MaDi Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 (edited) Każdego dnia możemy napotkać w internecie ogłoszenie o "rasowych psach" za 300zł, ostatnio szczególnie modne są małe rasy. Często ludzie niewiele myśląc korzystają z tych wspaniałych okazji tylko że tak niska cena powinna budzić obawy a nie radość z zatrzymanych w portfelu pieniędzy.Wkrótce okazuje się,że pies jest chory, nigdy nie był szczepiony a w dodatku jego strzyżenie kosztuje ponad 100zł, "zaoszczędzone pieniądze" szybko uciekają z portfela, a właściciel w najlepszym wypadku staje się bardziej świadomy i próbuje ratować swojego rasowca. Wszystkich którzy kupują psy z pseudohodowli po "rodowodowych rodzicach" lub noszą się z takim zamiarem zapraszam do obejrzenia zdjęć trzech suń zabranych właśnie z takiego miejsca.Żyły w stodole, rodząc co cieczkę młode od tak dla zysku aby ich pan był zadowolony z biznesu. Teraz są już bezpieczne i szukają kochających domów jak również wsparcia na leczenie oraz wszelkie zabiegi pielęgnacyjne. FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt 24-204 Wojciechów, Romanówka 22 KRS 0000343426 www.lsoz.org Psy można wspierać przekazując darowizny na konto: Bank Pekao SA 81124023821111001036833419 Z dopiskiem "działania statutowe sunie z pseudo" Istnieje możliwość wpłat PayPal . Możesz również przekazać fundacji 1% podatku KRS 0000343426 tel. 602228411 email: info@lsoz.org Edited February 3, 2012 by MaDi Quote
MaDi Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Zdjęcia z 21.08.2011 Coco ma powyciągane cycunie:-( Nie ma to jak przygnieść kreta zadkiem;-) Tak wygląda ucho po długim odmaczaniu i wycięciu wszystkiego co się dało, ale jeszcze przed kąpielą którą zniosła idealnie. Quote
Lili8522 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Coco jakie ma uszy... No poprostu... nie wiem co opwiedzieć Quote
MaDi Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Lili8522 napisał(a):Coco jakie ma uszy... No poprostu... nie wiem co opwiedzieć Większość osób stojących przy niej ma odruch wymiotny... Quote
inga.mm Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Jezusie, Maryjo i wszyscy Święci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy zamknęliście "hodowcę" w stodole??? Znaczy czy do prokuratury zgłoszone??? Quote
sonia71 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Boże... ile tam bólu :( :( Bebe to pekinka???? Quote
Anula Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Zarabiać na psach to było ich stać ale zadbać o psy to już nie,przecież to tylko maszynka do robienia kasy.Koszmarna rzeczywistość. Quote
bela51 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Straszne to.:shake: Mam nadzieje, ze ta znowelizowana ustawa cos zmieni. Quote
emilia2280 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 umarlam! ten spaniel nie wiem jak w ogóle zyje w takim bólu ze wyc mozna tylko az do smierci! napiszcie co zostalo zrobione z tymi klakami i co zaaplikowano uszom? Quote
paulaa. Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Jezuu, poprostu brak słów dla takiego okrucieństwa... :angryy: i te cocerowe uszy, nawet nie chce sobie wyobrażać, jak ona musi cierpieć... :shake: Quote
MaDi Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 inga.mm napisał(a):Jezusie, Maryjo i wszyscy Święci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy zamknęliście "hodowcę" w stodole??? Znaczy czy do prokuratury zgłoszone??? Dla dobra psów i takie tam nie będę tu nic pisała;) Szukamy domu i funduszy, niech ten wątek będzie przestrogą przed pseudohodowlami. Quote
Hala Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 dlaczego ta ludzka głupota się nie kończy? Dlaczego ludzie wciaż kupują psy z targowisk i takich podejrzanych miejsc? Quote
MaDi Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 sonia71 napisał(a):Boże... ile tam bólu :( :( Bebe to pekinka???? Pradopodobnie miks pekina z shih. Quote
MaDi Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 emilia2280 napisał(a):umarlam! ten spaniel nie wiem jak w ogóle zyje w takim bólu ze wyc mozna tylko az do smierci! napiszcie co zostalo zrobione z tymi klakami i co zaaplikowano uszom? Masa leków ogólnych i bezpośrednio do ucha. Kłaki pięknie wycięłam nożyczkami,trzeba ją będzie wygolić do łysa, ucho wciąż odmaczam. Cycunie tez wiszące. Quote
MaDi Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 paulaa. napisał(a):Jezuu, poprostu brak słów dla takiego okrucieństwa... :angryy: i te cocerowe uszy, nawet nie chce sobie wyobrażać, jak ona musi cierpieć... :shake: Cierpi strasznie mimo to dzielnie znosi wszelkie zabiegi i liże mnie po rękach ew wycofuje się. Quote
emilia2280 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 MaDi napisał(a):Masa leków ogólnych i bezpośrednio do ucha. Kłaki pięknie wycięłam nożyczkami,trzeba ją będzie wygolić do łysa, ucho wciąż odmaczam. Cycunie tez wiszące. jezzzu. wlasnie niedawno przepiékná spanielké od baby odkupilam z ogloszenia, bo juz pseudo zacierali lapy. moja po sterylce w domu szczésliwa a te uszka u tej niuni to koszmar :OOO U kogo ona jest na DT, u Ciebie Madi? Quote
sonia71 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Pola ,Coco i Bebe - a jej dzieci sprzedawali pewnie raz jako pekińczyki i raz jako te shih -pełny wypas:(- przepraszam za człowieka sunie :( :( :( Quote
Recommended Posts