Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='bomba']nareście piszesz rozsądnie starsze pokolenie walczyło o tą demokracje i wielu zapłaciło życiem właśnie za możiwość zakładania związków zawodowych,
wyznaniowych, partii, stowarzyszeń, zrzeszeń, klubów, fundacji itp a wy z ZKwP plujecie na to co dopiero może powstać tylko dlatego, że boicie
się konkurencji ta konkurencja przyda się wam.

Nigdy nie należałam do ZKwP i łaskawie sobie odpuść i się ode mnie odczep. Mam 7 psów i wszystkie kundle wielokrotne - nawet wam, pseuduchom nie udałoby się z mojego stada rasowców zrobić.

Ale próbujcie - pewnie ci, co zapłacili życiem za wasze nielegalne bogacenie się kosztem zwierząt się w grobie przewracają....

Demagogia rodem z piaskownicy, jeszcze krzyżem poleć w obronie pseudo to się zakrztuszę....:evil_lol:
Miej litość.....:eviltong:

Edited by kahoona
Posted

Ciucik napisał(a):
Oj, bo ja taka ciemna baba jestem....:evil_lol:

Ciucik a w zasadzie Honoratko weź się do porządnej pracy zamiast bawić się w dziecinne zgłaszanie aukcji . Znamy twój adres i życzymy powodzenia

Posted

kahoona napisał(a):
Cos wam wrzucę na poprawienie humoru - dziś miał iść w Faktach materiał o handlu na targowiskach i giełdach.

Niestety, materiał nie pójdzie - ekipa TVN odwiedziła kilkanaście targowisk, gdzie kiedyś handlowano zwierzętami i nie udało im sie nic nakręcić! Handlu nie było!

Działa? Działa. Zadziała i na pseudołotrów.

Bo też zauważyłam,że ludzie strasznie na raportowanie,zgłaszanie nielegalnych ogłoszeń i hodowli chętni i zawzięci w tropieniu.:multi::multi:.Chyba wszyscy się zdziwili i zmartwili jaka to skala.:shake:

Posted

zwiazek2012 napisał(a):
Ciucik a w zasadzie Honoratko weź się do porządnej pracy zamiast bawić się w dziecinne zgłaszanie aukcji . Znamy twój adres i życzymy powodzenia

Uważałabym z takimi strachami...

Posted

Oczywiście, ze działa. Sama pojechałam sprawdzić, chcąc kupić kosteczki dla psiaków.
Szalały tylko królik, kury, kaczki a w zamian psów i kotów- mnóstwo patelni i ciuchów :D
Widziałam tylko dwie osoby, które próbowały handlu ale uciekały w podskokach, wskakując do samochodu, który nawet sie nie zatrzymywał.
Jakże miły był ten widok !!!! :D

Posted (edited)

zwiazek2012 napisał(a):

Ojej.....chyba mnie nie straszysz????:placz::placz::placz: Gustlik??To ty?????:loveu:

Edited by Ciucik
Posted

[quote name='kahoona']Nigdy nie należałam do ZKwP i łaskawie sobie odpuść i się ode mnie odczep. Mam 7 psów i wszystkie kundle wielokrotne - nawet wam, pseuduchom nie udałoby się z mojego stada rasowców zrobić.

Ale próbujcie - pewnie ci, co zapłacili życiem za wasze nielegalne bogacenie się kosztem zwierząt się w grobie przewracają....

Demagogia rodem z piaskownicy, jeszcze krzyżem poleć w obronie pseudo to się zakrztuszę....:evil_lol:
Miej litość.....:eviltong:

nie denerwuj się, czy już mnie nie lubisz ? zobaczymy jak będą działały te nowo powstałe zrzeszenia to sobie pokrytykujesz
daj im szanse

Posted

[quote name='bomba']nie denerwuj się, czy już mnie nie lubisz ? zobaczymy jak będą działały te nowo powstałe zrzeszenia to sobie pokrytykujesz
daj im szanse

tylko życiem nie płaćcie za ten handelek, bo się populacja zmniejszy, choć akurat ja nie zapłaczę za takimi osobnikami:diabloti:

Posted

[quote name='kahoona']tylko życiem nie płaćcie za ten handelek, bo się populacja zmniejszy, choć akurat ja nie zapłaczę za takimi osobnikami:diabloti:

obiecuje będę na siebie uważał - przy zakładaniu związku hodowli psów rasowych

Posted

[quote name='bomba']obiecuje będę na siebie uważał - przy zakładaniu związku hodowli psów rasowych

takie one rasowe jak ty kulturalny i dobrze wychowany, hodowcy z ZKwP mogą spać spokojnie:evil_lol:

Posted

Mamy tu niezłego kabla donosieciela :D Ciekawe czy ma cywilna odwage się orzyznać do tego cytatu, który zrobil na tablica.pl ??

Cytuje "Anonimowy pisze... Obawiam się,że nas tzw pseudohodowców(ja mam dwie sunie i nic więcej i jak mam szczeniaki to wydaję je w dobre ręce jedynie za koszta) PO chce zrobić w bambuko ,a Suskiemu i jego kompanom zrobić dobrze i raczej na nic nasze petycje na dogomanii niejaka kahona tak pisze cyt:I dalej róbmy swoje. Zaufajcie Parlamentarnemu Zespołowi. Wprawdzie nie zamieszczę żadnych szczegółowych informacji na stronie Zespołu, bo to ogólnodostępne, ale uwierzcie, że coś się robi. Im więcej uników i kombinatorstwa pokażą nam pseudohodowcy, tym szybciej załatwimy problem.

Drodzy pseudołotry! Zamieszczajcie tu dalej swoje pomysły, poproszę.
8 stycznia 2012 15:20 "

Posted

kahoona napisał(a):
takie one rasowe jak ty kulturalny i dobrze wychowany, hodowcy z ZKwP mogą spać spokojnie:evil_lol:

skoro nie należe do ZKwP i nie popieram tego związku to z moim wychowaniem wszystko jest OK a moje rasowie szczeniaczki już w krótce będą miały metryki :lol:

Posted

[quote name='Issa']Mamy tu niezłego kabla donosieciela :D Ciekawe czy ma cywilna odwage się orzyznać do tego cytatu, który zrobil na tablica.pl ??

Cytuje "Anonimowy pisze... Obawiam się,że nas tzw pseudohodowców(ja mam dwie sunie i nic więcej i jak mam szczeniaki to wydaję je w dobre ręce jedynie za koszta) PO chce zrobić w bambuko ,a Suskiemu i jego kompanom zrobić dobrze i raczej na nic nasze petycje na dogomanii niejaka kahona tak pisze cyt:I dalej róbmy swoje. Zaufajcie Parlamentarnemu Zespołowi. Wprawdzie nie zamieszczę żadnych szczegółowych informacji na stronie Zespołu, bo to ogólnodostępne, ale uwierzcie, że coś się robi. Im więcej uników i kombinatorstwa pokażą nam pseudohodowcy, tym szybciej załatwimy problem.

Drodzy pseudołotry! Zamieszczajcie tu dalej swoje pomysły, poproszę.
8 stycznia 2012 15:20 "

Ja stawiam na Gustlika czyli zwiazek2012 vel bomba.Skopiował wkleił i już.

Posted

bomba napisał(a):
skoro nie należe do ZKwP i nie popieram tego związku to z moim wychowaniem wszystko jest OK a moje rasowie szczeniaczki już w krótce będą miały metryki :lol:

Już mi się nie chce, kurde.

Jak mam ochotę z kimś powojowac, to przeciwnik okazuje się byle jaki i nie za mądry, biedna ja, oj biedna:-(:-(:-(

Posted

[quote name='Ciucik']Ja stawiam na Gustlika czyli zwiazek2012 vel bomba.Skopiował wkleił i już.

a metryki moich rasowych szczeniaczków nie będą z ZKwP

Posted

kahoona napisał(a):
Już mi się nie chce, kurde.

Jak mam ochotę z kimś powojowac, to przeciwnik okazuje się byle jaki i nie za mądry, biedna ja, oj biedna:-(:-(:-(

to zapisz się do ZKwP i hoduj 30 czy 50 psów na 30 m kw. najlepiej w bloku jak to robią niektórzy członkowie tego związku to będziesz bogata :multi:

Posted

bomba napisał(a):
to zapisz się do ZKwP i hoduj 30 czy 50 psów na 30 m kw. najlepiej w bloku jak to robią niektórzy członkowie tego związku to będziesz bogata :multi:

lepiej w bloku niż w stodole czy piwnicy jak to robi większość pseudohodowców:roll:

bomba, czy Ty masz jakieś konkretne argumenty czy tylko obrażać, ewentualnie przekazywać jakieś wyolbrzymione, niekoniecznie prawdziwe informacje potrafisz? bo dyskutować można, ale z kimś kto ma argumenty, a nie kto zaczyna zachowywać się jak dziecko w przedszkolu...

Posted

Taka ciekawostka, jak mozna rozwiązać " psi problem ":

Władze Sri Lanki zgodziły się na likwidację 3 mln bezpańskich psów

Władze Sri Lanki zgodziły się na likwidację trzech milionów bezpańskich psów. W kraju tym dwa tysiące osób jest corocznie hospitalizowanych z powodu pogryzienia przez wałęsające się zwierzęta - podała miejscowa telewizja.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10924730,Wladze_Sri_Lanki_zgodzily_sie_na_likwidacje_3_mln.html

spotkałem się już z komentarzami, że w końcu jakiś rząd ma " jaja " i stać go na odważną decyzję w walce z " miłośnikami zwierząt ".

Posted

Beatrx napisał(a):
lepiej w bloku niż w stodole czy piwnicy jak to robi większość pseudohodowców:roll:

bomba, czy Ty masz jakieś konkretne argumenty czy tylko obrażać, ewentualnie przekazywać jakieś wyolbrzymione, niekoniecznie prawdziwe informacje potrafisz? bo dyskutować można, ale z kimś kto ma argumenty, a nie kto zaczyna zachowywać się jak dziecko w przedszkolu...

ależ jakie argumenty.... jakie pseudohodowca może mieć argumenty poza bronieniem swojej kasy jak niepodległości? choć myślę, że urzędy skarbowe mogą mieć inne zdanie niż pseuduchy w kwestii legalności zarabiania w ten sposób... zapytamy, zapytamy.... w końcu trochę kasy budżetowi ucieka w ten sposób, nieprawdaż?

Posted

[quote name='Beatrx']lepiej w bloku niż w stodole czy piwnicy jak to robi większość pseudohodowców:roll:

Ma argumenty: chce mieć rasowe szczeniaczki.Przecież napisał.....;)

Posted

Jest pomysl. Hodowle powinny miec zakaz posiadania wiecej,niz 10 psow stada podstawowego.Najwyzej tyle,albo mniej.Zniknie wtedy nadpopulacja za jakis czas.
Znikna mordownie psow,bo niektorym juz sie zwyczajnie "oplacac " nie bedzie.I tyczyloby sie to wszystkich hodowli,co do jednej.Trzeba wystosowac probe,lub petycje i spokoj.Mysle,ze duzo ludzi byloby za tym,Byloby w koncu cos dla zwierzat.Wieksza iloscia psiakow w jednym miejscu watpie,by mozna sie bylo uczciwie zajac codzien.Do tego jeszcze z kazdym spedzic na tyle czasu,by pies czul sie przyjacielem a nie trzeszczyl oczy zza krat jakiegos kojca.

Co o tym myslicie?
Ja mysle,ze mogloby to spokojnie przejsc:)

Posted

Beatrx napisał(a):

może ty przedstawisz jakieś argumenty dlaczego nie powinne powstawać inne związki hodowców psów rasowych ?

Posted

A ja mam wrażenie, że powoli na pierwszy plan wysuwa się rasowość, monopol, prawa hodowlane, a nie krzywda zwierząt i nadprodukcja...
Jakoś walka o dobro zwierząt zaczyna się przeradzać w walkę z... jakkolwiek by ich nazwać, ludźmi... Oby tylko w ostatecznym rozrachunku, w ogóle nie zapomniano o pierwotnym celu...