Wiolcia Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Witam! Mój pies przechodził babeszjozę już kilka razy... Zawsze to samo, wielka panika. Mimo tego, ze stosowałam już chyba wszystkie środki dostępne na rynku, zakraplane oraz obroże mój pies przynosi nawet po 40 kleszczy !! Mieszkamy pod Warszawą, łąki lasy a najwięcej kleszczy... Babeszjoza to już rutyna. Przez pewien czas (około roku) pies w ogóle nie wychodził na spacery bądź nie był spuszczany ze smyczy w panice przed kolejnymi kleszczami jednak bardzo szybko zaczął przybierać na wadze co również stało się niebezpieczne dla jego zdrowia. Czy muszę wybierać między kleszczami a otyłością i brakiem spacerów ? Mój pies to Seter Irlandzki i z natury potrzebuje dużo ruchu.Ostatnio zaczęłam więcej czytać o tej chorobie a przede wszystkim o preparatach zabezpieczających przez zakażeniem. EXSPOT, słyszeliście o nim ? Może z tym warto spróbować ? Gdzie mogę go dostać ? EDIT: Pomyliłam działy, miało być w "pasożyty", nie wiem co się stało, że temat pojawił się tutaj... EDIT2: bardzo proszę moda o przeniesienie do odpowiedniego działu. Quote
molosmolos Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 kryptoreklama... odnośnie posta powyżej (nie dotyczy husse) Quote
Wiolcia Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Bardzo proszę o przeniesienie tematu oraz osoby, które mogą mi jakoś pomóc o podzielenie się swoją wiedzą Quote
Magdalena Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 ja stosowałam expot i póki co jestem zadowolona, można go kupić u lekarza weterynarii Quote
Recommended Posts