Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, to mój pierwszy temat mam nadzieję że pomożecie bo się martwię.
Mój pies to półroczny kundelek, pół-jamnik. Od małego na BARFie. Zawsze był wręcz żarłoczny i wcinał wszystko co lądowało w jego misce z wyrazem zachwytu na pysku. Ostatnio przez 3 tygodnie przyjmował antybiotyk Synulox na zakażenie skóry (rozdrapał ugryzienie jakiegoś owada). Przez ten okres był tak samo,żywy i pogodny jak zawsze,zresztą jadł też normalnie. Od odstawienia leku czyli 4 dni przestał jeść. Absolutnie nic nie weźmie z miski. Zjadł tylko z 5 serc kurzych ale z ręki i codziennie z łyżkę jogurtu. Ale zachowuje się jak zwykle jeśli nawet nie pogodniej bo w końcu nie ma kołnierza. Czasem pogryza trawę ale nie wymiotuje i co dla mnie dziwne robi codziennie kupę jakby normalnie jadł. Ogólnie zachowuje się jak gdyby nic mu nie było tylko nie je. Co to może być? Przeczekać czy gnać do lekarza?

Posted

A na antybiotyku nie było zaparć? Może dopiero się oczyszcza?
No i w tym wieku u psiaka tej wielkości powoli kończy się wzrost, znacznie spada zapotrzebowanie pokarmowe - może dotychczasowe porcje są już dla niego za duże i nie ma za bardzo kiedy zgłodnieć?

I tak na wszelki wypadek - czy jesteś pewien, że psiak nie miał kleszcza? U mojej suki pierwsze zachorowanie na babeszjozę to był tylko kilkudniowy brak apetytu bez żadnych innych objawów, aż nagle z godziny na godzinę stan niemal krytyczny...