Jump to content
Dogomania

Udało się!!!! Kapselek ma cudowny dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kapselek próbuje rządzić domem, czasami warczy przy podawaniu jedzenia lub gdy każemy mu zejść z ulubionej sofy. Je dalej w niesamowitych ilościach, żarcie dostaje 3-4 razy dziennie i domaga się tego skomleniem i machaniem ogonkiem lub dawaniem łapki. Gdy wraca ktos z domowników do domu, cieszy się , wita radośnie. Ale słabo reaguje na imię, dlatego większośc spacerów chodzi na smyczy i tylko czasami na nieużytkach jest spuszczany. Trochę już nabrał ciałka, choc strasznie wolno przybiera na wadze, no i często ma biegunkę. Może warto niedługo zacząć go ogłaszać?

Posted

Stufinska , przelew w kwocie 100zł doszedł. Wielkie podziękowania od Kapsla:loveu:
Obecnie Kapsel ma 133zł. Czy mógłby ktoś pomóc w ogłaszaniu psiaka? Ja jestem tu od niedawna i nie znam się na tym w ogóle.

Posted

tayga napisał(a):
Tak się zajęłam moimi bidami, że Kapselek ze łba mi wyleciał.
Co u Kapselka???

Oj Agus ostanio mialas prawdziwy mlyn z ta rodzinka spanielkowatych,wiec Kapselek Ci wybaczy ..ale mysle ,ze ma sie dobrze u Barrybede .

Posted

Kapsel coraz lepiej wygląda, co chyba widac na zdjęciach. Trochę przytył, boki zaokrągliły się trochę. No,ale o jedzenie to on sie umie dopominać głośno ;-)
Widzimy, że bardzo marznie na spacerach w ostatnich dniach, dlatego od dzisiaj będzie wychodził na razie tylko na krótkie spacery, aż przyjdzie z tą zamówione ubranko.
Proponuję , żeby dodac tekst do ogłoszenia, że Kapsel nie zrzuca w ogóle sierści (to co on ma to prawdopodobnie włosy, więc może mieszkać z alergikami).
Czy on miał wyrywane zęby podczas czyszczenia? Bo nie ma przednich zębów górnych i dolnych, on chyba faktycznie wiekowo jest raczej starszy niż młodszy.

Posted

Hej,
Ktoś się jeszcze interesuje Kapslem?
Dzwoniłam po innych wetach, najtaniej jak mi sie udało znaleźć to 180zł za kastrację + ok. 50zł za czyszczenie zębów+18zł kołnierz.
Decydujcie , czy kastrowac go czy nie.
Czy przygotuje ktoś tekst do ogłoszeń? Zdjęcia mogę dostarczyć mailem.
Wykupię mu pakiet ogłoszeń, bo w takim tempie to on nigdy nie pójdzie do adopcji, a u mnie nie może być w nieskończoność.

Posted

Wieczorem poszukam bazarku z pakietem ogłoszeń (teraz jestem w pracy).
W pisaniu tekstów jestem raczej kiepska.
Takie fotki powinny wystarczyć. Myślę, ze trzeba malucha kastrować...

Posted

Dzwoniła pani chętna na Kapsla ze Śweradowa-Zdroju.
Potrzebny ktoś na wizytę.
I jeżeli ma być wykastrowany, to potrzebuję deklaracji, bo ja nie mogę pokrywać wszystkich kosztów psa.

Posted

A jak w ogóle Kapselek się sprawuje u Ciebie?
Jakby nic nie wyszło z tej adopcji (nie daj Boże), zrobię Mu ogłoszenia...
Tylko musisz mi coś o Nim napisać, albo sama ułożyć jakiś tekst... No i zdjęcia...

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
A jak w ogóle Kapselek się sprawuje u Ciebie?
Jakby nic nie wyszło z tej adopcji (nie daj Boże), zrobię Mu ogłoszenia...
Tylko musisz mi coś o Nim napisać, albo sama ułożyć jakiś tekst... No i zdjęcia...

W tej chwili Kapsel ma ogłoszenia od wczoraj, kupiłam zrobienie u ogonka, bo nikt nie był chętny. Ale jeżeli będzie potrzeba w przyszłości, to zgłosze się do Ciebie.
Kapsel ma się dobrze, tylko on ma delikatny żołądek, daję mu głównie suchy pokarm, bo po puszkach i gotowanym mięsie ma czasami biegunki i wzdęcia.