Monia70 Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Jak On sie tu ładnie uśmiecha :lol: Oby jak najszybciej mógł się usmiechać do swojej rodzinki :loveu: Quote
andre Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 a jakie ma ladne skarpetki od kopania dolkow :) AM Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 wstawiłam go w niedzielę na 2 wątki szukających takich mniej więcej psów ale narazie widzę cisza:( Quote
andre Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 Reks jest u nas juz 15 dni. Niestety, wciaz dysponujemy tylko 1 kojcem za ktory nie musi placic, a w nim przebywa wciaz Sonia 2-letnia po 11 szczeniakach :-( Niestety, Reks nie jest ani psem mlodym, ani bezproblemowym, wiec zainteresowanie nim jest zerowe :-((( Cale zycie spedzil w ciasnym, ciemnym mieszkaniu i teraz, gdy szaleje z pileczka, tarza sie w sianie i kopie dolki jak szczeniak, to nikt go nie chce przygarnac i pokazac co to znaczy prawdziwe zycie, choc na ostatnie lata :-( Reks, jaki los Cie czeka? AM Quote
przyjaciel_koni Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Zawsze mi przykro, że starszych psiaków nikt nie chce. Przecież są już ułożone, mądre i potrzebują człowieka !!!!!! Reks ma całkiem młody pyszczek !!! Zobaczcie sami !!!! Quote
andre Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 Poki co wyslalem takie info z naszej strony o Reksie do zielonogorskiego dziennika i tygodnika. Dotychczas wspolpraca ukladala sie dobrze, wiec licze, ze i tym razem apel o dom dla psiaka ukaze sie na ich lamach. Oto tresc: Reks Niemłody, owczarkowaty pies, dopiero teraz ma szansę zacząć żyć... Reks, to już niemłody psiak, który większość życia spędził w małej, ciemnej kawalerce. Choć z natury wesoły i energiczny, to u swego oprawcy w ogóle nie był wyprowadzany na spacer, a o bieganiu po lesie nawet nie śmiał marzyć... Choć Reksiu bardzo starał się nie złościć swojego "pana", to po długim i bezskutecznym oczekiwaniu na spacer musiał wreszcie swoje potrzeby fizjologiczne załatwiać w domu. Niestety, za to czekała go za każdym razem niesłuszna i brutalna kara, ale bity Reks do końca swojego pobytu pozostał łagodny i zaciskając zęby z coraz większą determinacją starał się powstrzymywać naturalne potrzeby. Reks od ponad dwóch tygodni przebywa pod opieką Inicjatywy Dla Zwierząt i przez ten czas dał się poznać jako łagodny i bardzo wesoły pies. Garnie się do człowieka, ale przede wszystkim stara się nadrobić stracony czas - obwą****e wszystko wokół i ze szczenięcą radością biega po podwórku podrzucając piłeczkę, czy kijek. Czy na ostatnie lata dane mu będzie poczuć prawdziwy zapach życia i choć częściowo zapomnieć o koszmarze, jaki zgotował mu człowiek???? Kontakt: e-mail: inicjatywa@inicjatywa.zgora.pl, telefon: 661-34-34-64 W zalaczniku dwie ostatnie fotki. AM Quote
andre Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 dzis dzwonila do mnie Pani dziennikarka z GW, wiec jutro powinno cos sie ukazac :) AM Quote
Kamyczek87 Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Super wiadomość:p ,może ktoś go wypatrzy.:loveu: Quote
przyjaciel_koni Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Oby, bo tu tak mało osób zagląda !!!! A psiak w potrzebie !!!! Quote
supergoga Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Zaglądamy. Na allegro 2 gapie i znów sie gapią, jakbu zajęć nie mieli. Quote
przyjaciel_koni Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Psiak po przejściach prosi o dom !!!! Quote
andre Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 W czwartek w darmowym tygodniku "co w miescie piszczy" wydrukowali praktycznie niezmieniony apel ze stronki wraz ze zdjeciem Reksa, zas wczoraj w wyborczej tekst pojawil sie na drugiej stronie dodatku lokalnego (http://miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3793856.html?nltxx=1077891&nltdt=2006-12-15-02-05). troszke (tradycyjnie) przekrecili moje slowa, ale najwazniejsze, ze reks poszedl w miasto i okolice. AM Quote
andre Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 i wciaz pieknieje! siersc po wyczesaniu i dowitaminyzowaniu (;-) ) zrobila sie blyszczaca, a cialko juz nie takie wychudzone jak pierwotnie. tylko, choc z tego co slysze, to fama po artykulach poszla i ludziska prywatnie o niego nas pytaja, to "oficjalnie" nikt nie dzwoni. no poza jednym telefonem wczoraj, gdzie pan umowil sie na 10 rano, a ja czekalem do 10.30 i w koncu uslyszalem w telefonie jedynie poczte glosowa z tekstem, ze "abonent poszedl na browarka" !!! AM Quote
andre Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 andre napisał(a):pan umowil sie Alfa i Zuzia napisał(a):nie zasłużyła na Reksa strasznie sfeminizowane to forum, nie po raz pierwszy zauwazam :-) AM Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 andre napisał(a): gdzie pan umowil sie na 10 rano, o kurde, faktycznie - byłam nieco zmęczona i najwyraźniej miałam halucynacje.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Recommended Posts