wellington Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 emilia2280 napisał(a):Budrysek naklamala w poscie wczoraj o 21.46 i teraz ma juz co innego... To moze ja nie Klaudus tylko Kladusek dojrzalam na innym wátku, myslác ze to ta sama osoba. Jesli tak to przepraszam! I zwracam honor w sprawie wiadomej! Well, mialas racjé, teraz Ci wierzé ;p Podaj prosze na jakim watku widzialas Klaudusek ? Sama juz zaczynam miec watpliwosci.... Quote
emilia2280 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='wellington']Podaj prosze na jakim watku widzialas Klaudusek ? Sama juz zaczynam miec watpliwosci.... to jednak dobrze widzialam, jak juz mi kazalas sié dokopac ;ppp Kaludus_ w poscie 454: http://www.dogomania.pl/threads/211621-Śliczna-pudelka-PILNIE-szuka-wspaniałego-DT-Jej-synek-walczy-o-życie-POMOC-POTRZEBNA?p=17469420#post17469420 Quote
Klaudus__ Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Byłam wczoraj na jednym z moich wątków - to prawda - ale czy to zabronione?? Mam problem z netem i z czasem - w związku z tym nie zawsze wszystkie wątki obskakuję. Litości i zrozumienia... Quote
wellington Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Agata Balu napisał(a):Chyba gdzieś w okolicy jest weterynarz z morbitalem? Jak brak pieniedzy na eutanazje to zaplace! Oczywiscie za uśpienie ślepego miotu. i za lek na powstrzymanie laktacji suni. Agato, czy dolozylas sie do uspienia ? Dostalas fakture od weta ? Podziele sie z Toba kosztami :) Quote
Agata Balu Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Na razie nie mam odpowiedzi od klaudius_ Quote
wellington Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Agata Balu']Na razie nie mam odpowiedzi od klaudius_ Pewnie zagoniona jak zwykle - moze da rady zrobic skan i tu wstawic ? OT - sprawa wazna i aktualna : Wklejam link do ciekawej sprawy - pies wieziony do Niemiec , ponoc uspiony zaledwie kilka godzin po przyjezdzie. http://www.facebook.com/profile.php?...055091&sk=wall Wiadomo ze wiele psow przepada w Niemczech bez sladu. Sprawa Reks nie jest odosobnionia, pewnie wiele psow spotyka taki nieznany los . Nieznany, bo do tej pory nikt nie wie co sie z psem stalo, nikt nie wie kto go uspil lub czy rzeczywiscie zostal uspiony, czy sluzy do testow -... Quote
Łukasz__ Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Miejmy nadzieję,że sunia szybko znajdzie dt lub ds Quote
wellington Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Klaudus, jesli znajdziesz czas, potwierdz prosze ze szczeniaki zostaly uspione ! Quote
emilia2280 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 schronisko Hajnówka hmmmm. no nic, poczekamy na Klaudus, i oby to nie byla zwloka na niekorzysc... Quote
wellington Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 emilia2280 napisał(a):schronisko Hajnówka hmmmm. no nic, poczekamy na Klaudus, i oby to nie byla zwloka na niekorzysc... No tez taka mam nadzieje :roll: A z Hajnowka to jest po prostu kriminal ! Quote
wellington Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 emilia2280 napisał(a)::siara: to podniosé sobie 0XOd podnoszenia jeszcze nikt nie ucierpial :) Quote
halbina Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Mam nadzieję, że maluchy nie będą w cierpieniu odchodzić na parwo. Bertie nadal walczy o życie, przyjechał stamtąd... Quote
wellington Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 halbina napisał(a):Mam nadzieję, że maluchy nie będą w cierpieniu odchodzić na parwo. Bertie nadal walczy o życie, przyjechał stamtąd... A ja mam nadzieje ze maluchy juz w psim niebie ! Quote
emilia2280 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 wellington napisał(a):A ja mam nadzieje ze maluchy juz w psim niebie ! nadziejé mozna miec :diabloti: Quote
Klaudus__ Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Weelington rozmawiałyśmy przez telefon - myślałam,że to co powiedziałam jest oczywiste... Te szczeniaczki były jeszcze ślepe - mam teraz inne zmartwienia,bo martwię się aby nie zachorowały mi na żadne paskudztwo te szczeniaki http://www.dogomania.pl/threads/213123-Malutkie-szczeniaczki-wraz-z-Mam%C4%85-w-schroniskowej-budzie...-Szukamy-DT-i-DS. Poza tym usypianie czy to umierających, cierpiących i nie rokujących szans na dalsze psów czy też ślepych miotów - dopiero co narodzonych maleńkich, niewinnych żyć - nie jest moim ulubionym zajęciem - więc wybaczcie,że nie przechwalam się tym na wszystkich moich wątkach - każdą śmierć czy uśpienie przeżywam nawet jak jest to działanie w jak najbardziej racjonalnym celu. I nie rozumię w tej sytuacji sugestii grania na zwłokę-bo co niby miałabym ugrać? Mam w domu 16 psów i 10 kotów, pracuję i ogarniam dom - zajmuję się adopcją bezdomnych zwierząt (i poświęcam temu niemal całą siebie) więc jak czasami nie ma mnie dzień czy dwa na dogo - bardzo proszę - nie oceniajcie zaraz tylko poczekajcie, lub jak coś jest bardzo pilne - zwyczajnie zadzwońcie bądź napiszcie sms-a Quote
Klaudus__ Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Dwa razy to samo wskoczyło Więc zapraszam tu jeszcze http://www.dogomania.pl/threads/213270-Brzydal-4-dni-umiera%C5%82-pod-blokiem.Ludzie-skazali-Go-na-zdychanie-w-krzakach-.?p=17484952#post17484952 Quote
Agata Balu Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 klaudus_ obserwując kolejne szczeniaczki o które się martwisz, wycofuję się z mojej oferty, która tu złożyłam. Na pewno te szczeniaczki - o ile przeżyją - znajda domy .... na chwilę. Może nawet do pierwszej ciąży i odchowania kolejnych szczeniaków. Tak jak, niewiele ponad roczna, "niedobita Psotka" z tematu: http://www.dogomania.pl/threads/205620-Niedobita-Psotka-%C5%BCyje!-Czekamy-na-uprawomocnienie-sie-wyroku. A w Polsce dalej będzie umierać rocznie, w koszmarnych warunkach, u hycli i w pseudoschroniskach ponad 100 tysięcy psów! Nie licząc tych odstrzeliwanych przez myśliwych, ginących pod kołami samochodów i "likwidowanych" przez pseudowłaścicieli. Quote
wellington Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Klaudus, wiem ze usypianie miotu wydaje na sie w pierwszym momencie okrutne, ale trzeba miec na oku dobro wiekszosci a nie jednostki. Wiekszosc w tym wypadku to te tysiace bezdomnych psow na ulicach i gnijacych psow w schroniskach ktorych szeregi nie chcemy powiekszyc. Wiem tez ile masz na glowie i jak duzo robisz dla zwierzat. Wystarczyloby zebys TY na watku napisala "miot uspiony" i dyskusja by sie na tym skonczyla. Napisalam wyzej ze z Toba rozmawialam, ale potwierdzenie powinno byc napisane przez Ciebie. Quote
emilia2280 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [FONT=Tahoma]Nikomu to nie sprawia przyjemnosci, ale zwykla uczciwosc nakazuje pewne fakty potwierdzic lub im zaprzeczyc. Zamiast soczystych slów wystarczy napisac tak lub nie - a tego jeszcze nie napisalas, bo to ze mówisz naokolo o innych psach i swoich pogládach wcale jeszcze nie jest potwierdzeniem faktu uspienia tych psów. Jak dla mnie temat nadal niewyjasniony. Well i Agata chcialy zaplacic za fakturé od weta, Agata sié wycofala i rozumiem, ja to przejmé z Well na pól - ale gdzie jest ta faktura?[/FONT] Quote
Klaudus__ Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 [quote name='paulinken']Czy sunia jest wrzucona na owczarki? Nie wrzucałam Ją jeszcze. SZCZENIAKI SĄ UŚPIONE. Faktury żadnej nie mam , bo niestety od jakiegoś czasu wszystko robię na krechę. Poza tym mój wet powiedział,że nie chce za to ani grosza. Czasami robi mi coś gratisowo... Jak koszt nie jest zbyt duży. Więc pieniążki które chciałyście na to przeznaczyć - przeznaczcie na coś innego - zresztą nie wiem czy dzisiaj nie będę miała nowych świeżo urodzonych maluchów... Może wtedy pomożecie? Bo podobno dzika sunia wczoraj w krzakach urodziła, mają Ją dzisiaj przywieźć. Zobaczymy... Quote
emilia2280 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Klaudus__']Nie wrzucałam Ją jeszcze. SZCZENIAKI SĄ UŚPIONE. Faktury żadnej nie mam , bo niestety od jakiegoś czasu wszystko robię na krechę. Poza tym mój wet powiedział,że nie chce za to ani grosza. Czasami robi mi coś gratisowo... Jak koszt nie jest zbyt duży. Więc pieniążki które chciałyście na to przeznaczyć - przeznaczcie na coś innego - zresztą nie wiem czy dzisiaj nie będę miała nowych świeżo urodzonych maluchów... Może wtedy pomożecie? Bo podobno dzika sunia wczoraj w krzakach urodziła, mają Ją dzisiaj przywieźć. Zobaczymy... Oczywiscie, jesli wet tym razem zechce pobrac oplaté- sama já uiszczé. Quote
wellington Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Poza tym mój wet powiedział,że nie chce za to ani grosza. Klaudus, gratuluje ! Moj wet w Krakowie wlasnie za usypianie tez nie nie bierze ani grosza - i chwala wielka mu za to ! Twojemu tez ! Quote
Recommended Posts