Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

inga.mm napisał(a):
Haliza, czym był leczony psiak?
Jestem żywo zainteresowana, bo Tośka ma nawracającą pałeczkę i dusi sie biedulka

Też jestem ciekawa.

Posted

inga.mm napisał(a):
Co dziś u dzieci słychać?

Przyszli Państwo Soni byli u niej w odwiedzinach.
Klopsy szaleją Pola jest morderca wszelkich piszczuszków.

Posted

[quote name='cockermanka']Na pewno ucho musi być dobrze wystrzyżone od wewnątrz. Można próbować związywać co jakiś czas frotką, a można założyć snoods (siatkowy nausznik) tak, żeby uszy były wietrzone (czyli ucho "wywinięte" a siatka zsunięta tak, żeby był dopływ powietrza)
W razie czego służę np. takimi snoodsami - oczywiście gratis :)

Dziękujemy, paczuszka dotarła;) Ciekawa jestem jak długo ten wynalazek utrzyma się na Soni:)

Posted

MaDi napisał(a):
Przyszli Państwo Soni byli u niej w odwiedzinach.
Klopsy szaleją Pola jest morderca wszelkich piszczuszków.

orany, to Sodomia i Gomoria bez mała...

Posted

Przepraszam, ale nie widziałam pytania :oops:, był leczony robionym lekiem (taki pomarańczowy) i krople z antybiotykiem czeskimi + roztwór hibitanu ( myślę, że teraz można zastąpić octeniseptem) wszystko 3 razy dziennie - przemyć dokładnie płynem, 1 lek i za chwilę drugi lek i tak przez kilka tygodni ( nigdy nie było nawrotu przez 14 lat:p)

Posted

Wspaniały snoods dostała Sonia powinien zdać jej egzamin w wietrzeniu uszu ...no niestety spaniele maja preoblemy z uszami i każdy właściciel spaniela musi byc tego świadomy ...moje sunie też mają ten problem pomimo iż systematycznie kontroluję uszy ...wystarczy dostanie sie wilgoć i drożdże w uszach gotowe ...
ja zakładam do wietrzenia frotki i jak śpią odchylam uszy,aby powietrze miało dostęp ...mimo to nie uchronię jak należy
A Sonia jest śliczna :-)

Posted

Vicky62 napisał(a):
Wspaniały snoods dostała Sonia powinien zdać jej egzamin w wietrzeniu uszu ..

Mam wielką nadzieję, że choć ciut pomoże - a jak się spisze, to podeślę dodatkowy.
Z uszami spanielowymi bywa różnie - to cecha indywidualna czy są bardziej wrażliwe czy mniej - nie można generalizować. U nas zdecydowana mniejszość w sforce miewa problemy od czasu do czasu.

Posted

cockermanko, masz piekne spaniele, a mając taka sforkę na pewno więcej wiesz o tej rasie i ich problemach ...ja wiem tylko z doświadczenia swoich dwóch suń ...no i nieraz słyszy sie,że wiekszośc ma problemy z uszami ...ale byc moze jak piszesz jest to cecha indywidualna, widać moje należą do tych wrażliwych
A co u suniek z wątku czyli Soni,Bebe i Poli?

Posted

Vicky62 napisał(a):
Teraz ma wietrzenie jak należy ...pewnie i nie zbyt zadowolona Sonia,że ma takie coś na uszkach, ale na pewno snoods zdaje egzamin...prawda?:lol:

Jak zaciągnęłam na całe uszy to nawet chwilę się utrzymał ale czy doczeka do wieczora tego dowiem się dopiero później;)