Jump to content
Dogomania

DOCOWO - GOLDENOWA GALERIA! ;) Zapraszamy!

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hejka
Skomentowałabym jakoś fotki ale Doc z królikiem z mordzie mnie ogłuszył o-O
Pozdr. Mizianki dla Doćka
&
Zdrówka

Posted

Nooo...
Wczoraj byliśmy karmić z Docem łabędzie ;-)
Ale jedzenie dla ptaków zadużśo miejsca w torbie zajęło i aparat się nie zmieścił (my mamy duży aparat :cool3: ) ;-)

Rayes - jesteś przeciwniczką polowań z psami? ;)

Posted

Gazuś napisał(a):
Nooo...
Wczoraj byliśmy karmić z Docem łabędzie ;-)
Ale jedzenie dla ptaków zadużśo miejsca w torbie zajęło i aparat się nie zmieścił (my mamy duży aparat :cool3: ) ;-)

Bez żadnych wymówek! I tak Ci nie wierze! Już mi tu prosze dać piękne fotki!:mad:

Posted

Gazuś napisał(a):
Dziękujemy ;-)

Z Docem już ok. Z moją ręką też ;-)

Bardzo nieprzyjemna sytuacja :shake: Brak odpowiedzialności u niektórych ludzi po prostu poraża... Całe szczęście, że już lepiej :)
Wymiziaj Doca :p
i jak reszta czekam na nowe fotki. Podobno nasza bydgoska wystawa nieciekawa była? Niestety nie mogłam na nią pójść...
Pozdrawiam

Posted

Bydgoska wystawa...
Dla mnie warunki nieprzyjemne - tłok, scisk...
Ale Doc takie warunki kocha (jeden z niewielu psów który woli wystawy na hali od tych w plenerze) - więc tak czy siak, trzeba było jechać ;-)

Posted

czesc Gazuś
masz slicznego piecha!
baardzo mi sie podoba :-)
jeden z ładniejszych goldenów jakie widziałam ;)
robisz bardzo ładne zdjecia. Jakim aparatem?
jedziecie moze do Katowic?

Posted

Dziękuję bardzo ;-)
Do Katowic nie jedziemy, sędziuja Pen, który będzie nas sędziować też w Dobrym Mieście, więc sobie odpuściliśmy ;-)
Na południowych wystawach to będziemy w Opolu.

Aparat to Panasonic DMC-FZ20

Posted

On tak robi na zawołanie ;-)
Najwieksza frajdę mają z tego ludzie na wystawach.
Jak ktoś ma kanapkę to Doc do niego podchodzi i właśnie w taki sposób prosi ;-)

Posted

Brrr, współczuję przygody z amstafem, u nas w okolicy też jest taki agresywny, na szczęście właściciel prowadza go na smyczy.
Ja mam nieprzyjemne doświadczenia z ONkami i staram się omijać szerokim łukiem...
Ale muszę przyznać, że moja nowa okolica spacerowa zalicza się pod tym względem do bardzo przyjemnych, nie dość, że w ogóle spacerowiczów niewielu, to na dodatek psy dobrze wychowane, przez pół roku nie mieliśmy żadnego incydentu, a poprzednio zdarzały się notorycznie.

Posted

Dla mnie to fajny :lol:
Wiem, że ociągam się z nowymi fotkami, ale za oknem szaro i buro i aż się nie chce aparatu wyciągać :(
Wiosno, gdzie jesteś?

Jutro wybieramy się z Docem (I forumową Florką_xyz z jej Zahirą) na badania do trómiasta :-)
Doc będzie miał po raz drugi badane oczka (miał już badanie w styczniu 2006, ale to sie powtarza co rok), A Zahira serce (Docu nie, bo mial serce pół roku temu już... Następne w wakacje jakoś).

Pozdrawiam
Kasia

Posted

U mnie jest jest full sniegu i minusowa temperatura, ale taki wiatr, ze az się z domu nie chc wychodzic. :roll:
No to trzymam kciuki za badania. Ja dzisiaj ide po wyniki badania krwii Lukasa do kliniki...

Posted

Fotki z wczorajszego spacerku
Okropna jakość, okropna sceneria, okropna pogoda...
My chcemy wiosnę :(

Najpierw troche poaportowaliśmy...

Ale ręka mi zamarzła w pozyczji "rzuć", więc trzeba było przejść do planu B - spacer normalny

Pies na wszytskich zdjęciach musiał siedzieć, bo mój aparat w taką pogodę stanowczo odmawia posłuszeństwa i upacie rozmazuje wszystko co się da :-)

Wygląda jak aniołek, co? ;-)

Posted

Owszem jest :-)
Jak narazie ofert krycia od suń mieliśmy kilka jednak większość odrzucałam. Patrze szczeólnie na to jakie podejście ma hodowca, jakie warunki miały by szczenięta itp. Narazie dzwoniła jedna Pani u której mi wszytskie moje wymagania odpowiadały (hodowla domowa, jedna kochana sunia itp), ale tak się złożyło, że Pani teraz zajmuje się (nie psim :-) ) dzieciątkiem i lepiej że szczeniaczkami poczekać, żeby - jak już się pojawią - miały pełne zainteresowanie :-) A wiaodmo, że trudno pogodzić opiekę nad malutkim dzieckiem z zajmowaniem ię szczeniaczkami.

Za półtorej godzinki jedziemy na badania :-) Powtarzane bo powtarzane (mamy certyfikat zdrowych od chorbób dzidzicznych oczek z stycznia 2006) - ale lepiej powtarzać co roku, dla pewności. Serduszko będziemy jakoś na wakacje robić (bo też powtarzane co rok).
A stawy... hihi, naszczęście jak raz wyjdą dobrze, to już się to nie może zmienić, więc z tym mamy spokój. Chociaż i tak mam ogromną chęć zrobić prześwietlenie jeszcze raz i je wysłac do oceny za granice gdzieś, gdzie oceniąją stawy inaczej niż u nas (w skali liczbowej).