Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Baster-piesku!!!! Jak będziesz tak daleko na pewno domku nie znajdziesz!!!! :placz: Gdyby nie mój dominant, nie zastanawiałabym się nad zabraniem ciebie zbyt długo, ale w tej sytuacji... :shake: Szukaj Basterku domku, szukaj... :Dog_run: Popatrzcie, jaki on piękny!!! :lol: Też chciałby dostać coś pod choinkę... :placz: nie tylko zimny boks.... :modla: Twister, a jak przedstawia się sytuacja w schronisku, jakie są warunki, może Basterkowi coś potrzeba, oprócz dobrego domku, oczywiście... ale ja naprawde nie mogę... :placz: :shake:

• Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mogę ogłosić nieco Bastera. Potrzebny mi tel do osoby, którą mam podawać w kontakcie. Mam tel do poprzednich jego właścicieli, którzy moją o nim najwięcej powiedzieć ale oni są za granicą i roaming by wszystkich zjadł.

A czy ktoś wie co u Hipy? Bo nas doszły słuchy, że już jej nie ma...

Posted

doddy napisał(a):
Mogę ogłosić nieco Bastera. Potrzebny mi tel do osoby, którą mam podawać w kontakcie. Mam tel do poprzednich jego właścicieli, którzy moją o nim najwięcej powiedzieć ale oni są za granicą i roaming by wszystkich zjadł.

doddy napisał(a):

Doddy co masz na mysli piszac o Hipy.....ze juz jej nie ma ? :shake:

Kontakt mozesz podac do Kingi
tel 0600 870 571

Posted

dopiero teraz znalazłam ten wątek ;)

1. Baster jest w paskudnej sytuacji, bo z racji swoich tendencji do radzenia sobie z każdym ogrodzeniem na zewnątrz - jest w boksie w budynku - co ma dobre strony, bo cieplej, ale ma i złe - bo jest niewidoczny dla ludzi, którzy do schronu przychodzą

2. kontakt mozna podać do mnie - nie jestem jakąś specjalną znawczynią rasy, ale bywam w schronisku dość czesto
mail: drachma97@gazeta.pl
kom. 600-870-571

3. co do Hipy - moje ostatnie informacje o niej były takie, że babka, która ją wzięła na tymczas, zatrzymała ją na stałe - dochodziły do mnie same superlatywy na jej temat. To są wieści sprzed ok. miesiaca, moze ciut starsze

Posted

Oj Kinga, szalejesz:cool3: Dużo szczęścia miałaś, że Ci rękę oszczędził.:evil_lol:

A tak na poważnie, to martwię się o Bastera. Nie wiem czy jest sens takie plakaty rozwieszać, bo ja parę mądrych osób się dowie, że taki pies jest w schronisku to jeszcze jakiś Pan w dresie gotowy po niego przyjśc i stanie się mięsem armatnim na walki albo postrachem całej okolicy...
Sama nie wiem...

Posted

ja mam niestety te same watpliwości :shake:
no bo jak do mnie zadzwonią, to co powiem? - że ostry do psów? - no ostry jak diabli

a on jest w otwartym powszechnie miejskim schronisku -... wiec co dalej? :shake:

Posted

I to jest sytuacja beznadziejna. Bo dla takich idiotów jego agresja jest plusem. Może to i dobrze, że on nie siedzi w boksie... Plakaty z Basterkiem jak dla mnie to chyba nie najlepszy pomysł, z wiadomych powodów. Najlepszym domkiem dla niego byłby domek u jakiegoś miłośnika bullowatych ale takiego, co to ma łeb na karku. Ja paru takich znam ale co z tego, skoro tacy ludzie naogół mają swoje psy, więc Baster odpada w przedbiegach...

Ręce opadają....przecież ten pies z każdym dniem ma coraz mniejsze szanse na dom. Nie wiem co by tu zrobić... Jest na wszystkich forach astów, na których jestem zalogowana, ale cisza...

Dziewczyny, macie jakiś pomysł??

Posted

Ja mam tylko pomysł, by go ogłaszać i jeszcze raz ogłaszać.
Domy u miłośników astów raczej sporadycznie się zdarzają. Bullowate to młoda rasa. Niektóre pierwsze osobniki astów w Polsce żyją sobie do dziś i świetnie się mają.
To za młoda rasa, by były osoby, które miały długo asta i koniecznie chciały następnego z uwagi, że stali się MIŁOŚNIKAMI PSÓW TYPU BULL.

Posted

doddy ja się z Tobą nie zgodzę. Przecież taki Pies jak Baster potzrebuje kogoś kto go będzie konsekwentnie prowadził, znał rasę, jej psychikę potrzeby i "możliwości"-w dobrym i złym tego słowa znaczeniu.