Klaudus__ Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 (edited) [FONT=Century Gothic][FONT=Comic Sans MS]Ida trafiła do BDT do dziewczyn z Leszna. Tam została wysterylizowana i trafiła dzięki kochanym Cioteczkom do domku stałego! Chciałabym podziękować Laci i Jej Tacie,który dowiózł sunie z Pszczyny do Leczna! Budryskowi,że Ją we wskazane miejsce w Pszczynie dowiozła. Laci i Maci za opiekę,wszelką pomoc i za to,że zawsze mogę na Was liczyć :) [/FONT] Ida trafiła do schroniska kilka dni temu, gdzie urodziła maluszki. Są to dwie sunie i dwóch chłopców. Sunia jest młoda - ma około 1,5 roku. Jest bardzo żywiołowa, skora do zabaw. Na smyczy ciągnie. Do ludzi niesamowicie przyjacielska - na psy i koty jeszcze sprawdzana nie była. Wczoraj wyścieliłam budkę poduchami, więc rodzinka ma wygodnie i ciepło. Kontakt: tel: 785 549 189 mail: zaadoptuj.zwierzaka@interia.pl [/FONT] Edited February 8, 2012 by Klaudus__ Quote
Ania i Kajber Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Czy zdaniem wetów było za późno na sterylkę aborcyjną? Quote
Klaudus__ Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 [quote name='Ania i Kajber']Czy zdaniem wetów było za późno na sterylkę aborcyjną? Urodziła zaraz po przywiezieniu Jej do schronu Quote
paulinken Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Piękna. Dla niej to chyba DT do czasu odchowania maluchów? Bo przecież tak małe kluchy nie mogą iść do adopcji. Quote
malagos Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 A ślepy miot można uśpić, tak robią inne fundacje....... Quote
zerduszko Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Dopiero co się urodziły, a już bezdomne :( Quote
malagos Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Dziewczyny, błagam, nie powiększajcie stada psów szukających domu.......Mam nadal na myśli te szczeniaki! Quote
emilia2280 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 no to przeciez jak dopiero urodzone to schronisko powinno je uspic. czy woli czekac az same zejdá na parwo? to jest humanitarniejsze? Quote
paulinken Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 W tym miejscu, gdzie są psy, to chyba nie ma weta, z tego co wiem. To nie jest typowe schronisko, tylko poczekalnia przed wywozem do schroniska-umieralni. Ale mogę się mylić. Quote
wellington Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 paulinken napisał(a):W tym miejscu, gdzie są psy, to chyba nie ma weta, z tego co wiem. To nie jest typowe schronisko, tylko poczekalnia przed wywozem do schroniska-umieralni. Ale mogę się mylić. Tak, ale sa bardzo rozsadne dziewczyny na miejscu. Wierze ze Klaudus podejmie jedyna mozliwa decyzje ! Jesli by nie bylo jasne : uspienie miotu. Quote
emilia2280 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 paulinken napisał(a):W tym miejscu, gdzie są psy, to chyba nie ma weta, z tego co wiem. To nie jest typowe schronisko, tylko poczekalnia przed wywozem do schroniska-umieralni. Ale mogę się mylić. wiem o tym, tym bardziej to nie jest miejsce dla noworodków. przy takiej przepustowosci to chyba nawet gorzej jak schron - miliony wirusów. Quote
elik Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='wellington']Tak, ale sa bardzo rozsadne dziewczyny na miejscu. Wierze ze Klaudus podejmie jedyna mozliwa decyzje ! Jesli by nie bylo jasne : uspienie miotu. Też tak myślę :) Quote
Ania i Kajber Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 wellington napisał(a):Tak, ale sa bardzo rozsadne dziewczyny na miejscu. Wierze ze Klaudus podejmie jedyna mozliwa decyzje ! Jesli by nie bylo jasne : uspienie miotu. Też tak myślę...... Quote
zerduszko Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 wellington napisał(a):Tak, ale sa bardzo rozsadne dziewczyny na miejscu. Wierze ze Klaudus podejmie jedyna mozliwa decyzje ! Jesli by nie bylo jasne : uspienie miotu. Wydaje mi się, że jednak to nie dziewczyny podejmują tam decyzje. Maluchy chyba też są na kwarantannie, jak każdy dorosły pies? Quote
wellington Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 zerduszko napisał(a):Wydaje mi się, że jednak to nie dziewczyny podejmują tam decyzje. Maluchy chyba też są na kwarantannie, jak każdy dorosły pies? To kto tam decyduje ? Quote
emilia2280 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 wellington napisał(a):To kto tam decyduje ? a to dobre pytanie. Bo jesli dziewczyny nie decydujá to z kim tu gadac? no i po co zakladalyby wátek osoby bezdecyzyjne? Quote
zerduszko Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='wellington']To kto tam decyduje ? Zapewne wolontariusze :mdleje: [quote name='emilia2280']a to dobre pytanie. Bo jesli dziewczyny nie decydujá to z kim tu gadac? no i po co zakladalyby wátek osoby bezdecyzyjne? :lying::smhair2: Quote
Agata Balu Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Chyba gdzieś w okolicy jest weterynarz z morbitalem? Jak brak pieniedzy na eutanazje to zaplace! Oczywiscie za uśpienie ślepego miotu. i za lek na powstrzymanie laktacji suni. Quote
wellington Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Agato Balu :loveu: Trzeba bombardowac Klaudus telefonami, wiem ze ona zagoniona po uszy. Quote
emilia2280 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 szkoda ze Klaudusek wczoraj byla na dogo na innym wátku, ale tu nie napisala. a Ty budrysek skasowalas info jakoby szczeniéta mialy otwarte oczka, co bylo dosc malo prawdopodobne... Quote
Agata Balu Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Rozmawiałam wczoraj telefonicznie z Klaudus_. Mowila, że mają jeszcze niewygojone pępowiny. Miała dzisiaj rozeznać się w temacie. Quote
wellington Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 emilia2280 napisał(a):szkoda ze Klaudusek wczoraj byla na dogo na innym wátku, ale tu nie napisala. a Ty budrysek skasowalas info jakoby szczeniéta mialy otwarte oczka, co bylo dosc malo prawdopodobne... A no szkoda ! Gdzie to bylo o tych otwartych oczkach, na tym watku ??? Rozmawialam wslasnie z Klaudus - sprawa zalatwiona po naszej mysli :multi: Wiedzialam ze na Klaudus mozna polegac :lol: Quote
emilia2280 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 wellington napisał(a):A no szkoda ! Gdzie to bylo o tych otwartych oczkach, na tym watku ??? Rozmawialam wslasnie z Klaudus - sprawa zalatwiona po naszej mysli :multi: Wiedzialam ze na Klaudus mozna polegac :lol: Budrysek naklamala w poscie wczoraj o 21.46 i teraz ma juz co innego... To moze ja nie Klaudus tylko Kladusek dojrzalam na innym wátku, myslác ze to ta sama osoba. Jesli tak to przepraszam! I zwracam honor w sprawie wiadomej! Well, mialas racjé, teraz Ci wierzé ;p Quote
Recommended Posts