Gazuś Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Czas nadszedł i na Docową galerię ;) Więc się przedstawiamy Docent przyszedl na świat w domowej hodowli, z Gardeji, szrerzej światu znany jest jako MAD MAX Pasada. Jest to moje 38 kilo szczęścia, okryte piekną złotą sierścią. Nasze www: Robi sie ;) Zacznijmy od początku - czyli lata szczenięcie Doca, opierające się na wiecznej zabawie, gryzieniu łopatki i szaleństw w piaskownicy Czas dzieciństwa - lato 2004 Czas płynął... Doc rósł. Niby nie zmianiał się z dnia na dzień - a jednak - nim się zorientowalismy było to ponad 35 kilo kochanego złotego ciałka! Jednak wiele rzeczy pozostało niezmiennych - Doc w dalszym ciągu kochał gryść trawę, kochał piasek, kochał zabawę i szaleństwa. Niestety, fotek z dorastania Doca nie mamy, z racji tego, że wtedy jeszcze posługiwałam się wyłącznie aparatem kliszowym, a przy przeprawadzce hm... pomyliły się nam worki. Śmieci zostały zaniesione do domu, aparat i 25 kliszy - na śmietnik :( Doc ma już dwa latka Jednak... Czasem po jego kulturze tego nie widać Nadrabia to umiejętnością latania... Najwiekszą pasją Doca, jako prawdziwego retrievera jest pływanie... I aporty Docent jeździ też na wystawy. I powiem szczerze - nie znam psa, który tak bardzo kocha bywac na pokazach, jak Doc. Nie chodzi nawet o samo pokazywanie się, bycie na ringu. Doc, widząc mnie w marynarce, zapakowany plecak - wprost szaleje, a do samochodu wpada z szczęśliwa miną i siłą odrzutowca. Zwyczajnie - koła tłok, kocha zainteresowanie, kocha inne zwierzęta i obcych ludzi z kanapkami Tym dziwniejszy to pies, że im bardziej gorąco, tłoczno (najlepiej hala ;)) to mu się bardziej i bardziej podoba Fotki z wystaw pojawią się niedługo ;-) Czasami odwiedza nas też młodszy brat Doca - Jantar (JANTAR Pasada) Takie wakacje u rodzinki ;) Kolejną wielką pasją retrieverów jest jedzenie... Tego nie trzeba komentować ;) To jest pies zdecydowanie NIE dla osób pedantycznych :lol: Ale z dziećmi się dogaduje Kocha morze ;-) Aporty z morza... Morski piasek Na razie to koniec - sa to starsze fotki Doca (Skończyliśmy na wczesnej jesieni 2006). Nastepne niedługo! Pozdrawiamy Kasia z Docem Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Cóż za śliczna goldenkowa galeria :loveu: Ogromnie fotogeniczny ten Twój Doc(dobrze odmieniam? :D ) Nie szczędź z fotkami, bo naprawdę jest co oglądać :) Quote
Gazuś Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Dziekujemy ;) Jutro nowe fotki ;) Quote
amokk Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Hej Kasia :) Bardzo ladne zdjecia :) Az milo ogladac Doca jako modela.. wiec czekamy na nowe fotki! My ostatnio sie opuszczamy z fotografowaniem ;> Quote
amokk Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 hehe i widze ze Docent tez lata :))) slicznie wyglada z lopatka :loveu: Quote
Guest Kamcia_14 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Jako szczeniaczek był świetny :loveu:. I jaki fotogeniczny. Docent chyba by zatratował moją Kamę. Twój 38 kiloogramowy pies kontra mała 4 miesięczna suczka. A jeszcze jedno pytanie kto to taka mała dziewczynka trzumająca Doca ? To chyba nie ty Gazuś :razz: . Quote
Gazuś Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 Nieeee ;) Ta mała dziewczynka nie potrafi pisac na klawiaturze :evil_lol: Docent... Hm, on KOCHA szczenięta ;) Ci co go znają wiedza o co chodzi ;) Quote
DiDDlina85 Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Piekny pies!!! Po prostu śliczny!! Mam nadzieję, że z mojego też wyrosnie takie wielkie i cudne psisko!!!:))) Pozdrowionka!!! Quote
goldenka245 Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Doc jest kochany pięknyy.......... inaczej nie da się go opisać no chyba że WYMARZONY IDEALNY GOLDEN! Pozdrowienia ode mnie i od Gordiego :) Quote
Gazuś Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 Dziekujemy bardzo ;-) Nowe fotki niedługo, w taką pogodę aż się odechciewa robić ;-) Quote
DiDDlina85 Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Kiedy nowe zdjęcia bo nie mogę sie doczekac!!:) Quote
Gazuś Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 I nowe ;-) (Nie takie nowe, ale jeszcze nie dodane ;-) Quote
Gazuś Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 Poprzednie zdjęcia już poprawione na większy rozmiar. I.... Wyłonił sie potwór z krzaków :) Quote
DiDDlina85 Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Sliczny jest..ma taką piekna masywną głowe:) Quote
Gazuś Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 DiDDlina85 napisał(a):Sliczny jest..ma taką piekna masywną głowe:) No tak. Wad ywstawowych ma trochę (jak każdy pies, zresztą - idealnego nie znam :lol: ) - ale do głowy nijka sie nie można przyczepić :lol: Właśnie wróciliśmy do domu ze spacerku i treningu aportowania indyka. Ale było zabawy! Indyk sie prawie rozleciał już od upadków na ziemię, a jeszcz ejutro amm zamiar z niego skorzystać :) Aha, zapomniałam napisać - Zdjęcie "WIELKI NOS" przedstawia Doca braciszka - Jantara ;-) Quote
DiDDlina85 Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Gazuś napisał(a):No tak. Wad ywstawowych ma trochę (jak każdy pies, zresztą - idealnego nie znam :lol: ) - ale do głowy nijka sie nie można przyczepić :lol: U mnie na wystawie dostałby ocene doskonałą:) Quote
Gazuś Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 [quote name='DiDDlina85']U mnie na wystawie dostałby ocene doskonałą:) Jak narazie to on zawsze dostawał doskonałą, nigdy innej oceny :lol: I módlmy się, zeby tak zostało :evil_lol: Skoro o wystawach, to i zdjęcia z wystaw. Tutaj nasz debiut na Miedzynarodowej w Sopocie 2005 :) (Tutaj Doc młody był - miał troche ponad 15 miesięcy) Jako zupełni Laicy zajęliśmy lokatę druga na siedem piesków no i... byliśmy happy ;-) Na ringu (hmm... Przed wystawą dogomaniacy kazali mi się uśmiechać :) Tak się szczerzyłam, że aż sędzina - która w skupieniu i z grobowa miną oglądąła psy - się roześmiała :) Po sędziowaniu Teraz już z wystawami jesteśmy obyci ;) Ja wystawiałam już kilka psów, różnych ras, a Doc jeździł, jeździł i... zakochał się w wystawach ;) Doc w wieku 2 lat i 3 miesięcy (?). Widzicie jak ściemniał? Quote
Madzia_19 Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='Gazuś'] Witaj Kasiu :) Wszystkie zdjęcia śliczne, ale te mnie rozbroiło :loveu: Cudowne :) pozdrawiam Quote
Gazuś Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 A dziękuję ;-) Ja w ogóle przez szczenięcy okres Doca byłam rozbrojona :lol: Pomijając okres paniki (jak pies coś zjadł niezdrowego), wkurzania się (jak uciekał, albo nie chciał wyjść z wody) sprzątania (jak...hmmm) i faktu, że kiedy przychodziłam do kuchni to moich kanapek już nie było a ja ZA NIC nie mogłam sobie przypomnieć, żebym je już jadła :lol: Quote
goldenka245 Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Cześć Kasiu :) Świetne foteczki :) My chyba w Krakowie zadebiutujemy ;-) pozdrawiamy Quote
Recommended Posts