Jump to content
Dogomania

2xCACIB Poznań 22 i 23 . 11 . 2011r. (Nom. Cruft)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Paatrycja']22.10.11 - Pies Faraona ring 36, pawilon 9, 12:20.
23.10.11 - Pies Faraona i Podenco Z Ibizy krótkowłosy ring 36, pawilon 9. Pies Faraona godzina 12:20 i Podenco godzina 12:40. ;-)[/QUOTE]

Sprawdziłam my wchodzimy na ring w oba dni o 10:00 :multi: więc nie ma problemu :p

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ZK nie wymyśla sobie ceny parkingu a Międzynarodowe Targi Poznańskie robią narzut na parking.
A dla ciekawości w tym samym czasie co wystawa będą targi akwarystyczne w innych pawilonach.

Posted

Ja mogę bez problemu kogoś zabrać na sobotę (w niedzielę już bardziej problematycznie, bo jadę z dwoma dużymi samcami), ale jadę z Łodzi, w Strykowie wjeżdżam na autostradę i prosto na Poznań.

Posted

Czy ktoś wie czy można zabrać na tą wystawę psa ,który nie będzie wystawiany?? chciałam zabrać mojego 5 miesięcznego cavaliera żeby go trochę przyzwyczaić..??

Posted

O ile wiem nie wpuszczają niezgłoszonych psów. To reguła na halówkach. Mogłaś go zgłosić do klasy baby, ona jest właśnie od oswajania z wystawą. Niezgłoszone psy zazwyczaj wpuszczają na wystawy na otwartym terenie, ale i to nie jest regułą.

Posted

Okres zgłoszeń bardzo szybko się kończył i zwyczajnie nie zdążyłam...strasznie mi zależało, przyzwyczaić go póki jest mały bo na kolejne wystawy dopiero będzie miał okazje pojechać w przyszłym roku...

Posted

A tu rzecz warta zainteresowania dla wszystkich dojeżdżających
http://www.zdm.poznan.pl/issues.php#Zamknięcia ulic

TERMINY UKOŃCZENIA PRAC MOGĄ ULEC ZMIANIE
Uwaga kierowcy! Na drogach administrowanych przez ZDM mogą wystąpić czasowe utrudnienia w ruchu związane z usuwaniem uszkodzeń nawierzchni jezdni.
Utrudnienia w ruchu

Rondo Kaponiera - wzdłuż ulicy Roosevelta od mostu Dworcowego do mostu Teatralnego - od 2011-09-07 do 2012-04-30
wykonawca: Wykonawcą inwestycji jest konsorcjum firm: APRIVIA SA, HYDROBUDOWA POLSKA SA, Przedsiębiorstwo Robót Górniczych METRO sp. z o.o., OBRASCON Huarte Lain SA

opis: W pierwszym etapie zostaną wykonane roboty budowlane wzdłuż ulicy Roosevelta na odcinku od mostu Dworcowego do ronda Kaponiera oraz na włączeniu ulicy Bukowskiej w ulicę Roosevelta. Zostanie przebudowana południowa konstrukcja wsporcza, która aktualnie znajduje się w złym stanie technicznym. Po zakończeniu inwestycji ulica Roosevelta zostanie poszerzona do trzech pasów ruchu w każdą stronę, zostaną wymienione: nawierzchnia jezdni oraz torowisko tramwajowe wraz z rozjazdem w ulicę Bukowską. Po wschodniej stronie ulicy Roosevelta zostanie wybudowany ciąg pieszo – rowerowy. W ramach zadania zostaną wybudowane perony na przystanku PST „Kaponiera”.
Planowany termin zakończenia pierwszego etapu robót budowlanych został ustalony na dzień 30 kwietnia 2012 roku.

Bułgarska - odc. ul. Marcelińska do Grunwaldzkiej - od 2011-09-08 do 2012-04-30
wykonawca: APRIVIA

opis: przebudowa ulicy

ul. Dąbrowskiego 80 - od 2011-02-15 do 2011-10-31
wykonawca: ARTBUD Sp. z o.o.

opis: zwężenie pasa ruchu przy posesji nr 80.

Zamknięcia ulic

ul. Roosevelta - na odc. od mostu Dworcowego do ronda Kaponiera - od 2011-09-07 do 2012-04-30
wykonawca: Wykonawcą inwestycji jest konsorcjum firm: APRIVIA SA, HYDROBUDOWA POLSKA SA, Przedsiębiorstwo Robót Górniczych METRO sp. z o.o., OBRASCON Huarte Lain SA

opis: z związku z przebudową węzła komunikacyjnego ronda Kaponiera wyłączona z ruchu kołowego zostanie wschodnia jezdnia ul. Roosevelta wraz z chodnikiem.

ul. Bukowska - od ul. Roosevelta do hotelu Sheraton - od 2011-09-07 do 2012-04-30

opis: z związku z przebudową węzła komunikacyjnego rondo Kaponiera wyłączona z ruchu zostanie północna jezdnia ul. Bukowskiej

Posted

Czy ktoś z Poznania mógłby potwierdzić,że parkometry w sobotę i niedzielę są gratis ?
Ktoś tak wcześniej stwierdził,a mi nie chce się wierzyć.

Posted

[quote name='izabela.szczepaniak']A tu rzecz warta zainteresowania dla wszystkich dojeżdżających
http://www.zdm.poznan.pl/issues.php#Zamknięcia ulic

TERMINY UKOŃCZENIA PRAC MOGĄ ULEC ZMIANIE
Uwaga kierowcy! Na drogach administrowanych przez ZDM mogą wystąpić czasowe utrudnienia w ruchu związane z usuwaniem uszkodzeń nawierzchni jezdni.
Utrudnienia w ruchu

Rondo Kaponiera - wzdłuż ulicy Roosevelta od mostu Dworcowego do mostu Teatralnego - od 2011-09-07 do 2012-04-30

opis: W pierwszym etapie zostaną wykonane roboty budowlane wzdłuż ulicy Roosevelta na odcinku od mostu Dworcowego do ronda Kaponiera oraz na włączeniu ulicy Bukowskiej w ulicę Roosevelta. Zostanie przebudowana południowa konstrukcja wsporcza, która aktualnie znajduje się w złym stanie technicznym. Po zakończeniu inwestycji ulica Roosevelta zostanie poszerzona do trzech pasów ruchu w każdą stronę, zostaną wymienione: nawierzchnia jezdni oraz torowisko tramwajowe wraz z rozjazdem w ulicę Bukowską. Po wschodniej stronie ulicy Roosevelta zostanie wybudowany ciąg pieszo – rowerowy. W ramach zadania zostaną wybudowane perony na przystanku PST „Kaponiera”.
Planowany termin zakończenia pierwszego etapu robót budowlanych został ustalony na dzień 30 kwietnia 2012 roku.

Bułgarska - odc. ul. Marcelińska do Grunwaldzkiej - od 2011-09-08 do 2012-04-30
wykonawca: APRIVIA

opis: przebudowa ulicy

ul. Dąbrowskiego 80 - od 2011-02-15 do 2011-10-31
wykonawca: ARTBUD Sp. z o.o.

opis: zwężenie pasa ruchu przy posesji nr 80.

Zamknięcia ulic

ul. Roosevelta - na odc. od mostu Dworcowego do ronda Kaponiera - od 2011-09-07 do 2012-04-30

opis: z związku z przebudową węzła komunikacyjnego ronda Kaponiera wyłączona z ruchu kołowego zostanie wschodnia jezdnia ul. Roosevelta wraz z chodnikiem.

ul. Bukowska - od ul. Roosevelta do hotelu Sheraton - od 2011-09-07 do 2012-04-30

opis: z związku z przebudową węzła komunikacyjnego rondo Kaponiera wyłączona z ruchu zostanie północna jezdnia ul. Bukowskiej

[quote name='Iza 26']Czy ktoś z Poznania mógłby potwierdzić,że parkometry w sobotę i niedzielę są gratis ?
Ktoś tak wcześniej stwierdził,a mi nie chce się wierzyć.

[quote name='AgataP']info z parkometrami jest ok :) zreszta chyba w każdym mieście w weekend są nieczynne

Na początku tego wątku pisałam o utrudnieniach związanych ze sporymi przebudowami również/zwłaszcza w okolicy MTP - w związku z tym kłopotliwy jest dojazd i kłopotliwe jest szukanie miejsc wokół terenów targowych, pewnie trzeba być wcześnie by coś znaleźć, na terenie targów sporo miejsca do parkowania jest w okolicy hali 3/3A i chyba tam jest większość kierowana, liczba zakontraktowanych hal wystawowych wynika, myślę z zapotrzebowania ZKwP, we wcześniejszych latach w tym samym czasie była jeszcze tylko jedna impreza chyba łodzie motorowodne, jeśli teraz jest jeszcze akwarystyka to widocznie ktoś stwierdził, że jest na to miejsce :)
Strefa parkowania w Poznaniu jest od piątku godz:18:00 do poniedziałku godz:10:00 nieczynna, nie pamiętam jednak czy parkometry wokół targów nie żądzą się innymi prawami, sprawdzę jeśli będzie taka możliwość, to podpowiem.
Życzę miłego pobytu
p.s.
jeśli chodzi o wejście bez książeczki czy z niezgłoszonym psem to jak wszędzie - jest to loteria, może się udać, ale zasadą jest odmowa w takich przypadkach i trzeba się z tym liczyć.

Posted

[quote name='Iza 26']Czy ktoś z Poznania mógłby potwierdzić,że parkometry w sobotę i niedzielę są gratis ?
Ktoś tak wcześniej stwierdził,a mi nie chce się wierzyć.[/QUOTE]
Ja tak napisałam i to prawda napisałam również że związku z tym jeździłam dość długo wkoło szukając luki żeby zaparkować.

Posted

[quote name='izabela.szczepaniak']Ja tak napisałam i to prawda napisałam również że związku z tym jeździłam dość długo wkoło szukając luki żeby zaparkować.[/QUOTE]
Wszystko zależy od tego o której godzinie podjedziesz pod MTP. Jeśli po g.9 to trudno coś znaleźć, jeśli od 7 do 9 to jest jeszcze dość luźno. Życzę wszystkim powodzenia w szukaniu wolnych miejsc parkingowych a później powodzenia na ringach ;)

Posted

KaRa_ napisał(a):
ZK nie wymyśla sobie ceny parkingu a Międzynarodowe Targi Poznańskie robią narzut na parking.
A dla ciekawości w tym samym czasie co wystawa będą targi akwarystyczne w innych pawilonach.

ooo to już widzę porządne korki na wjeździe :roll: My ostatnio w 2007 czy 2008 roku byliśmy i zawsze pamietam był problem z wjazdem:shake:, i chyba najdroższy parking w kraju :razz: