Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

jakiś czas temu wyjechałam zostawiając psa pod opieką rodziców. Wróciłam i co zauważyłam- czarny guz na brzuchu u suczynki. Podobno ma tak już kilka tygodni (ok 3ech) z tego co rodzice mówią ale sie nie przejęli zbytnio bo myśleli, że 'minie samo' a mnie nie chcieli niczym martwic :roll: guzek sie podobno powiększył, był mniejszy. Jest jakby mokry, nie taki zwykły suchy.
Zrobiłam dwa zdjęcia, jutro jedziemy z rana do weterynarza bo dziś już nie mam czym się dostać. Może ktoś z was spotkał się kiedyś z czymś takim? Co to może byc? Strasznie się martwię, ze to coś groźnego może byc..
Z góry dziękuję za pomoc

Posted

Do weta jedziemy jutro z rana jak już pisałam wyżej. Chciałam tylko zapytac czy moze ktoś już z czymś takim sie spotkał. Szperam w internecie, jak an razie najbardziej pasuje mi czerniak gdyby nie ta nieregularnosc guzka. U mojej jest ładny okrągły.

• 4 months later...
Posted

Pani wet powiedziała, że to brodawka. Można bezpiecznie usunąć chirurgicznie ale nie trzeba. Aczkolwiek jezeli się zacznie powiększać trzeba wyciać. U nas na szczęście brodawka się zmniejszyła i jakby spłaszczyła, nie boli, nie sączy się. Nic poważnego sie nie stało

• 5 months later...
Posted

Witam.
Od pięciu lat mam suczke, którą przygarnęłam z ulicy. pies jest kochany, wdzięczny i oddany. wyrosła jej gula w okolicach rodnych. zwlekałam z pójściem do weterynarza zwłaszcza, że piesek normalnie funkcjonuje do teraz. oglądało ją trzech weterynarzy, którzy szacują jej wiek od 7 do 13 lat. gula urosła do tego stopnia, że zabrałam psa do dwóch weterynarzy. decyzja jednoznaczna - guz listwy mlecznej-operacja. mam skierowanie na rtg, czy nie ma przerzutu na płuca. jeżeli nie ma przerzutów lekarze wskazują na wycięcie guza. Boimy się z mężem ją operować. nie ma pewności, czy się wybudzi, czy po operacji nie będzie przerzutów, że tylko przyspieszymy proces choroby. nie widać w żadnych stopniu, żeby pies się męczył. jestem załamana nie wiem co robić. czy ją operować, czy pozwolić jej na ostatnie lata życia "z guzem".
proszę o poradę....