Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Każdego dnia możemy napotkać w internecie ogłoszenie o "rasowych psach" za 300zł, ostatnio szczególnie modne są małe rasy. Często ludzie niewiele myśląc korzystają z tych wspaniałych okazji tylko że tak niska cena powinna budzić obawy a nie radość z zatrzymanych w portfelu pieniędzy.Wkrótce okazuje się,że pies jest chory, nigdy nie był szczepiony a w dodatku jego strzyżenie kosztuje ponad 100zł, "zaoszczędzone pieniądze" szybko uciekają z portfela, a właściciel w najlepszym wypadku staje się bardziej świadomy i próbuje ratować swojego rasowca.
Wszystkich którzy kupują psy z pseudohodowli po "rodowodowych rodzicach" lub noszą się z takim zamiarem zapraszam do obejrzenia zdjęć trzech suń zabranych właśnie z takiego miejsca.Żyły w stodole, rodząc co cieczkę młode od tak dla zysku aby ich pan był zadowolony z biznesu.
Teraz są już bezpieczne i szukają kochających domów jak również wsparcia na leczenie oraz wszelkie zabiegi pielęgnacyjne.

FUNDACJA
Lubelska Straż Ochrony Zwierząt
24-204 Wojciechów,
Romanówka 22
KRS 0000343426
www.lsoz.org

Psy można wspierać przekazując darowizny na konto:
Bank Pekao SA 81124023821111001036833419
Z dopiskiem "działania statutowe sunie z pseudo"
Istnieje możliwość wpłat PayPal .
Możesz również przekazać fundacji 1% podatku KRS 0000343426
tel. 602228411 email: info@lsoz.org

Edited by MaDi
  • Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia z 21.08.2011

Coco ma powyciągane cycunie:-(

Nie ma to jak przygnieść kreta zadkiem;-)

Tak wygląda ucho po długim odmaczaniu i wycięciu wszystkiego co się dało, ale jeszcze przed kąpielą którą zniosła idealnie.

Posted

Lili8522 napisał(a):
Coco jakie ma uszy... No poprostu... nie wiem co opwiedzieć

Większość osób stojących przy niej ma odruch wymiotny...

Posted

inga.mm napisał(a):
Jezusie, Maryjo i wszyscy Święci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy zamknęliście "hodowcę" w stodole???
Znaczy czy do prokuratury zgłoszone???

Dla dobra psów i takie tam nie będę tu nic pisała;) Szukamy domu i funduszy, niech ten wątek będzie przestrogą przed pseudohodowlami.

Posted

emilia2280 napisał(a):
umarlam! ten spaniel nie wiem jak w ogóle zyje w takim bólu ze wyc mozna tylko az do smierci! napiszcie co zostalo zrobione z tymi klakami i co zaaplikowano uszom?

Masa leków ogólnych i bezpośrednio do ucha. Kłaki pięknie wycięłam nożyczkami,trzeba ją będzie wygolić do łysa, ucho wciąż odmaczam. Cycunie tez wiszące.

Posted

paulaa. napisał(a):
Jezuu, poprostu brak słów dla takiego okrucieństwa... :angryy: i te cocerowe uszy, nawet nie chce sobie wyobrażać, jak ona musi cierpieć... :shake:

Cierpi strasznie mimo to dzielnie znosi wszelkie zabiegi i liże mnie po rękach ew wycofuje się.

Posted

MaDi napisał(a):
Masa leków ogólnych i bezpośrednio do ucha. Kłaki pięknie wycięłam nożyczkami,trzeba ją będzie wygolić do łysa, ucho wciąż odmaczam. Cycunie tez wiszące.

jezzzu. wlasnie niedawno przepiékná spanielké od baby odkupilam z ogloszenia, bo juz pseudo zacierali lapy. moja po sterylce w domu szczésliwa a te uszka u tej niuni to koszmar :OOO U kogo ona jest na DT, u Ciebie Madi?