Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pisałam do gazety i bez problemu umieszczą ogłoszenie Mamby,więc myślę,że poczekamy i zobaczymy czy będzie jakiś odzew z gazety czy z tych ogłoszeń co jej wykupiłam.Wczoraj byłam na spotkaniu z fundacją do której chce dołączyć,obiecali pomóc i może uda się dla niej dt załatwić :-)

Posted

Dzisiaj wyszło ogłoszenie w tygodniku gnieźnieńskim z Mambą...dzwoniła do mnie kuzynka,żę jej koleżanka chce psa wielkiego adoptować,rozmawiałam z kobitką i jest szansa,że Mamba zostanie ich psem :-)

Posted

jutro wielki dzień :-) mam nadzieję,że się uda :-) właśnie dzwoniła Pani Dorota i jutro popołudniu przyjadą zobaczyć i poznać Mambę:-) myślę,że jak ją poznają to na pewno się w niej zakochają :-) innej opcji nie ma :-) psu siostry Tediemu będzie jej brakowało,bo razem szaleją i biegają po dworze .. tak w ogóle to nie odebrałam ani jednego tel.z ogłoszeń i z gazety,aż jestem zdziwiona tym ludzkim brakiem zainteresowania ;-( pozdrawiam wszystkich i jutro się odezwę :-) trzymajcie kciuki :-)i

Posted

Ja ogłaszałam jedną sunię baaardzo długo. I dostałam w jej sprawie tylko jeden telefon, ale i tak nic z tego nie wyszło... O niektóre psy domy się "biją" a w sprawie innych nikt nie dzwoni... Przykre to. Ale trzymam kciuki, wierzę, że Mambie się poszczęści i ktoś ją pokocha na dobre i na złe. :)

Posted

Dziękuje wszystkim za chęć pomocy dla Mamby i za zaglądanie do niej :-) Mamba pojechała wieczorkiem do nowego domku,mam nadzieję,że ostatniego domku :-) ma teraz towarzyszkę do zabaw 10 letnią córkę Paulinę :-) będzie mieszkała w domu. Za jakiś czas pojadę na wizytę po adopcyjną :-) pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuje :-)

Posted

a mi smutno jakoś się zrobiło ;-( cieszę się bardzo,że znalazła dom,bo u mnie niestety zostać nie mogła,ale tak jakoś smutno mi... dzisiaj jak czekałam aż przyjadą ją zobaczyć to jej tłumaczyłam,że będzie miała domek w końcu i nie będzie już mieszkała w budzie... fajnie było patrzeć jak na widok tych ludzi się cieszyła tak jakby wiedziała i czuła,że ją wezmą i tam będzie szczęśliwa:-) a z córeczką biegała po całej działce :-)

Posted

Pewnie,że wiem :-) Mamba pojechała do domku w sobotę wieczorem,już następnego dnia wieczorem dzwoniłam by zapytać jak zniosła podróż i pierwszą noc.. wszystko o.k. dostałą ode mnie Chappi i puszkę na dobry początek :-)suchej karmy nie chciała jeść w pierwszym dniu,za to bardzo smakowały jej resztki z obiadku :-) i puszeczka :-) dzisiaj właśnie dostałam mms-a z jej uśmiechnięta mordką :-) i Pani Dorota pisała,że już co raz bardziej czuje się jak u siebie,ma apetyt,je ładnie wszystko i polubiła i zaakceptowała swoje posłanko :-) ... ucieszyła mnie dzisiaj ta wiadomość od nich,bo mając u siebie psa kilka tygodni człowiek jak by próbował się nie bardzo przywiązywać niestety tak się nie da ... popłakałam sobie troszkę w sobotę w nocy tak jakoś smutno mi było mimo,że Mamba poszła w polecone ręcę przez moją kuzynkę (która zresztą też ma psa ode mnie :-) ) i wiem,żę ma tam dobrze,ale rozstania zawsze bolą... to już kolejna była moja tymczasowiczka,którą pożegnałam.. a dzisiaj jak wracałąm z pracy do domu koło 23 wybiegł mi wielki owczarek niemiecki chudy i przerażony,wołałam go to podszedł chciałam nawrócić,bo samochód z naprzeciwka jechał i znikł...kilka razy nawracałam,jechałam,wołałam go i szukałam,ale niestety znikł...drogi polne były w koło i jedno gospodarstwo w oddali i jakieś worki chyba z ziarnem i silosy..nie wiem gdzie poszedł...ciemnica straszna...a ja teraz przez niego nie mogę spać,bo się martwię,żeby mu się nic nie stało...biedulek... ;-( sam w tych ciemnościach..