Barrybede Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 masza 44 pieniądze w kwocie 60zł doszły -dziękujemy ogromnie:lol: Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Jak tam Kapselek ?:) Buziaki dla niego:loveu: Quote
Barrybede Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Kapselek próbuje rządzić domem, czasami warczy przy podawaniu jedzenia lub gdy każemy mu zejść z ulubionej sofy. Je dalej w niesamowitych ilościach, żarcie dostaje 3-4 razy dziennie i domaga się tego skomleniem i machaniem ogonkiem lub dawaniem łapki. Gdy wraca ktos z domowników do domu, cieszy się , wita radośnie. Ale słabo reaguje na imię, dlatego większośc spacerów chodzi na smyczy i tylko czasami na nieużytkach jest spuszczany. Trochę już nabrał ciałka, choc strasznie wolno przybiera na wadze, no i często ma biegunkę. Może warto niedługo zacząć go ogłaszać? Quote
Barrybede Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Stufinska , przelew w kwocie 100zł doszedł. Wielkie podziękowania od Kapsla:loveu: Obecnie Kapsel ma 133zł. Czy mógłby ktoś pomóc w ogłaszaniu psiaka? Ja jestem tu od niedawna i nie znam się na tym w ogóle. Quote
tayga Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 A możesz zrobić kilka fajnych fotek do ogłoszeń? Wykupię Kapselkowi pakiecik. Quote
Barrybede Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Postaram się zrobić w weekend, bo teraz przy tej okropnej pogodzie i szybko zapadającym zmierzchu nic fajni nie wyjdzie. Quote
masza44 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/216050-Bu%C5%BCuteria-r%C4%99cznie-robione-kolczyki-fajne-ksi%C4%85%C5%BCki-szaliki-na-Milk%C4%99-do-25.10 teraz ja zapraszam na bazarek na spłatę należności u weta po mojej tymczasowiczce ( już w DS:) Quote
tayga Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Tak się zajęłam moimi bidami, że Kapselek ze łba mi wyleciał. Co u Kapselka??? Quote
unixena Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 tayga napisał(a):Tak się zajęłam moimi bidami, że Kapselek ze łba mi wyleciał. Co u Kapselka??? Oj Agus ostanio mialas prawdziwy mlyn z ta rodzinka spanielkowatych,wiec Kapselek Ci wybaczy ..ale mysle ,ze ma sie dobrze u Barrybede . Quote
Barrybede Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Kapsel coraz lepiej wygląda, co chyba widac na zdjęciach. Trochę przytył, boki zaokrągliły się trochę. No,ale o jedzenie to on sie umie dopominać głośno ;-) Widzimy, że bardzo marznie na spacerach w ostatnich dniach, dlatego od dzisiaj będzie wychodził na razie tylko na krótkie spacery, aż przyjdzie z tą zamówione ubranko. Proponuję , żeby dodac tekst do ogłoszenia, że Kapsel nie zrzuca w ogóle sierści (to co on ma to prawdopodobnie włosy, więc może mieszkać z alergikami). Czy on miał wyrywane zęby podczas czyszczenia? Bo nie ma przednich zębów górnych i dolnych, on chyba faktycznie wiekowo jest raczej starszy niż młodszy. Quote
NikaEla Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 nie zrzuca włosów?? o to pozazdrościć ;) Quote
Barrybede Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Hej, Ktoś się jeszcze interesuje Kapslem? Dzwoniłam po innych wetach, najtaniej jak mi sie udało znaleźć to 180zł za kastrację + ok. 50zł za czyszczenie zębów+18zł kołnierz. Decydujcie , czy kastrowac go czy nie. Czy przygotuje ktoś tekst do ogłoszeń? Zdjęcia mogę dostarczyć mailem. Wykupię mu pakiet ogłoszeń, bo w takim tempie to on nigdy nie pójdzie do adopcji, a u mnie nie może być w nieskończoność. Quote
tayga Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Wieczorem poszukam bazarku z pakietem ogłoszeń (teraz jestem w pracy). W pisaniu tekstów jestem raczej kiepska. Takie fotki powinny wystarczyć. Myślę, ze trzeba malucha kastrować... Quote
Barrybede Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Zamówiłam juz bazarek na 30 ogłoszeń za 8zł. Czy ktoś inny niż Tayga mógłby napisać jakiś zgrabny tekścik? Quote
Barrybede Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Zamówiłam tekst u Ogonka razem z ogłoszeniami. Łączny koszt 12zł. Jeżeli chcecie, żeby go kastrować, to trzeba najpierw zebrać deklaracje na brakującą kwotę. Quote
Javena Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Kapselku,przystojniak się robi z Ciebie. Quote
Barrybede Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Dzwoniła pani chętna na Kapsla ze Śweradowa-Zdroju. Potrzebny ktoś na wizytę. I jeżeli ma być wykastrowany, to potrzebuję deklaracji, bo ja nie mogę pokrywać wszystkich kosztów psa. Quote
Sarunia-Niunia Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Dobrze byłoby szukać cioteczek z tamtych okolic (to jest dolnośląskie?) i do domku Kapselka.... Tu link do "mapy pomocy": http://mapapomocy.dogomania.pl/index.php może coś pomoże? Quote
Barrybede Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Sarunia-Niunia napisał(a):Dobrze byłoby szukać cioteczek z tamtych okolic (to jest dolnośląskie?) i do domku Kapselka.... Tu link do "mapy pomocy": http://mapapomocy.dogomania.pl/index.php może coś pomoże? Dzięki, napisałam do cioteczki z Jeleniej Góry, może zdecyduje sie na przejażdżkę. Quote
Sarunia-Niunia Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 A jak w ogóle Kapselek się sprawuje u Ciebie? Jakby nic nie wyszło z tej adopcji (nie daj Boże), zrobię Mu ogłoszenia... Tylko musisz mi coś o Nim napisać, albo sama ułożyć jakiś tekst... No i zdjęcia... Quote
kora78 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 w swieradowie jakas akcje miala Baksa z ratowaniem psa. piszcie do niej, ona jest tez z jeleniej, ale moze ma tam po drodze. azalia tez z jeleniej. Quote
Barrybede Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Sarunia-Niunia napisał(a):A jak w ogóle Kapselek się sprawuje u Ciebie? Jakby nic nie wyszło z tej adopcji (nie daj Boże), zrobię Mu ogłoszenia... Tylko musisz mi coś o Nim napisać, albo sama ułożyć jakiś tekst... No i zdjęcia... W tej chwili Kapsel ma ogłoszenia od wczoraj, kupiłam zrobienie u ogonka, bo nikt nie był chętny. Ale jeżeli będzie potrzeba w przyszłości, to zgłosze się do Ciebie. Kapsel ma się dobrze, tylko on ma delikatny żołądek, daję mu głównie suchy pokarm, bo po puszkach i gotowanym mięsie ma czasami biegunki i wzdęcia. Quote
Recommended Posts