Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wygląda na jakąś brodawkę , starsze pieski tak czasem mają tylko nie koniecznie przy oczkach. Ma ładne oczy , nie widać żeby robiła się zaćma starcza . Moja już prawie 16-letnia Muszka ma niestety i zaćmę i kilka brodawek , tylko na szczęście nie na powiece.
Całkiem możliwe ,że jest to tylko bliznowiec po jakimś urazie , to by była najlepsza opcja.

Posted

zainteresowala sie nim Pani przez fb, pisze zaraz pw do osoby z Sosnowca w sprawie wizyty
Pani obawia sie czy Hugo zaaklimatyzuje sie w bloku, w miescie
ja mysle ze tak
a Wy co myslicie?

Posted

[quote name='missieek']zainteresowala sie nim Pani przez fb, pisze zaraz pw do osoby z Sosnowca w sprawie wizyty
ja mysle ze tak
a Wy co myslicie?
Musi ! Miałam u siebie parę lat temu takiego staruszka ( no może trochę młodszy był , wet ocenił go na 10 -12 lat ) wypisz wymaluj Hugo tylko krótkowłosy . Taka kochana bezproblemowa , zupełnie nieagresywna ciapa, pies z wiejskiego podwórka , śmierdzący , ze śladem wytartym od obroży. Wprawdzie to nie miasto , ale zamieszkał u mnie w domu , nie na podwórku i poza tym ,że na dzień dobry obsikał ściany zachowywał się już na drugi dzień jak panisko . Opanował kanapę , jeździł w samochodzie jakby od urodzenia nic innego nie robił. Hugo też na pewno doceni wszelkie zalety bycia kanapowcem tylko trzeba mu dać szansę.
Trzymam kciuki:thumbs::thumbs:

Posted

Zaaklimatyzuje! pewnie, ze tak. Tylko trzeba być z pania w kontakcie (telefon domowy) i doradzać.. plus koniecznie blagam wydać w szelkach dobrych i na obroży i na dwóch smyczach lub jedna z dwoma karabinczykami, by nie uciekł! Takie psy w domach uczą się bardzo szybko!

Posted

missieek napisał(a):
zainteresowala sie nim Pani przez fb, pisze zaraz pw do osoby z Sosnowca w sprawie wizyty
ja mysle ze tak
a Wy co myslicie?

Zależy tez jakie miasto. Nie wiem czy to się da odgadnąć, najprościej się przekonać. A jest on może przygłuchy? ;)

Posted

[quote name='zerduszko']Zależy tez jakie miasto. Nie wiem czy to się da odgadnąć, najprościej się przekonać. A jest on może przygłuchy? ;)

moze troche, ale raczej i widzi i w miare slyszy
ale jeszcze szybko nie biega wiec mysle ze by nie uciekl :)
wogole to zaczyna szukac kontaktu z czlowiekiem, podejdzie, podstawia lepek do glaskania
nawet objawilo sie poszczekiwanie, na mojego innego tymczasa belgowatego Bostona
aby nie wchodzil do stodoly bo Hugo tam spi na swoim spaniu i obok pilnuje swoich chrupek
wiec Boston z wilczym apetytem niech sie trzyma z daleka :)

Posted

ja wpisałam na wątku sosnowieckiego schroniska, ale zapadła cisza :( chodzi o to, żeby wizytę zrobił ktoś kto zajmuje się adopcjami, wie jak rozmawiać z ludźmi - tu przy Hugo nie ma obawy że pojawią się jakies problemy behawioralne ale on będzie coraz starszy, być może czasem zdarzy mu się załatwić w domu, może zachorować - to wszystko trzeba omówić czy Pani sobie poradzi - pomóżcie w jakikolwiek sposób znaleźć kogoś takiego - Magda&Zicko - a robiłaś wizyty już? jak oddawałaś ASTy i to dobre adopcje to chyba można powiedzieć, że masz doświadczenie co? :)