Dancik Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Cioteczko Martiko masz to jak w banku :)...a jak w końcu przybędziecie do nas to sama go porządnie wymiziasz ...bo do miziania Huguś jest stworzony :) Quote
elaja Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='Dancik']Tabletki ma brać do niedzieli a w poniedziałek mamy iść na kontrolę...A co do przeciwwskazań to na ulotce pisze "Należy zachować ostrożność przy stosowaniu u pacjentów z niewydolnością nerek, wątroby lub serca"...więc pewnie weterynarz zdecydował się podać ten lek ponieważ Huguś ma nerki , wątrobę i serduszko w bardzo dobrym stanie :)... a poza tym co do skutków ubocznych to bynajmniej żadnych nie widzę...Huguś pięknie je, kupkę robi ładną :)...nie wymiotuje ani nic...i co ważne jest coraz bardziej aktywny :)[/QUOTE] Dancik , chodzi o to że to pewnie steryd i przy długotrwałym zażywaniu szkodzi wątrobie , wet zanim zapisze taki lek dla starszego psiaka powinien zrobić biochemię i morfologię . Mam podobny problem z moją prawie 16-sto letnią Muszką , która ma wrodzone nawykowe zwichnięcie rzepek , nie była kwalifikowana do operacji , w okresach pogorszenia brała tramal ( chyba , bo nie wiem czy nie pomyliłam nazwy ) obecnie co 3 tygodnie bierze po 1 tabl. Trocoxil . Dawniej śmigała po schodach aż dym szedł , od dwóch lat nie potrafi już zejść z nich , a od kilku miesięcy już nawet nie wchodzi na schody :-( Lepiej już nie będzie , w gorszych okresach ma być na lekach i musimy robić badania wątrobowe , w lepszych funkcjonuje bez lekarstw . Quote
Dancik Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Ale myślę że Huguś nie będzie tego długo brał ...może do poniedziałku a później już nie ...będziemy w poniedziałek u weterynarza to napisze co powie. Quote
Dancik Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Właśnie byliśmy u weterynarza i Huguś już nie musi tych tabletek brać :) Więc nie podajemy ich już :) Weterynarz badał mu łapkę i dolną część kręgosłupa i jak wcześniej wyraźnie to badanie Hugusia bolało to teraz nawet nie pisnął :) Zresztą sama widzę że jak wcześniej mały schodek był dla niego prawie nie do przejścia to teraz nawet na 3 schodki wchodzi bez niczyjej pomocy :)...Ale do chałupy go wnoszę bo to jednak sporo schodów i nie ma co go przemęczać ...ale postęp jest i to widoczny gołym okiem :) Tak więc nie martw się Angeliko :) Huguś coraz bardziej aktywnie bierze udział w życiu rodzinnym...i jest w coraz lepszej formie ...ostatnio na spacerze nawet zaobserwowałam u niego coś na kształt brykania ;) A i wspólne spacery razem z Sarą wpływają dobrze na ich integrację. Jest dobrze :) Serdecznie Was pozdrawiam :) Quote
Dancik Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Sebastian z Hugusiem w drodze od weterynarza :) Quote
AgusiaP Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Mordeczki kochane:loveu::loveu::loveu: Widzę, że Pańcio załapał się też na zdjęcia:evil_lol: Danusiu nie masz pojęcia jak się cieszę, że Huguś zamieszkał z Wami:multi::lol: Buziaki przesyłam dla całej Waszej rodzinki:loveu::loveu::loveu: Quote
malawaszka Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 fantastyczne! te problemy z poruszaniem się pewnie co jakiś czas będa wracały, zwłaszcza jak pogoda taka jak teraz niesprzyjająca staruszkom Hugoszku kochany miałeś farta :loveu: Quote
Dancik Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 AgusiaP też się bardzo cieszę :) Tak kochanego, zgodnego, rozsądnego i grzecznego pieska to ze świeca szukać ...jeśli miałam jakieś obawy co do jego przystosowania się do nowych warunków to już nie mam żadnych...Huguś skradł również serce Sebastianowi :) Mam nadzieje że nas niedługo odwiedzicie :) Malawaszka pewnie będą powracały ale damy radę :) Serdeczne pozdrowienia :) Quote
Martika&Aischa Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Ależ się cieszę że Huguś nam "bryka" :multi:Kochany psiak :loveu::loveu::loveu: Danusiu dziękujemy Wam z całego serduszka że daliście wspaniały i kochający domek naszemu Hugolkowi :loveu::loveu::loveu: No takie wieści mogłabym czytać wciąż ...i wciąż i wciąż :lol: Quote
AgusiaP Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Odwiedzimy na 100% :lol: Damy Wam znać wcześniej:cool3::cool3::cool3: Quote
elaja Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='Dancik']AgusiaP też się bardzo cieszę :) Tak kochanego, zgodnego, rozsądnego i grzecznego pieska to ze świeca szukać ...jeśli miałam jakieś obawy co do jego przystosowania się do nowych warunków to już nie mam żadnych...Huguś skradł również serce Sebastianowi :) Mam nadzieje że nas niedługo odwiedzicie :) Malawaszka pewnie będą powracały ale damy radę :) Serdeczne pozdrowienia :) Dancik , powiedz gdzie szukać takich Ludzi jak Wy i co zrobić aby ich było więcej......no chyba klonować trzeba . ;) Huguś chyba trafił do raju bo tylko tam można spotkać Anioły..... Quote
AgusiaP Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='elaja']Dancik , powiedz gdzie szukać takich Ludzi jak Wy i co zrobić aby ich było więcej......no chyba klonować trzeba . ;) Huguś chyba trafił do raju bo tylko tam można spotkać Anioły..... Zgadzam się w 100%;) Huguś trafił do raju i opiekują się nim dwa aniołki :cool3: Quote
Dancik Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Eee tam bez przesady, dajcie spokój dziewczyny :)...my normalne ludzie jesteśmy ...ino takie bardziej z fiołem na punkcie zwierzaków...szczególnie ja a Sebastianowi się udzieliło ;)...bo dobry z niego człowiek to i nie dziwota :) Właśnie ...szkoda że taki fioł nie jest zaraźliwy na dużą skale ...wspólnie zaraziły byśmy wszystkich (bo Wy bezsprzecznie też to macie :) i byłoby git ! :) A dziękować nie ma za co bo przebywanie z Hugusiem i opieka nad nim to sama przyjemność ...zresztą same wiecie ile radości może dać taki czworonożny przyjaciel ...więc co ja się tu będę produkować ;) Jeszcze raz pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i do rychłego zobaczenia :) Quote
elaja Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Sorry za offa ale proszę zobaczcie http://www.dogomania.pl/threads/216365-DINA-skrajnie-zag%C5%82odzona-suczka-ONka-prosi-o-wsparcie-i-DS?p=17838988#top - przez rok sunia koczowała na wsi i nikt jej nie pomógł ..... Quote
Dancik Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Zgoza za zgrozą ! :( Albo to : http://www.dogomania.pl/threads/216486-Wyrwana-noga_Zagłodzony_Ślepy-STARUSZEK_-Dom-Tymczasowy_środki-za-operację!URATUJMY!?p=17856023#post17856023...Boże jaki ten bidulek podobny do mojego Hugusia :( Quote
Martika&Aischa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Dancik']Zgoza za zgrozą ! :( Albo to : http://www.dogomania.pl/threads/216486-Wyrwana-noga_Zagłodzony_Ślepy-STARUSZEK_-Dom-Tymczasowy_środki-za-operację!URATUJMY!?p=17856023#post17856023...Boże jaki ten bidulek podobny do mojego Hugusia :( Tak samo pomyślałam jak go zobaczyłam :( cały Hugolek :( Dancik a jak się miewa chłopak ? Quote
Dancik Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Czołem Martika ...no podobieństwo jest uderzające ...jakby brat bliźniak Hugusia ...Boże żeby i jemu się udało ! A Huguś w świetnej formie ...szczególnie na spacerach bryka, podskakuje ...oczywiście w miarę możliwości :)..widać że z niego powsinoga była bo spacerować uwielbia ...spacerowanie, wąchanie i obsikiwanie to jego najulubieńsze zajęcia ;) A w chałupie też się już czuje swobodnie ...teraz we dwójkę z Sarką chodzą za nami w te i we wte ;)...Muszę jeszcze pochwalić Hugusia co do zachowania czystości w domu ...myślałam że skoro on wiejski pies jest to może być z tym problem a tu okazuje się że oprócz 2 pierwszych dni (co zrozumiałe) Hugusiowi nie zdarzyło się aby narobił w domu ! Straszny mądrala z tego naszego dziadunia :) Poza tym nie ma w nim ani grama agresji ...na spacerach do wszystkich psów macha ogonem na dzień dobry ...i zauważyłam też że tak jakoś po ludziach przechodzących patrzy ...znaczy podchodzi i wącha, jakby kogoś szukał albo co ...? Generalnie czuje się naprawdę dobrze, ładnie je , z załatwianiem nie ma problemu ...a właśnie co do jedzenia to suchej karmy nawet tknąć nie chce ...czeka na gotowane :)... i teraz nie wiem czy mu akurat ta sucha karma nie smakuje czy taki się wybredny zrobił :) Ps. Martika jak byłaś u nas to mówiłaś że znasz panią która ma psy chore na serce i mówiłaś że zapytasz jakie ona leki wzmacniające im daje ...pytałaś może jakie to są ? Bo mojej Sarce by się przydało takie wzmocnienie :) Quote
Martika&Aischa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Dancik kochana Vetmedin ....Furosemid ...Immunactiv i Novocardia ....Dopytam jeszcze szczegółowo:) A Hugolek niech "szaleje" należy mu się :) Dancik Ty wiesz jak ja się cieszę ??? Aż serce rośnie jak się czyta takie wiadomości :):):):loveu::loveu::loveu: Quote
Dancik Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Dzięki Martika...Sarka bierze Vetmedin i Furosemid ...a te dwa pozostałe leki nie, więc dopytam lekarza czy mogłaby jeszcze to brać...gdybyś jeszcze o jakimś leku wspomagającym przy chorobie serca słyszała to będę Ci wdzięczna za cynk :) Wiesz ja też się cieszę że Huguś jest z nami ...tylko mam takie chwile że dobija mnie ogrom tego nieszczęścia i własna bezsilność wobec tego ogromu :(...ale przepraszam, niepotrzebnie dołuje ...trza być twardym takim jak Wy wszystkie tutaj :) I trzeba patrzeć na dobro które się dzieje bo inaczej nie dało by się ani żyć ani nic zrobić. Serdecznie pozdrawiam i liczę że nas odwiedzicie niebawem :) Quote
Martika&Aischa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Danusiu wybierzemy się z Agusią na pewno :) Wypytam kochana co jeszcze można podawać. Immunactiv i Novocardię kupuje w aptece bez recepty ...to leki wspomagające :) Będziemy w kontakcie. Quote
malawaszka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Dancik napisał(a):Czołem Martika ...no podobieństwo jest uderzające ...jakby brat bliźniak Hugusia ...Boże żeby i jemu się udało ! A Huguś w świetnej formie ...szczególnie na spacerach bryka, podskakuje ...oczywiście w miarę możliwości :)..widać że z niego powsinoga była bo spacerować uwielbia ...spacerowanie, wąchanie i obsikiwanie to jego najulubieńsze zajęcia ;) A w chałupie też się już czuje swobodnie ...teraz we dwójkę z Sarką chodzą za nami w te i we wte ;)...Muszę jeszcze pochwalić Hugusia co do zachowania czystości w domu ...myślałam że skoro on wiejski pies jest to może być z tym problem a tu okazuje się że oprócz 2 pierwszych dni (co zrozumiałe) Hugusiowi nie zdarzyło się aby narobił w domu ! Straszny mądrala z tego naszego dziadunia :) Poza tym nie ma w nim ani grama agresji ...na spacerach do wszystkich psów macha ogonem na dzień dobry ...i zauważyłam też że tak jakoś po ludziach przechodzących patrzy ...znaczy podchodzi i wącha, jakby kogoś szukał albo co ...? Generalnie czuje się naprawdę dobrze, ładnie je , z załatwianiem nie ma problemu ...a właśnie co do jedzenia to suchej karmy nawet tknąć nie chce ...czeka na gotowane :)... i teraz nie wiem czy mu akurat ta sucha karma nie smakuje czy taki się wybredny zrobił :) ) Hugoszek podskakujący na spacerku to musi być widok radujący serce :loveu: Quote
Recommended Posts