Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gapcia to niewielka sunia (ok. 36cm) ważąca 10kg. Nastawiona przyjaźnie do większości psów, choć na niektóre zdarza jej sie szczekać. Chętnie podchodzi do ludzi, prosząc o smakołyki i pieszczoty. Można ją spokojnie brać na ręce, zachowuje się wtedy bardzo spokojnie. Na smyczy zazwyczaj spokojna.

Tutaj zdjęcia.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zapisuję sunię :) Widziałam jak ją para pijaczków przyprowadziła do schroniska. Myślę, że już schronisko to dla niej wyraźne podniesienie komfortu życia, a jak jeszcze znajdzie fajny domek ... Powodzenia Gapciu!!
wstawię parę jej zdjęć ok?

• 3 weeks later...
Posted

Dziękuję za zrobienie ogłoszenia dla Gapci :)
I czy mogłabym prosić o zaktualizowanie linku do picasy na stronie schroniska i ewentualnie w pierwszym poście?

• 2 weeks later...
Posted

Jestem naprawdę dumna z Gapci. Podczas wczorajszej Zwierzomanii zachowywała się cudownie.
Zaczęło się od jazdy samochodem. Razem z Zoją jechały z tyłu, ale tylko na początku. Po paru minutach Gapcia, mimo siatki oddzielającej psy od pasażerów, przepchnęła się na moje kolana. Od tej pory nie było z nią już żadnych problemów. Spokojnie siedziała i obserwowała przez okno okolicę.
Podczas samej imprezy była bardzo grzeczna. Chętnie podchodziła do ludzi, pozwalała się głaskać. Podbiła serca dzieci. Najmłodsze z nich jeszcze dobrze nie potrafiło stać, najstarsze miało ok. 7 lat. Mimo różnych pomysłów dzieciaków, Gapcia była bardzo łagodna i cierpliwa. Kładła się, pozwalała głaskać się po brzuchu. Ma po prostu świetny kontakt z maluchami.
W czasie prezentacji chętnie wykonywała komendy "siad" i "podaj łapę". Jedynym problemem był jej upór podczas pokazu ubranek. Chyba nie spodobało jej się ubranko posterylkowe, bo położyła się na środku i nie chciała ruszyć się z miejsca. Musiałam wziąć ją na ręce.
Niestety, kiedy impreza dobiegła końca, Gapcia zrozumiała, że zabieram ją z powrotem do schroniska. Kilka razy stawała i patrzyła na mnie tym swoim wzrokiem mówiącym "nie chcę tam wracać", więc musiałam ją chwilami nosić. Tę samą scenę powtórzyła w schronisku. Żal patrzeć na to cudowne stworzenie, które musi mieszkać w schroniskowej rzeczywistości.

Tutaj Gapcia czekająca na dzień pełen atrakcji.

W czasie pokazu
Jedna łapka

Druga łapka

Podczas pieszczot

I zmęczona całym dniem