowie oddali psy.
Oni podobno dzwonili i szukali ich. Załamali się, że Hipy nie ma.
Najważniejsze, że dowiedzieliśmy sie wszystkiego o Basterze.