Gosia>>> Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Supergoga ja jednak jestem za tym, żeby o agresji do psów nie pisać, jeśli ktoś się zainteresuje to wtedy się go o wszystkim poinformuje... Z takimi psami trzeba bardzo ostrożnie. Quote
doddy Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Kurka wodna własnie zobaczyłam, że Baster urodził sie 25 listopada :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: W moje urodziny!!! Quote
Gosia>>> Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Doddy może to jakiś znak;) To co sądzisz o tym ogłaszaniu go na allegro, a poza tym to mam do Ciebie sprawę;) ale to napiszę na pw Quote
doddy Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Bohaterem, szukającym nowej rodziny jest pies rasy AMSTAFF o imieniu BASTER. Baster jest brązowy pręgowany z białymi znaczeniami. Baster urodził się 25.11.1999r. i jest rodowodowym psem. Jego ojcem jest MEDAR Tabacora, matką ABISYNKA znad Błędna. Baster jest w pełni dorosłym psem, wkraczającym w okres złotej jesieni. Do niedawna miał właścicieli, koleżankę bullkę. Stracił wszystko... Właściciele wyjechali za granicę, bullterrierka znalazła nowy dom a on... został sam... Niestety rasa ta jest bardzo często spotykana w schroniskach - zbyt często! Niezwykła "moda" jaka panowała na te psy jeszcze kilka miesięcy temu, zamiast pożytku, przyniosła złe skutki i złą sławę. Mnożenie w masowej ilości, nie dbanie o to komu się sprzedaje psy, nie sterylizowanie psów i suk bez uprawnień hodowlanych itp. dziś skutkuje, że te piękne, kochające ludzi czworonogi nie mają swych rodzin, a w schroniskach wielokrotnie są usypiane. My staramy się ratować choć niektóre psy tej rasy. Szukamy im odpowiedzialnych, a przede wszystkim kochających domów. Jednym z psów obecnie szukającym domu jest Baster. Baster jest przepięknym psem, wzbudzającym respekt już samym swoim wyglądem. Nie jest jednak agresywny. W charakterystyce samej rasy jest zapis, że amstaff jest psem bardzo łagodnym do ludzi, często nazywanym wręcz "niańką". Ponieważ wiemy, ze nie jest to pies „morderca” a wręcz przeciwnie szukamy mu odpowiedniego domu. Szukamy domu, w którym Baster – pozna czym jest miłość, co to znaczy kochać, co to znaczy móc się bawić, szkolić i żyć jak inne czworonogi, bez obaw, ze dostanie się po głowie, gdy jego właściciel ma akurat zły dzień. Szukamy dla niego właściciela – przewodnika – człowieka, silnego psychicznie, zrównoważonego, zdecydowanego i odpowiedzialnego. Jeżeli ktoś chce zaadoptować pięknego psa, który będzie przyjacielem rodziny a potencjalnych złodziei będzie odstraszać wyglądem, to musi też zagwarantować odpowiednie warunki. Pies nie jest na sprzedaż. Nie jest bowiem towarem! Jest bezpłatnie do przekazania w najbardziej odpowiedzialne ręce. Nowy właściciel będzie musiał podpisać umowę adopcyjną, będzie musiał godzić się na sprawdzenie oferowanych przez siebie warunków dla psa przed i po adopcji, będzie musiał Bastera odebrać całą rodziną osobiście. P.S. Resztę wedle uznania można sobie dopisać. Tu macie zarys. Quote
doddy Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 I bardziej bym firmowała Bastera tym zdjęciem niż tym ze schroniska. Na tych zdjęciach w schronisku Baster wyjątkowo niekorzystnie wyszedł. Quote
supergoga Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Wiedziałam, że jak Doddy napisze tekst to będzie superaśnie. To jak, dziewczyny wystawiamy? Quote
Gosia>>> Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Doddy, wspaniały tekst:loveu: Pewnie, że wystawiamy! Quote
karusiap Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 super tekst i wogole ze bedzie oglaszany!! Quote
supergoga Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Właśnie wstawiam Bastera w net, ale mam pytanie. Czy ktos próbował kontaktować się z hodowcami - z hodowlą znad Błędna. O ile wiem Beata, właścicielka tej hodowli kiedy, gdy ją znałam - kochała swoje psy jak rzadko kto. Nie wiem czy nadal ta hodowla jest w Zbąszyniu (bo tam była), ale może warto sie skontaktować z nimi, może chcieliby zabrac porzuconego Bastera do siebie, albo pomoga znaleźć mu dom. Quote
supergoga Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 http://www.allegro.pl/item159198976_baster_amstaff_niezwyklej_urody_prosi_o_dom.html Baster na allegro. Postaram się jeszcze poszukać mu domu przez inne portale. Quote
Gosia>>> Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 ja już kiedyś miałam taki zamiar ale nigdzie nie mogłam znaleść strony tej hodowli, maila lub jakiegokolwiek innego kontaktu... Quote
supergoga Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Ja nie znam właścicieli tej mamy Bastera, ale znałam kiedys jej hodowczynię, właścicielkę hodowli znad Błędna. Swego czasu mieli rottweilery, zreszta bardzo sympatyczne. Trzeba by adres do nich ustalić przez Związek Kynologiczny w Poznaniu - postaram sie we wtorek, bo wtedy jest czynny. Albo poszukam w moich materiałach, bo miałam adres Beaty. Quote
tamiczek Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 http://www.adopcje.org/adopcja3533.html :loveu: Quote
kinga Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 piękna ta aukcja - oby mu przyniosła szczeście supergoga - zrób, kochana, poprawkę - wg opłat schroniskowych - za psa rodowodowego płaci się 100 zł - trzeba jakoś edytować określenie: " do przekazania bezpłatnie" Quote
supergoga Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 [quote name='kinga']piękna ta aukcja - oby mu przyniosła szczeście supergoga - zrób, kochana, poprawkę - wg opłat schroniskowych - za psa rodowodowego płaci się 100 zł - trzeba jakoś edytować określenie: " do przekazania bezpłatnie" To dopisze w treści, bo jest to aukcja charytatywna, nie moge wystawiac go za pieniądze. Wtedy byłaby to zwykła sprzedaz i każdy kto by zalicytował miałby prawo go nabyć - a jesli nie byłby odpowiendim domem - po skardze do Allegro usuneliby mi aukcję i mogli zablokowac konto. Dopiszę że opłata za psa według cen schroniskowych. Quote
Gosia>>> Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 http://www.adopcje.org/adopcja3533.html Tamiczku dziękuję bardzo ale błagam Cię wykasuj lokalizację... Quote
supergoga Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Wstawiłam taki sam opis jak w allegro na: aaaby alegratka kupsprzedaj eurocity 4łapy. Jako lokalizacje podałam Koszlain, niestety musi byc miasto podane - inaczej nie da rady, nie wejdzie ogłoszenie w te portale. Nie pisałam tylko nic o schronisku. Quote
supergoga Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 No i mam kłopot. Jeśli nie mamy pisać że Baster jest w schronisku w Koszalinie, to jak mam podac opłatę za niego według stawek schroniskowych. A jeśli podam konkretną cenę na allegro - to każdy kto kupi, pies będzie jego zgodnie z regulaminem. A aukcja charytatywno - informacyjna o psie nie może być za 100 zł. Prosze pilnie poradźcie jak rozwiązać problem aby było ok dla wszystkich a najważniejsze dla psa. Quote
Gosia>>> Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 Supergoga, poprostu wykresl z telstu, że pies będzie oddany nieodpłatnie. Nie wspominajmy o pieniądzach, jeśli ktos się zainteresuje to zapoznam go z opłatami schroniskowymi. Doddy czy mogłabyś podać mi ten adres? Chyba, że już wysłałas maila. Quote
supergoga Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Doddy, masz adres do hodowli znad Błędna czy do tej z której bezpośrednio pochodzi Baster. Jaki on ma przydomek hodowlany? Gosiu - usunęłam ten zapis w treści. We wszystkich ogłoszeniach. Quote
doddy Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Mam tel do hodowcy Pana Rutkowskiego chiba. Dzwoniłam kiedyś do niego i miał oddzwonić ale do dziś tego nie zrobił. Quote
supergoga Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 To pewnie do hodowcy Bastera, a ja myślałam o hodowczyni jego matki. A jak się nazywa przydomek Bastera, czy ktos może napisać. Quote
Recommended Posts