Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jacky to dość młody, czarny spaniel. W schronisku był dwa razy, w bardzo krótkim czasie. Wrócił z nieudanej adopcji, gryzł się z psem właścicieli, gryzł jej syna i ponoć chciał się rzucić na jej ojca.
Ciekawe, że w schronisku nikogo nie gryzie? :roll:

No ale do rzeczy. Tydzień temu Jacky miał jakąś ranę na łapie, została "oczyszczona przez weterynarza" i wrócił do boksu.
Dzisiaj wyciągnęłam go, żeby go nieco (prymitywnie) ostrzyć, bo ma strasznie zlepioną sierść w takie kłaki, dredy...
Psiak siedział cały czas w budzie, żeby go wyjąć pracownik musiał otworzyć budę od góry. Jak już wyszedł z boksu to ukazał mi się lekko mówiąc niezbyt ciekawy widok ....
W dodatku potwornie śmierdział, nie wiem czy może ropa mu się gdzieś zbierała w tych ranach ? Ale tak śmierdzącego psa jeszcze nie spotkałam .... :shake:
Miał cały tyłek pogryziony, ranę na pysku, na grzbiecie też kilka i strasznie pogryzioną tylną łapę, na którą nawet nie mógł stawać :( Z ledwością usiadł, a potem się położył, ale cały czas mu ta łapa "drżała", a jak chodził to trzymał ją w powietrzu, była jeszcze jakby spuchnięta.

O taki :

Takie zlepy ma zamiast sierści :(

"

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wieści o spanielku :

"Spaniel walczy o zycie. ma rany kazane lae też dziury których długosć / głębokość, wskazuje na drut np. Przypuszczalie od drutów z boksów.
Ma ropowicę i poczatki martwicy skóry grzbietu i nogi. Nastene dwa dni bedą decydujace "

Posted

Czorcik napisał(a):
o rany , a co mu się stało ??/ w jaki sposób do tego doszło ?

Niektóre rany są chyba po pogryzieniu, ale to od drutu? :O Nie mam pojęcia !

Figanna, tam nie ma zwyczaju chyba jakiegoś obchodu, żeby zobaczyć, czy coś się dzieje... Pies w ogóle nie wychodził z budy. A tamtą środę miał jakieś małe rany, które wet widział i coś z nimi zrobił. Dzisiaj Jacky wyszedł z boksu w zupełnie innym celu, a okazało się, że ma takie rany !

Posted

Czorcik napisał(a):
o ja pierdziele nie wiem co powiedzieć :(

Mam nadzieję, że wyjdzie z tego bo już i tak nie miał za fajnie. Trafił do schroniska, potem był adoptowany przez babkę, która strasznie się na niego "napaliła". Miałyśmy się spotkać w środę, żeby go zobaczyć, a ona już w poniedziałek go wzięła ....
A potem problemy i telefony, że pogryzł jej syna, że się gryzie z jej psem ... I go oddała po tygodniu :/
A w chronisku chyba nikogo ie ugryzł! nawet teraz jak go (tak myślę) wszystko bolało, to wskakiwał do auta, ktoś go podsadził i jakoś nikogo nie ugryzł, ja mu łapy przekładałam jak się w smycz zaplątał i jakoś mam całe ręce .

Posted

hmmmmm czyżby nie spełnił oczekiwań , pieknego ,rasowego , reprezentacyjnego psa, którym można się pochwalić ? :(
jak to dobrze , ze zajrzałaś tam.

zobaczysz będziesz mnie miała na sumieniu, bo aż mnie serce zakuło jak zobaczyłam rany tego spanielka

Posted

Czorcik napisał(a):
hmmmmm czyżby nie spełnił oczekiwań , pieknego ,rasowego , reprezentacyjnego psa, którym można się pochwalić ? :(
jak to dobrze , ze zajrzałaś tam.

zobaczysz będziesz mnie miała na sumieniu, bo aż mnie serce zakuło jak zobaczyłam rany tego spanielka

Sama nie wiem, ta babka miała juz jednego czarnego spaniela jak brała Jackyego. Tak mi do słuchawki płakała, że ona go nie odda, że nie odprowadzi do schronu, nie będzie miała sumienia i co? Jak w poniedziałek wyszedł tak w następny poniedziałek wrócił. A na propozycję pracy ze szkoleniowcem i szkolenie spaniela, powiedziała, że ona nie ma na to czasu ani pieniędzy, bo o tym nie było mowy w umowie adopcyjnej :O !
T co w umowie trzeba pisać wszystko? "Musi Pani wyprowadzić psa na siku i na kupkę" " oraz musi Pani nauczyć psa, że ma swoje miejsce " ; /

Posted

Ten weterynarz mnie już denerwuje ...
Ślepy jest czy co ?? :o
Albo poprostu leniwy ...
Albo wszystko naraz.
Jak tak można ? :(

Teraz jedynie pozostaje nam czekać, czy wyjdzie z tego ...
Oby :p

Aż się człowiek może załamać :( :( :(

Posted

Biedny pies,nie wiem czy wet schroniskowy go uratuje.Może go zabrać do dobrej lecznicy,moja córka dołoży się kosztów leczenia,może ktoś jeszcze coś dorzuci,szkoda pieska.

Posted

azalia napisał(a):
Biedny pies,nie wiem czy wet schroniskowy go uratuje.Może go zabrać do dobrej lecznicy,moja córka dołoży się kosztów leczenia,może ktoś jeszcze coś dorzuci,szkoda pieska.

Nie, nie. Zabrała go już Fundacja dzisiaj ( SOS dla Zwierząt) i leczą go u jakiegoś swojego weta !

Posted

gosia2313 napisał(a):
Nie, nie. Zabrała go już Fundacja dzisiaj ( SOS dla Zwierząt) i leczą go u jakiegoś swojego weta !

Jak fundacja wzięła go pod swoje skrzydła, to musi być dobrze :)

Posted

fernari napisał(a):
Jak fundacja wzięła go pod swoje skrzydła, to musi być dobrze :)

Mam tylko nadzieje, że nie jest za późno bo nie wiadomo od kiedy on siedzi z tymi ranami, może tydzień? :(

Posted

Czesc
jestem tu nowa. Kocham zwirzęta i chciała bym jakoś pomóc np finansowo. Jeżeli jest taka możliwośc proszę o nr konta. Przykro mi patrzeć na te biedne zwierzęta:(

Posted

[quote name='wampi']Czesc
jestem tu nowa. Kocham zwirzęta i chciała bym jakoś pomóc np finansowo. Jeżeli jest taka możliwośc proszę o nr konta. Przykro mi patrzeć na te biedne zwierzęta:(

Możesz coś przesłać z tytułem "Darowizna na spaniela Jackyego" na konto fundacji SOS - teraz psiak jest pod ich opieką. TUTAJ podaję stronę fundacji, tam znajdziesz konto ;)

Posted

Prosimy o pomoc w leczeniu i utrzymaniu Jackyego

Jeżeli ktoś che i może wspomóc go finansowo podaję adres przebywania psiaka i nr konta:

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

Nr konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

w tytule: "Darowizna na spaniela Jackyego"

gosia2313 - podaj może te dane w pierwszym poście, będzie sprawniej ;)

Posted

same bluzgi cisną mi się na usta, raz przez tą babkę co go adoptowała, dwa że jest w takim stanie.
Teraz najważniejsze doprowadzić go do porządku.
Na początku września podrzucę coś kasy, po wypłacie.