izabela.szczepaniak Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='Paatrycja']22.10.11 - Pies Faraona ring 36, pawilon 9, 12:20. 23.10.11 - Pies Faraona i Podenco Z Ibizy krótkowłosy ring 36, pawilon 9. Pies Faraona godzina 12:20 i Podenco godzina 12:40. ;-)[/QUOTE] Sprawdziłam my wchodzimy na ring w oba dni o 10:00 :multi: więc nie ma problemu :p Quote
KaRa_ Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 ZK nie wymyśla sobie ceny parkingu a Międzynarodowe Targi Poznańskie robią narzut na parking. A dla ciekawości w tym samym czasie co wystawa będą targi akwarystyczne w innych pawilonach. Quote
Paatrycja Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Będę bardzo wdzięczna za zdjęcia! Bardzo mi na nich zależy! ;-) Quote
dayda Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Szukam transportu dla 1 osoby + duży pies (nie konfliktowa młoda suczka) z okolic Krakowa - PILNE!!! Quote
Princess_York Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Czy naprawdę nikt nie jedzie z okolic Płocka ? Ktoś może zabrać jedną osobę bez psa ? Quote
simbik Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Ja mogę bez problemu kogoś zabrać na sobotę (w niedzielę już bardziej problematycznie, bo jadę z dwoma dużymi samcami), ale jadę z Łodzi, w Strykowie wjeżdżam na autostradę i prosto na Poznań. Quote
izabela.szczepaniak Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 A ja mam tym razem pytanie czysto techniczne może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Poznań udostępnił tylko 4,5 pawilonu ( oczywiście te 0,5 chodzi opawilon3+ 3A) Udostępnione pawilony to 1; 2; 3A; 9 i 12 z tego aż 12 ringów jest w pawilonie 12. Quote
blaira Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Ktoś już wyżej napisał że mają być targi akwarystyczne w tym samym czasie. Quote
Marysiia Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Czy ktoś wie czy można zabrać na tą wystawę psa ,który nie będzie wystawiany?? chciałam zabrać mojego 5 miesięcznego cavaliera żeby go trochę przyzwyczaić..?? Quote
Darianna Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 O ile wiem nie wpuszczają niezgłoszonych psów. To reguła na halówkach. Mogłaś go zgłosić do klasy baby, ona jest właśnie od oswajania z wystawą. Niezgłoszone psy zazwyczaj wpuszczają na wystawy na otwartym terenie, ale i to nie jest regułą. Quote
cockermanka Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 W Poznaniu rzeczywiście ciężko wejść z niezgłoszonym, myślę, że szkoda ryzykować. Quote
andromeda Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Można wejść ale to wyższa kombinatoryka. W zeszłym roku jeżeli chodzi o mnie to w dwa dni nie miałam sprawdzanej książeczki. Quote
Marysiia Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Okres zgłoszeń bardzo szybko się kończył i zwyczajnie nie zdążyłam...strasznie mi zależało, przyzwyczaić go póki jest mały bo na kolejne wystawy dopiero będzie miał okazje pojechać w przyszłym roku... Quote
izabela.szczepaniak Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 A tu rzecz warta zainteresowania dla wszystkich dojeżdżających http://www.zdm.poznan.pl/issues.php#Zamknięcia ulic TERMINY UKOŃCZENIA PRAC MOGĄ ULEC ZMIANIE Uwaga kierowcy! Na drogach administrowanych przez ZDM mogą wystąpić czasowe utrudnienia w ruchu związane z usuwaniem uszkodzeń nawierzchni jezdni. Utrudnienia w ruchu Rondo Kaponiera - wzdłuż ulicy Roosevelta od mostu Dworcowego do mostu Teatralnego - od 2011-09-07 do 2012-04-30 wykonawca: Wykonawcą inwestycji jest konsorcjum firm: APRIVIA SA, HYDROBUDOWA POLSKA SA, Przedsiębiorstwo Robót Górniczych METRO sp. z o.o., OBRASCON Huarte Lain SA opis: W pierwszym etapie zostaną wykonane roboty budowlane wzdłuż ulicy Roosevelta na odcinku od mostu Dworcowego do ronda Kaponiera oraz na włączeniu ulicy Bukowskiej w ulicę Roosevelta. Zostanie przebudowana południowa konstrukcja wsporcza, która aktualnie znajduje się w złym stanie technicznym. Po zakończeniu inwestycji ulica Roosevelta zostanie poszerzona do trzech pasów ruchu w każdą stronę, zostaną wymienione: nawierzchnia jezdni oraz torowisko tramwajowe wraz z rozjazdem w ulicę Bukowską. Po wschodniej stronie ulicy Roosevelta zostanie wybudowany ciąg pieszo – rowerowy. W ramach zadania zostaną wybudowane perony na przystanku PST „Kaponiera”. Planowany termin zakończenia pierwszego etapu robót budowlanych został ustalony na dzień 30 kwietnia 2012 roku. Bułgarska - odc. ul. Marcelińska do Grunwaldzkiej - od 2011-09-08 do 2012-04-30 wykonawca: APRIVIA opis: przebudowa ulicy ul. Dąbrowskiego 80 - od 2011-02-15 do 2011-10-31 wykonawca: ARTBUD Sp. z o.o. opis: zwężenie pasa ruchu przy posesji nr 80. Zamknięcia ulic ul. Roosevelta - na odc. od mostu Dworcowego do ronda Kaponiera - od 2011-09-07 do 2012-04-30 wykonawca: Wykonawcą inwestycji jest konsorcjum firm: APRIVIA SA, HYDROBUDOWA POLSKA SA, Przedsiębiorstwo Robót Górniczych METRO sp. z o.o., OBRASCON Huarte Lain SA opis: z związku z przebudową węzła komunikacyjnego ronda Kaponiera wyłączona z ruchu kołowego zostanie wschodnia jezdnia ul. Roosevelta wraz z chodnikiem. ul. Bukowska - od ul. Roosevelta do hotelu Sheraton - od 2011-09-07 do 2012-04-30 wykonawca: Wykonawcą inwestycji jest konsorcjum firm: APRIVIA SA, HYDROBUDOWA POLSKA SA, Przedsiębiorstwo Robót Górniczych METRO sp. z o.o., OBRASCON Huarte Lain SA opis: z związku z przebudową węzła komunikacyjnego rondo Kaponiera wyłączona z ruchu zostanie północna jezdnia ul. Bukowskiej Quote
Iza 26 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Czy ktoś z Poznania mógłby potwierdzić,że parkometry w sobotę i niedzielę są gratis ? Ktoś tak wcześniej stwierdził,a mi nie chce się wierzyć. Quote
AgataP Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 info z parkometrami jest ok :) zreszta chyba w każdym mieście w weekend są nieczynne Quote
Bundustar Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='izabela.szczepaniak']A tu rzecz warta zainteresowania dla wszystkich dojeżdżających http://www.zdm.poznan.pl/issues.php#Zamknięcia ulic TERMINY UKOŃCZENIA PRAC MOGĄ ULEC ZMIANIE Uwaga kierowcy! Na drogach administrowanych przez ZDM mogą wystąpić czasowe utrudnienia w ruchu związane z usuwaniem uszkodzeń nawierzchni jezdni. Utrudnienia w ruchu Rondo Kaponiera - wzdłuż ulicy Roosevelta od mostu Dworcowego do mostu Teatralnego - od 2011-09-07 do 2012-04-30 wykonawca: Wykonawcą inwestycji jest konsorcjum firm: APRIVIA SA, HYDROBUDOWA POLSKA SA, Przedsiębiorstwo Robót Górniczych METRO sp. z o.o., OBRASCON Huarte Lain SA opis: W pierwszym etapie zostaną wykonane roboty budowlane wzdłuż ulicy Roosevelta na odcinku od mostu Dworcowego do ronda Kaponiera oraz na włączeniu ulicy Bukowskiej w ulicę Roosevelta. Zostanie przebudowana południowa konstrukcja wsporcza, która aktualnie znajduje się w złym stanie technicznym. Po zakończeniu inwestycji ulica Roosevelta zostanie poszerzona do trzech pasów ruchu w każdą stronę, zostaną wymienione: nawierzchnia jezdni oraz torowisko tramwajowe wraz z rozjazdem w ulicę Bukowską. Po wschodniej stronie ulicy Roosevelta zostanie wybudowany ciąg pieszo – rowerowy. W ramach zadania zostaną wybudowane perony na przystanku PST „Kaponiera”. Planowany termin zakończenia pierwszego etapu robót budowlanych został ustalony na dzień 30 kwietnia 2012 roku. Bułgarska - odc. ul. Marcelińska do Grunwaldzkiej - od 2011-09-08 do 2012-04-30 wykonawca: APRIVIA opis: przebudowa ulicy ul. Dąbrowskiego 80 - od 2011-02-15 do 2011-10-31 wykonawca: ARTBUD Sp. z o.o. opis: zwężenie pasa ruchu przy posesji nr 80. Zamknięcia ulic ul. Roosevelta - na odc. od mostu Dworcowego do ronda Kaponiera - od 2011-09-07 do 2012-04-30 wykonawca: Wykonawcą inwestycji jest konsorcjum firm: APRIVIA SA, HYDROBUDOWA POLSKA SA, Przedsiębiorstwo Robót Górniczych METRO sp. z o.o., OBRASCON Huarte Lain SA opis: z związku z przebudową węzła komunikacyjnego ronda Kaponiera wyłączona z ruchu kołowego zostanie wschodnia jezdnia ul. Roosevelta wraz z chodnikiem. ul. Bukowska - od ul. Roosevelta do hotelu Sheraton - od 2011-09-07 do 2012-04-30 wykonawca: Wykonawcą inwestycji jest konsorcjum firm: APRIVIA SA, HYDROBUDOWA POLSKA SA, Przedsiębiorstwo Robót Górniczych METRO sp. z o.o., OBRASCON Huarte Lain SA opis: z związku z przebudową węzła komunikacyjnego rondo Kaponiera wyłączona z ruchu zostanie północna jezdnia ul. Bukowskiej [quote name='Iza 26']Czy ktoś z Poznania mógłby potwierdzić,że parkometry w sobotę i niedzielę są gratis ? Ktoś tak wcześniej stwierdził,a mi nie chce się wierzyć. [quote name='AgataP']info z parkometrami jest ok :) zreszta chyba w każdym mieście w weekend są nieczynne Na początku tego wątku pisałam o utrudnieniach związanych ze sporymi przebudowami również/zwłaszcza w okolicy MTP - w związku z tym kłopotliwy jest dojazd i kłopotliwe jest szukanie miejsc wokół terenów targowych, pewnie trzeba być wcześnie by coś znaleźć, na terenie targów sporo miejsca do parkowania jest w okolicy hali 3/3A i chyba tam jest większość kierowana, liczba zakontraktowanych hal wystawowych wynika, myślę z zapotrzebowania ZKwP, we wcześniejszych latach w tym samym czasie była jeszcze tylko jedna impreza chyba łodzie motorowodne, jeśli teraz jest jeszcze akwarystyka to widocznie ktoś stwierdził, że jest na to miejsce :) Strefa parkowania w Poznaniu jest od piątku godz:18:00 do poniedziałku godz:10:00 nieczynna, nie pamiętam jednak czy parkometry wokół targów nie żądzą się innymi prawami, sprawdzę jeśli będzie taka możliwość, to podpowiem. Życzę miłego pobytu p.s. jeśli chodzi o wejście bez książeczki czy z niezgłoszonym psem to jak wszędzie - jest to loteria, może się udać, ale zasadą jest odmowa w takich przypadkach i trzeba się z tym liczyć. Quote
izabela.szczepaniak Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='Iza 26']Czy ktoś z Poznania mógłby potwierdzić,że parkometry w sobotę i niedzielę są gratis ? Ktoś tak wcześniej stwierdził,a mi nie chce się wierzyć.[/QUOTE] Ja tak napisałam i to prawda napisałam również że związku z tym jeździłam dość długo wkoło szukając luki żeby zaparkować. Quote
Marysiia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 http://www.lepszypoznan.pl/2011/09/07/remont-kaponiery-rusza-dzis-w-nocy.html oto interaktywna mapka kaponiery i okolic na czas remontu;) Quote
leepa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 czy wybiera się jakaś firma sprzedająca karmę TROVET ? Quote
wlkp.bernard Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='izabela.szczepaniak']Ja tak napisałam i to prawda napisałam również że związku z tym jeździłam dość długo wkoło szukając luki żeby zaparkować.[/QUOTE] Wszystko zależy od tego o której godzinie podjedziesz pod MTP. Jeśli po g.9 to trudno coś znaleźć, jeśli od 7 do 9 to jest jeszcze dość luźno. Życzę wszystkim powodzenia w szukaniu wolnych miejsc parkingowych a później powodzenia na ringach ;) Quote
izabela.szczepaniak Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Tak wiem. My w tamtym roku byliśmy między 8 a 9 rano. Za to w tym planujemy być między 6 a 7 rano a może wcześniej, droga pokaże. Quote
wlkp.bernard Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 W tych godzinach wolne miejsca masz gwarantowane nawet przy samej bramie wjazdowej :p Quote
Adamant Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 KaRa_ napisał(a):ZK nie wymyśla sobie ceny parkingu a Międzynarodowe Targi Poznańskie robią narzut na parking. A dla ciekawości w tym samym czasie co wystawa będą targi akwarystyczne w innych pawilonach. ooo to już widzę porządne korki na wjeździe :roll: My ostatnio w 2007 czy 2008 roku byliśmy i zawsze pamietam był problem z wjazdem:shake:, i chyba najdroższy parking w kraju :razz: Quote
DitaMolosy Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Czy ktoś z Kalisza lub okolic wybiera się może na wystawę i mógłby dla mnie coś odebrać z tego miasta? Będę wdzięczna!:) Quote
Recommended Posts