Dancik Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 No ba ! Pewnie że zapraszam ! Będziecie miały okazję poznać osobiście sędziwego Pana Hugona :) Quote
Dancik Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Jak będziecie miały czas to dajcie znaka to się umówimy :) Quote
malawaszka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 ale cudnie!!!!!! no i moje koty jak zwykle zazdroszczą wypasionego drapaka Twoim kotom :lol: Quote
Dancik Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 He, he...dziękuję w imieniu moich kotów ...choć prawda jest taka że one nie specjalnie z niego korzystają ...a jest faktycznie fajny, nawet się śmialiśmy z moim Sebastianem że sami byśmy chętnie po nim pohasali...ale niestety za duże z nas byki ;) Quote
elaja Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ale się Hugisiowi trafiło - mieszczuchem został !!! I bardzo dobrze , po zmarnowanej młodości nareszcie szczęście się do niego uśmiechnęło. Jeśli chodzi o znaczenie terenu to zupełnie normalna sprawa , po kilku dniach mu przejdzie , wystarczy mu delikatnie zwrócić uwagę . Jeśli pies trafia w miejsce , gdzie są już inne zwierzęta jakoś musi zaznaczyć swoją obecność , u mnie wszystkie tak robiły , no może poza Timurem - ale Timur również zaliczył Olkusz i wyszedł ze schronu ledwo żywy z nosówką w prezencie. Więc zanim wyzdrowiał nauczył się , że w mieszkaniu nie wolno znaczyć- nadrabia z nawiązką na zewnątrz. Zdjęcia Hugusia zwijam do jego albumu na fb , super szczęśliwa mordka. Quote
Dancik Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Huguś już wykąpany :) Teraz to prawdziwy miastowy ;) Z zaznaczaniem terenu już najwyraźniej jest spokój :) Zaznaczył i się wyluzował ;) A poza tym to przekochany piesek ...spokojny, niekonfliktowy ...i te jego piękne, mądre oczy ...chyba zwariowałam ale mam wrażenie że on rozumie co ja do niego mówię :)...no i telewizje lubi oglądać ;) Nic się nie martwcie...wygląda na to że dobrze się u nas czuje :) Quote
elaja Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Dancik'] to przekochany piesek ...spokojny, niekonfliktowy ...i te jego piękne, mądre oczy ...chyba zwariowałam ale mam wrażenie że on rozumie co ja do niego mówię :)..[/QUOTE] Na pewno nie zwariowałaś , a jeśli nawet;) to nie jesteś w tym wariactwie samotna , ja wiem na pewno ,że moje czterołapy świetnie wiedzą co mówię tylko im wygodniej udawać ,że nic a nic nie rozumieją:evil_lol::evil_lol: [quote name='Dancik'] Nic się nie martwcie...wygląda na to że dobrze się u nas czuje :)[/QUOTE] Martwić się , no wiesz !? Do tej pory uważałam ,że największym szczęściarzem na dogo był mój tymczas , keraczek Ciapuś , ale Hugusia fart bije wszystkich na głowę:loveu: Quote
Dancik Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 He, he...Elaja coś w tym jest co piszesz ...kryją się czworonożne cwaniaki ;) I dzięki za miłe słowo i zaufanie :) Quote
malawaszka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 oj jak cudnie czytać takie weści :loveu: pomóżcie znaleźć domek dla tej staruszki - bardzo pilne: http://www.facebook.com/event.php?eid=257264384312662 Quote
elaja Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='malawaszka']oj jak cudnie czytać takie weści :loveu: pomóżcie znaleźć domek dla tej staruszki - bardzo pilne: http://www.facebook.com/event.php?eid=257264384312662 Dziękuję Malawaszko za reklamę Figi , ma coraz mniej czasu a jak dotąd telefon milczy.....:-( Quote
Martika&Aischa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Bardzo przepraszam za offa ....cioteczki ze śląska i okolic ...Proszę o pomoc dla malutkiego szczeniaczka znalezionego dziś na schodach :-( Psiakowi grozi schron :-( http://www.dogomania.pl/threads/215608 Quote
AgaG Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Bardzo bardzo się cieszę z tak wspaniałego domku dla pieska. :multi::multi::multi::multi:Dancik starsze pieski może sprawiają czasem wrażenie jakby nieobecnych, ale to tylko wrażenie :) one po prostu lubią odpoczywać po trudach zycia:lol: Quote
Dancik Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 AgaG wiem, wiem ...ale Huguś jeszcze się rozrusza ...jestem o tym przekonana :) Już teraz więcej po chałupie wędruje :) Zresztą właśnie byliśmy u weterynarza i weterynarz był w zaskoku że Hugusiowy organizm pomimo tylu przejść i sędziwego wieku jest w tak dobrym stanie :) Ku mojej wielkiej radości okazało się że serduszko mu ładnie bije i moje podejrzenia w związku z "kaszlem "raczej nie mają racji bytu...to prędzej jakieś zapalenie w gardle ten "kaszel" wywołuje...dostał tabletki na to i na zwyrodnienie stawów...bo okazało się że ma zwyrodnienie w przedniej łapce i w części kręgosłupa tej bliżej ogona ...i mamy wytłumaczenie czemu on po schodach nie chce chodzić ...bo go po prostu to boli przy wchodzeniu lub schodzeniu...ale dostał tabletki na to i w przyszłym tyg. idziemy na kontrole ...kto wie, może za niedługo nawet schody Hugusiowi nie będą straszne :) Pozdrawiam Was serdecznie :) Quote
elaja Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Pod taką wspaniałą opieką Huguś nas wszystkich jeszcze nie raz zaskoczy - i lepszą formą i radością życia . On jeszcze nie do końca uwierzył że może być komus potrzebny , ale jak uwierzy to jeszcze pokaże na co go stać ! Quote
pikola Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='elaja']Pod taką wspaniałą opieką Huguś nas wszystkich jeszcze nie raz zaskoczy - i lepszą formą i radością życia . On jeszcze nie do końca uwierzył że może być komus potrzebny , ale jak uwierzy to jeszcze pokaże na co go stać ![/QUOTE] Oj,tak, alez mial chlopak szczescie.. Quote
Dancik Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Elaja dokładnie :) Przecież on zaledwie jest parę dni u nas...jeszcze jest niepewny swojej sytuacji ...ale jak już się przyzwyczai że tu jest jego dom i jak łapka i kręgosłup przestaną go bolec ...to będzie jak młody Bóg ...albo przynajmniej średnio młody ;) Quote
Martika&Aischa Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Dancik']Elaja dokładnie :) Przecież on zaledwie jest parę dni u nas...jeszcze jest niepewny swojej sytuacji ...ale jak już się przyzwyczai że tu jest jego dom i jak łapka i kręgosłup przestaną go bolec ...to będzie jak młody Bóg ...albo przynajmniej średnio młody ;)[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu: Ależ się cieszę nooooo :loveu::loveu::loveu: Quote
AgusiaP Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Nooo ja też się bardzo cieszę:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: i napewno z wielką przyjemnością z Martusią Was odwiedzimy ;););) Wiesz Danusia wizyta poadopcyjna musi się odbyć :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Pozdrawiam Waszą rodzinkę :loveu::loveu::loveu: Quote
missieek Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='Dancik']AgaG wiem, wiem ...ale Huguś jeszcze się rozrusza ...jestem o tym przekonana :) Już teraz więcej po chałupie wędruje :) Zresztą właśnie byliśmy u weterynarza i weterynarz był w zaskoku że Hugusiowy organizm pomimo tylu przejść i sędziwego wieku jest w tak dobrym stanie :) Ku mojej wielkiej radości okazało się że serduszko mu ładnie bije i moje podejrzenia w związku z "kaszlem "raczej nie mają racji bytu...to prędzej jakieś zapalenie w gardle ten "kaszel" wywołuje...dostał tabletki na to i na zwyrodnienie stawów...bo okazało się że ma zwyrodnienie w przedniej łapce i w części kręgosłupa tej bliżej ogona ...i mamy wytłumaczenie czemu on po schodach nie chce chodzić ...bo go po prostu to boli przy wchodzeniu lub schodzeniu...ale dostał tabletki na to i w przyszłym tyg. idziemy na kontrole ...kto wie, może za niedługo nawet schody Hugusiowi nie będą straszne :) Pozdrawiam Was serdecznie :)[/QUOTE] napisz prosze jakie tabletki dostal przeciwbolowe czy witaminy wspomagajaco? Quote
Dancik Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 To są tabletki ScanVet (SCANODYL* Tabl. 20mg)...ma brać po 1 rano i wieczorem ...to jest lek przeciwzapalny o działaniu przeciwbólowym i przeciwzapalnym, przeznaczonym do stosowania w ostrych i przewlekłych schorzeniach układu ruchu (mięśni, kości, chrząstek i więzadeł)...Huguś już nie leży odłogiem ale coraz bardziej dziarsko wędruje po chałupie :) Wczoraj pierwszy raz ZAMACHAŁ DO MNIE OGONEM :) A dziś dziarsko zasypał swoją kupę na spacerze ;) AgusiaP pewnie że wizyta poadopcyjna musi się odbyć !...zresztą miło mi będzie Was znowu zobaczyć :)...jak będziecie miały czas to przybywajcie :) Quote
malawaszka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 super wieści!!!!! Hugoszku trafiło Ci się lepiej niż szóstka w totka :) Quote
missieek Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [quote name='Dancik']To są tabletki ScanVet (SCANODYL* Tabl. 20mg)...ma brać po 1 rano i wieczorem ...to jest lek przeciwzapalny o działaniu przeciwbólowym i przeciwzapalnym, przeznaczonym do stosowania w ostrych i przewlekłych schorzeniach układu ruchu (mięśni, kości, chrząstek i więzadeł)[/QUOTE] czyli tak jak przypuszczalam a jak dlugo ma to brac? czy wet poinformowal ze moga byc skutki uboczne? bo wiem ze starszym psiakom raczej nie jest polecany czy mozesz zasadnosc podawania tych lekow skonsultowac z innym weterynarzem? Quote
Dancik Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Tabletki ma brać do niedzieli a w poniedziałek mamy iść na kontrolę...A co do przeciwwskazań to na ulotce pisze "Należy zachować ostrożność przy stosowaniu u pacjentów z niewydolnością nerek, wątroby lub serca"...więc pewnie weterynarz zdecydował się podać ten lek ponieważ Huguś ma nerki , wątrobę i serduszko w bardzo dobrym stanie :)... a poza tym co do skutków ubocznych to bynajmniej żadnych nie widzę...Huguś pięknie je, kupkę robi ładną :)...nie wymiotuje ani nic...i co ważne jest coraz bardziej aktywny :) Quote
Martika&Aischa Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Danusiu wymiziaj Hugolka od cioteczki Martiki:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts