Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwa dni temu na jednym z siemianowickich ruchliwych skrzyżowań kobieta jadąca samochodem zobaczyła malutkiego pieska, ale nie mogła się zatrzymać, kiedy kilka godzin później wracała piesek dalej się tam kręcił. Uznała, że nie może go tak zostawić i postanowiła złapać. Nie było to łatwe, więc poprosiła o pomoc koleżankę, i wtedy dzięki determinacji dwóch kobiet udało się :)
Piesek, a jak się później okazało malutka suczka w typie jamnika została u swojej wybawicielki na noc, ale maleństwo bardzo się bało rezydenta - doga niemieckiego, więc została na kolejną noc przeniesiona do córki tej pani.
Dziś malutka trafiła do mnie. To przerażone futerko bardzo ładnie zachowuje się w domu. Musiałam zostawić jamniory na 2 godziny same i nic się nie działo. Nikt nie szczekał, nikt nie piszczał...
Zdecydowanie boi się głośnych dźwięków, dużych psów, a w szczególności dużych, szczekających psów, boi się też obcych... Byłam trochę zaskoczona, bo kiedy wróciłam do domu ona się ucieszyła, jakbyśmy znały się od dawna. Nie witałam się z ogonami, bo nie chcę wywoływać lęku separacyjnego, ale to było bardzo miłe.
Oficjalnie otwieram konkurs na imię dla maleńkiej, bo jakoś nic nam nie pasuje...

Posted

Chciałam tylko powiedzieć, że się zakochałam w tej malutkiej biedzie. Gdybyście widziały jak ona się tuli i jak wszystko rozumie... Mój Krzysiek sobie z nią pogadał, dał jej smaczka, wytłumaczył, że nie trzeba się go bać i teraz jego też lubi. Fajna ta malutka, wiecie?

Posted

jofracy napisał(a):
Chciałam tylko powiedzieć, że się zakochałam w tej malutkiej biedzie. Gdybyście widziały jak ona się tuli i jak wszystko rozumie... Mój Krzysiek sobie z nią pogadał, dał jej smaczka, wytłumaczył, że nie trzeba się go bać i teraz jego też lubi. Fajna ta malutka, wiecie?

ogloszenia i ogloszenia
a dziewczynka jest piekna
a moze Jofra?

Posted

Fotki domowe będą, tylko uporam się z aparatem :) Malutka przespała grzecznie noc na swoim posłanku, które dostała w prezencie od pani, która ją z tego skrzyżowania zabrała. Ma tak kołderkę obleczoną w poszewkę i kocyk, a przykryłam ją jeszcze z góry, bo jak każdy jamnior lubi się zakopać :) Do łóżka się nie pchała, czym zebrała punkty u TZ dodatkowe. Ani razu nie nabrudziła w domu. Nie szczeka, nie piszczy. Zuzia - Potwór ukradła jej gumową kaczuszkę, to poszła na posłanko, udając, że nic się nie stało. Księżniczka :) Jest delikatna i ułożona jak panienka z wyższych sfer :) Idziemy zaraz na spacer :)

[SIZE="3"]Wymyśliliśmy imię !!! : Bella - Piękna :)

Posted

Malutka pojechała do domu! naprawdę ma na imię Sonia. Przyjechała po nią pani, która ją znalazła i chłopak właścicielki. Mówiłam o chipie - nawet nie wiedział co to jest! pokazałam mu u Zuzi i wytłumaczyłam. Trochę jestem zniesmaczona, bo przyjechał nawet bez smyczy... dałam jej smycz i obrożę i ma mi odwieźć do schroniska. Jego dziewczyna jest w Tunezji i nic jej na razie nie powiedzieli. Sonia uciekła dziadkowi z działki w czwartek, w piątek jej szukali, a wczoraj porozwieszali ogłoszenia. Nie ma malutka już u nas... TZ ówi, że szkoda :) chciał, żeby u nas została :)