Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam !! Mam pytanie jak płaci się składkę członkowską?? Np. jak bym teraz wyrabiała rodowód i zaplaciła bym za wszystko to kiedy płacę następną składkę ?? Dokładnie za rok czy już np. w styczniu 2007 ?? Przepraszam może to głupi temat ale chcę sie dowiedzieć ;)

Posted

Sylwia&westie napisał(a):
Witam !! Mam pytanie jak płaci się składkę członkowską?? Np. jak bym teraz wyrabiała rodowód i zaplaciła bym za wszystko to kiedy płacę następną składkę ?? Dokładnie za rok czy już np. w styczniu 2007 ?? Przepraszam może to głupi temat ale chcę sie dowiedzieć ;)

Poczekaj do stycznia z wyrobieniem rodowodu. Nie ważne kiedy wyrabiasz rodowod czy w styczniu czy w grudniu placisz za cały rok.:cool1:

Posted

i tak bedziesz czekac 3 miesiace na rodowod wiec i tak dostaniesz rodowod w 2007 r wiec radzila bym ( tak jak moja przedmowczyni) wystapic o rodowod w 2007r i wtedy zapłacic skladke. (wyjdzie ekonomiczniej)

bo jak teraz ustanowisz sie czlonkiem to teraz bedziesz za ten 1 miesiac czlonkowstawa w 2006r placic 44 zł i w 2007 r znowu bedziesz miała obowiązek zapłacic

Posted

Regulamin Hodowli Psów Rasowych zabrania hodowcy wydania szczeniąt bez metryki.Metrykę wyrabia oddział na podstawie dokumentacji hodowlanej danego miotu.W moim oddziale trwa to najwyżej tydzień od złożenia papierów.

• 4 weeks later...
Posted

A ja mam jeszcze jedno pytank związane ze składką członkowską i może to też trochę głupie pytanko ale pomimo tego je zadam!
Do kiedy trzeba zapłacić składkę członkwską i co grozi jak się zapłaci po terminie?

Posted

A ja mam jeszcze jedno pytank związane ze składką członkowską i może to też trochę głupie pytanko ale pomimo tego je zadam!
Do kiedy trzeba zapłacić składkę członkwską i co grozi jak się zapłaci po terminie?

Posted

Popieram pytanie poprzedniczki.
Czy muszę osobiście wpłacić składkę, czy mogę zrobić przelew?
Niby mogłabym zadzwonić i się zapytać, ale mam kiepskie doświadczenia z telefonami, więc wolę się tu dowiedzieć. ;)

Posted

stereo napisał(a):
Popieram pytanie poprzedniczki.
Czy muszę osobiście wpłacić składkę, czy mogę zrobić przelew?
Niby mogłabym zadzwonić i się zapytać, ale mam kiepskie doświadczenia z telefonami, więc wolę się tu dowiedzieć. ;)

Można zapłacić przelewem, ale aby uzyskać stempelek w książeczce, trzeba się pofatygować osobiście :evil_lol:

Posted

Diegula napisał(a):

A ja jeszcze raz ponawiam swoje pytanko

Posted

składkę trzeba zapłacić do marcowego zebrania walnego, albo na nim :evil_lol:

bo przecież udział w corocznym walnym zebraniu członków jest obowiązkiem związkowicza

a co grozi?????? niby nic, ale jeśli chcesz wystawiac psy albo je rozmnażać to najpierw pytają o składkę

jesli nie zapłacisz przez 2 lata z rzędu to zostaniesz wykluczona

komornik nie przyjdzie ;)

Posted

Czyli jeśli mam nieoplaconą składke to niemogę zgłaszać na wystawę psa i go wystwiać. A nie moge np. wystawić psa w lutym na wystawe a zapłacić skladki po tej wystawie n. w marcu?
Walne zebranie- wstyd przyznać ale pierwsze słysze!

Posted

ojej, jak to to w Waszym oddziale nie przysyłają na początku roku pisma okólnego z zawiadomieniem o walnym??????

to obowiązek oddziału zawiadomić członków o takim spotkaniu, omawia się tam ważne sprawy, czyta sprawozdania hodowlane i finansowe, projektuje pracę na rok bierzący itp.

poza tym można tam uzyskać ważne info. nt. szkoleń, przeglądów, testów

a składkę trzeba zaplacić zanim się zgłasza psy na wystawę

oddziały powinny przyjmować zgłoszenia potwierdzone pieczątką macierzystego związku

w praktyce bywa, że większość zgłoszen idzie mailem :shake: powinno się żądać skanu opłaty nie tylko za wystawę ale i składki
i

Posted

Mokka napisał(a):
Można zapłacić przelewem, ale aby uzyskać stempelek w książeczce, trzeba się pofatygować osobiście :evil_lol:

Sprytne :evil_lol: Czyli muszę tam jechać. Ciężka sprawa. :shake: No cóż, mam czas do marca.
A czy na tym zebraniu dzieje się coś odnośnie agility? Bo tak naprawdę to tylko to mnie interesuje w Związku. ;)

Posted

[quote name='weszynoska']ojej, jak to to w Waszym oddziale nie przysyłają na początku roku pisma okólnego z zawiadomieniem o walnym??????

Trudno mi powiedzieć czy przysyłają, bo członkiem jestem od niedawna, a miesiąc temu się przeprowadziłam i jeszcze nie zmieniłam adresu w ZK.

• 3 weeks later...