mama_Dorota Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Biedactwo moje podnoszę cię! Niech cie ktoś zauważy! Quote
siekowa Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Reksiu jeśli będziesz tak nisko to domu nie znajdziesz Quote
przyjaciel_koni Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 A jak w tej chwili wygląda sprawa od strony wet. ????? To wydaje mi się również istotne przy szukaniu domu. Psiak piękny, ale koniecznie musi być podleczony, by miał większe szanse ! No i przy okazji pokazujemy się Wszystkim na Dogo !!!! Quote
andre Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 hej! kwestie weterynaryjne - na te chwile Reks je karme mokra z dodatkiem tluszczu, oleju parafinowego, wywaru z siemia lnianego. nie ma problemow z wyproznianiem takich, jak w dniu, gdy go zabieralismy. zalatwia swoje potrzeby po troche, czesto, na ogol "po cichu" (a w dniu zabierania wrecz wyl). poki co za malo czasu minelo, zeby cos wiecej okreslic. z dobrych, moim zdaniem, wiesci to fakt, ze Reks ponoc raz usunal z organizmu... folie. czemu dobre? bo licze na to, ze byc moze wlasnie smieci jakies w jelitach, zjedzone wczesniej z glodu, stanowia taki problem dla Reksa, a nie sam problem z prostnica i pod wplywem dodatkowego "poslizgu" w jelitach uda sie je usunac, a z nimi glowna istote problemu. oczywiscie w tej sprawie skonsultujemy sie w poniedzialek z naszym wetem. Reks jest bardzo wesoly, cieszy sie na nasz widok, na spacerze oczywiscie obwa****e wszystko wokol, ale nawet nie przejmuje sie specjalnie szczekajacymi psami. nie wiem, jakby bylo, gdyby pies nie szczekal zza plotu posesji, ale na wprost niego, ale wiem, ze mielismy pod opieka psiaki, ktora z daleka rzucaly sie na ogrodzenie slyszac i czujac tam psa, wiec moze nie jest az tak zle. puszczony luzem na podworku biega machajac ogonem, cieszy sie jak szczeniak, bawi kamieniami, rzuconym patyczkiem, tarza w sianie. ogolnie sprawia wrazenie raczej szczeniaka, niz staruszka :-) czy znajdzie sie dla Reksa domek na dobry koniec trudnego psiego zycia? Kontakt: idz@idz.zgora.pl, 661 34 34 64 AM Quote
siekowa Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 uff dobrze,że jest lepiej,gdzie ten domek Reksiowy? Quote
andre Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 a Reks bardzo lubi kopac dolki. mam nadzieje, ze nie pod kims ;-) AM Quote
andre Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Reks przypomina sie na stare lata... AM Quote
Monia70 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 No jakie stare lata????????????????? Przecież Reks to dojrzały facet a nie struszek :razz: Quote
andre Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Pani z allegro w ogole nie odpisala na maila... AM Quote
andre Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Reks jest pelen energii i checi do zabawy. Ostatnio otworzyl sie jeszcze bardziej i hasa po podworku z 10-letnim chlopcem. Niestety, zainteresowanie nim jest zerowe....... AM Quote
siekowa Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 tiaa bo wolą dostać rasowego onka za darmo... śmieszne,że częściej patrzą na wygląd psa niż na charakter a właściwe nie śmieszne a żałosne Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 ludzie się w ogóle nie znają na psach. Nic a nic. Oczywiście nie wszyscy;) Najbardziej mnie drażni jak sobie wybierają psa-bo ładny i np. husky trafia do bloku albo bernardyn-bo w filmie był taki fajny...wrrrrrrrrr. Quote
siekowa Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 dokładnie a w szkołach o dobrej opiece nad zwierzętami nie uczą niestety Quote
andre Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 hej! Dzisiaj bylismy z Reksem na rekontroli u lek. wet. Pani Anny Rys. Prostnica rozciagnieta jest na tyle mocno, ze watpliwe, aby wrocila do pierwotnego ksztaltu, ale podczas badania byla pusta, co swiadczy o tym, ze Reks sobie jakos radzi z wyproznianiem. Zgodnie z informacja od wet w przypadku stalego dostepu do podworka regulowalby sobie sam proces wyprozniania, dzieki czemu moglby funkcjonowac bez wiekszych problemow. Poki co psiak dostal dodatkowe witaminy i tabletki oraz pozwolenie na zwiekszenie dziennej dawki karmy. Reks oczywiscie byl bardzo spokojny, a na podworku chetnie bawil sie pileczka. Podczas spacerow przed gabinetem weterynaryjnym do Reksa podszedl spanielek i poza obwachaniem sie wzajemnie nie bylo zadnych ekscesow, czy chocby prob warczenia. A oto nasz piekny psiak, ktory tak bardzo wypatruje domku! Kontakt: 661343464, idz@idz.zgora.pl AM Quote
andre Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 Reks Kontakt: 661 34 34 64, idz@idz.zgora.pl AM Quote
Recommended Posts