Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnes_de napisał(a):
pytam sie ci Ci zli ludzie ktorzy je prowadzili dzis zrobia z tymi sukami rozplodowymi? co sie stanie z tymi setkami szczeniat ktore juz sie narodzily? czy w tym momencie wraz z ustawa problem zniknal? bo mam wrazenie ze teraz beda masowe mordy tch zwierzat.

Zrobią to samo co robili do tej pory. Pozbędą się niepotrzebnego "towaru", tylko że tym razem dla odmiany na ich miejsce nie będą brać kolejnych.

Posted

zwiazek2012 napisał(a):
Dlaczego tylko pseudo przecież 90% zrzeszonych nie jest zarejestrowana w US . Wbrew wszystkim mitom podatek jest niski i wynosi ok 20 za szt hodowlaną

Poproszę o udokumentowanie tych danych... (chodzi o 90% zrzeszonych nie zarejestrowanych w US).

Ciekawa jestem skąd taka wiedza....

Posted

zwiazek2012 napisał(a):
Identyczne jak FCI a nawet lepsze.

jakby pisal to prezes pewnej partii politycznej.... żenada

Franca81 napisał(a):
A czy z tego powodu mamy to zostawić tak jak jest? Niestety takie jest życie. Różowo nie jest. Zapewne będzie boom psów porzuconych w typie ras... Zapewne co gorsi będą topić i inne takie (czyli zabijać). I własnie o to chodzi by zmusić ich do oddania tych psów (sic! za darmo!) i zaprzestania produkcji.

Ale w końcu stanowczo zmniejszy się liczba pseuduchów.

Popatrz jak jest w norwegii - jaki tam jest stosunek psów rasowych do nierasowych...

Agnes a zobacz sobie jaki już od dawien dawna jest problem z sukami z pseudo co już sa niepotrzebne. Pozbywają się ich od dawna. Bo nie są już im potrzebne to trzeba się pozbyć. Zobacz ile w schroniskach jest suk w typie ras z powyciąganymi cycami (świadczacymi o co cieczkowym rozrodzie)...

Problem pozbywania się niepotrzebnych psów (bo nie sa już potrzebne albo bo jest nowy trend na inną rasę to tych się pozbywam i produkuje rasę "trendy") istniał od dawna... Szkoda, że tego nie zauważyłaś...

dokladnie. Niestety ofiary bedą, choc to jest bolesne.

Posted

zwiazek2012 napisał(a):
Identyczne jak FCI a nawet lepsze.

Iii tam.., dajecie się podpuszczać i szkoda czasu na dyskusje z prowokatorkiem i fantasmagorystą.
Zakłada stowarzysznie , na zdrowie ale zaraz żeby tak lepsze niż FCI...??? Biedne FCI:-(co się z nim stanie?

Posted

A ja nie mam odpowiedzi odnośnie wzorców ras :( Jeszcze jedno pytanie przyszło mi na myśl: kto będzie sędziował na tych wystawach? Jak się chce przyciągnąć wystawców z innych organizacji, to trzeba się postarać.

Posted

Panbazyl też o tym myślałam, ale nie jestem pewna jak to się robi.

Ciucik ale dzięki temu, że związek się tu pojawił jasno wiemy z kim mamy do czynienia. Więcej pytań chyba zadawać nie trzeba.

Posted

Ciucik napisał(a):
Iii tam.., dajecie się podpuszczać i szkoda czasu na dyskusje z prowokatorkiem i fantasmagorystą.
Zakłada stowarzysznie , na zdrowie ale zaraz żeby tak lepsze niż FCI...??? Biedne FCI:-(co się z nim stanie?

no jak to co - zejdzie na psy :)

agaga21 napisał(a):
ofiary są i teraz.

sa i to wielkie, ale znają je tylko ci co pomagają, bywają w schronach.

Posted

Ciucik napisał(a):

Nie bój się. ;) Już widzę jak prawdziwy hodowca tępiący pseudo (które niszczy ich rasę) pojedna się z takim i ramię w ramię będzie się spotykać. Z takim co oszczędza na dobrym jedzeniu dla szczeniąt, badaniach, usg i rozmnaża znacznie częściej swoje suki.
Już to widzę jak mu doradza i tłumaczy, że szczenię nie moze jesć odpadków lub marketówki... I że powinny być szczepione i odrobaczne... :evil_lol:
Żaden szanujący się hodowca do takiego badziewka się nie zapisze... Żaden hodowca, któremu leży na sercu dobro rasy.

Posted

bachar napisał(a):
A ja nie mam odpowiedzi odnośnie wzorców ras :( Jeszcze jedno pytanie przyszło mi na myśl: kto będzie sędziował na tych wystawach? Jak się chce przyciągnąć wystawców z innych organizacji, to trzeba się postarać.

ales uparta :)
ale ja tez z checią bym się dowiedziala :)

Posted

bachar napisał(a):

Sedzią głównym bedzie zapewne Józek sprzed sklepu. Zenek z piwnicy natomiast będzie na ringu jako pomocnik. Itd. Żaden szanujący się sędzia nie będzie brał w takim cyrku udziału. Bo jego dobre imię zniknie. A poza tym pod jakim kątem ma oceniać kundle? Który ma większe jajca? Czy jak?

Posted

panbazyl napisał(a):
ales uparta :)
ale ja tez z checią bym się dowiedziala :)

Musicie uzbroić się w cierpliwość;) ,Zwiazek 2012 pisał przecież wyraźnie,że zakłada STOWARZYSZENIE, poszedł zatem dopełniać formalności.

Posted

panbazyl napisał(a):
ciekawe jak będą wyglądały egzaminy sędziowskie i KTO bedzie egzaminował.... i z czego

No jak to nie wiesz? :diabloti: Popijając alko będą macać psy po jajcach. :evil_lol:

Posted

A mnie się wydaje że związek2012 porusza bardzo ważny problem i dąży we właściwym kierunku.
A że mu nerwy puszczają / jak po nim jednym jedziecie jak po "łysym burku"/.
A myślę że się zalogował z zaczął pisać bo oczekiwał raczej właśnie tutaj w środowisku psiarzy zrozumienia i akceptacji swego pomysłu.
Wydaje mi się że rozumiem o co Ci chodzi. Tylko niepotrzebnie dajesz się wyprowadzić z równowagi. Tłumacz o co Ci chodzi a nie wściekaj się.

Posted

[quote name='Ciucik']Musicie uzbroić się w cierpliwość;) ,Zwiazek 2012 pisał przecież wyraźnie,że zakłada STOWARZYSZENIE, poszedł zatem dopełniać formalności.
no tak, to długi proces, też i płatny.

[quote name='Franca81']No jak to nie wiesz? :diabloti: Popijając alko będą macać psy po jajcach. :evil_lol:
hmmm.... A jak sie trafi 3 jajeczny? na makaron przerobią?

(i co raoprtowałaś? W życiu czegoś takiego nie robilam, może w ilości siła - i pora kiedys zrobić to pierwszy raz?)

Posted

Donvitow napisał(a):
A mnie się wydaje że związek2012 porusza bardzo ważny problem i dąży we właściwym kierunku.
A że mu nerwy puszczają / jak po nim jednym jedziecie jak po "łysym burku"/.
A myślę że się zalogował z zaczął pisać bo oczekiwał raczej właśnie tutaj w środowisku psiarzy zrozumienia i akceptacji swego pomysłu.
Wydaje mi się że rozumiem o co Ci chodzi. Tylko niepotrzebnie dajesz się wyprowadzić z równowagi. Tłumacz o co Ci chodzi a nie wściekaj się.

oj witamy, witamy! Na sedziego się zgłaszasz tam? Mają wakaty.

Posted

Franca81 napisał(a):
No jak to nie wiesz? :diabloti: Popijając alko będą macać psy po jajcach. :evil_lol:

Przepraszam ale takie wyśmiewanie się z innych jest raczej nie na miejscu kiedyś FCI też zaczynało.Pewnie z tego jego związku nic nie wyjdzie ale może akurat będzie miał szczęście i smykałkę do tego i będzie ten związek świecił przykładem.Zatem myślę aby zaprzestać tych docinków.sa poniżej poziomu ludzi kna poziomie do których was zaliczałem.

Posted

Jeśli powstanie organizacja konkurencyjna do ZK zrzeszająca hodowców psów rasowych a jednocześnie w typie rasy. Gdy na wystawach będą psy rasowe/ do hodowli/ Kastraty i sterylizowane sunie/ tak zwane nakolankowe i kundelki chętnie się zapiszę.
Nie mam kwalifikacji ale jeśli chodzi o Boksie. TTb cz koty MC chetnie zostanę sędzią.

Do parnmbazyl
Niewskromnie może -jestem mądrzejszy od Ciebie. Więcej wiem o psach. Schroniskach, pseudohodowlach. I nie grzeję popy przed kompem tylko odmrażam ją w schronisku które 5 lat temu przejęliśmy wyprzedzając Twoje płacze nad biednymi pieskami. Gdy naprawdę można coś zrobić.

Posted

[quote name='pantolini']Przepraszam ale takie wyśmiewanie się z innych jest raczej nie na miejscu kiedyś FCI też zaczynało.Pewnie z tego jego związku nic nie wyjdzie ale może akurat będzie miał szczęście i smykałkę do tego i będzie ten związek świecił przykładem.Zatem myślę aby zaprzestać tych docinków.sa poniżej poziomu ludzi kna poziomie do których was zaliczałem.

Ale jakim przykładem? Jak rozmnażać nadal psy bez papierów ale "legalnie"?

No sorry. Ale mnie to śmieszy i będę pisać to co myślę. Nie śmieszłoby mnie gdyby chciał założyć nowy związek ale dla hodowców psów rasowych a nie dla pseudohodowców rozmnażającymi bez pomyślunku kundle tylko po to by zarobić.

Posted

boksereczkaa napisał(a):
Że dochodowe to my wiemy, ale żeby od razu uczciwe? Piszę oczywiście o rozmnażaniu kundelków, bo reszta Twojego życia mnie nie interesuje. Gdzie odpowiedzi na pytania, które zadały dziewczyny? Gdzie argumenty? Doczekamy się ich, czy będziesz tu tylko bił pianę dostarczając nam wszystkim rozrywki?

spokojnie, poczekamy na odpowiedzi. I na argumenty.
a rozrywka się czasem przyda, byle na poziomie była.

Posted

Reno2001 napisał(a):
Dziewczyny, prośba zgłaszajcie ogłoszenia na Tablica.pl bo tam jeszcze kupa badziewia siedzi (mówię tu o "hodowcach"). Na allegro piękna czystka :)

no to gratulacje dla allegro (ciekawe czy zniknął ten berneńczyk?)