tamiczek Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Gosia>>>;2799579 napisał(a):http://www.adopcje.org/adopcja3533.html Tamiczku dziękuję bardzo ale błagam Cię wykasuj lokalizację... Niestety, ale maisto trzeba wpisać:-( Czy wykasować adopcje? Quote
Gosia>>> Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Nie No Dobrze, To Juz Niech Zostanie. Quote
Gosia>>> Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Dobranoc Basterku, śnij o nowym domku... Quote
Gosia>>> Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 Basterku śnieżek nam dzisiaj spadł w Koszalinie, mam nadzieję, że już niedługo będziesz mógł poganiać za śnieżkami Quote
karusiap Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 co raz zimniej...Basterek chce do domku!!! Quote
Gosia>>> Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 basterku przykro mi to mówić ale twoja sytuacja jest beznadziejna:-( czy komuś udało się skontaktować z hodowcami bastera? Quote
doddy Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Ja dzwoniłam. Tel wyłączony. Nagrałam się na sekretarce i znowu cisza. Quote
Gosia>>> Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 No to lipa... Z allegro tez żadnego odzewu:shake: Quote
karusiap Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 nadal ludzie sa slepi na urok Basterka??:( Quote
Gosia>>> Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 no niestety nadal, a ja już nie mam pomysłów:-( Quote
supergoga Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Mam wiadomość o psiaku z Kup sprzedaj, ale niestety - czas kiepski tej ewentualnej adoipcji. Oto treść: rottweil_bull napisał/a: jeżeli piesek nie znajdzie domu do maja to mogę mu zapewnic dom Niestety dopiero w tym terminie gdyż obecnie jestem w trakcie przeprowadzki .Hoduje AST od 13 lat więc chyba jestem dobrym kandydatem do adopcji . Tytuł ogłoszenia: Baster, niezwykły amstaff pilnie szuka odpowiedniego domu ID ogłoszenia: 376634 Kontakt do nadawcy: rottweil_bull@op.pl Może napiszcie do tej osoby, pokorespondujmy, nigdy nic nie wiadomo? Może znajdzie się domek do maja, a może weźmie wcześniej. Quote
doddy Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Nie wiem czy to ta sama osoba, ale jeśli hoduje pieski bez papierów to tak - facet chce psa nie kastrowanego do kojca. Quote
supergoga Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Proponuje aby ktos napisał i poinformował, że pies będzie po kastracji, czy w takim wypadku podtrzymuje ofertę domu. Kurna może to jednak nie ten sam - chce dopiero w maju. Ale zapytać można. Quote
supergoga Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Mam pytanie kolejne od człowieka,który ma suke owczarka niemieckiego. Sądzę jednak że napisane było, iż Baster jest agresywny do psów - czy dotyczy to także suk, napiszcie jak możecie teraz - bo obiecałam odpowiedź na gg jeszcze teraz. Quote
Gosia>>> Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Hmmm... No niby Baster przebywał w jednym domu z Hipą i zgadzali się bez problemu ale ja bałabym się ryzykowac. Quote
Gosia>>> Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Dostałam odpowiedź od tego człowieka. Pisze, że ma hodowlę psów rodowodowych. Musze go jeszcze wypytać. Godzi się na umowę adopcyjną, Baster miałby mieszkać w boksie ale nie na dworze tylko w domu. Co o tym myślicie? Quote
supergoga Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Aposałąś o kastracji. Bo jeśli zgadza się na kastrację, to brzmi dobrze. Quote
Gosia>>> Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Pisałam. Napisał tak jakos, że wolałby nie, bo to nie jest obojętne dla zdrowia itd. Ale ja nie pozwole, żeby ktos basterka z jajkami zabrał. Quote
Gosia>>> Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Wiecie co ja nie wiem co o tym mysleć. A więc tak. Osoba ta ma hodowlę psów rasowych (podobno). pies tak jak napisałam miałby mieszkać w kojcu, w części domu. Na początku napisała do mnie, że kastracja nie jest obojętna dla zdrowia psa, że nie zmniejsza wcale agresji itd. oraz, że kiedy pies znajdzie się w nowym miejscu to sam się podporządkuje, bo będzie się czuł zagubiony i że agresja jest normalnym faktem, jeśli chodzi o bullowate. Dostałam długi wywód na temat ASTowej psychiki. Poinformowałam, że co nie co wiem o ich psychice bo sama mam bullowatego i, że schronisko również było nowym miejscem, a mimo to pies był agresywny i musiał zostać odizolowany. No i zostałam zaatakowana, choć w poprzednich mailach napisałam tylko, że kastracja jest warunkiem adopcji... No ale właściwie na końcu osoba ta napisała, że jeśli pies będzie po zabiegu to nie ma to dla niej żadnego znaczenia ale jej weterynarz się tego nie podejmie i nie ma zamiaru tłumaczyć mi dlaczego. bardzo mnie dziwi ton tej osoby i sposób w jaki pisze... Quote
karusiap Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 faktycznie dziwne...kurcze jakos mnie ten kojec przeraza..w domu bo w domu ale... Quote
Gosia>>> Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 to nie jest najgorsze, przy takiej ilości psów w domu to właściwie norma. Ale ataki ze strony tej osoby i jej arogancja troche mnie dziwią. Quote
Recommended Posts