Jump to content
Dogomania

DOCOWO - GOLDENOWA GALERIA! ;) Zapraszamy!

Recommended Posts

Posted

Czas nadszedł i na Docową galerię ;)

Więc się przedstawiamy
Docent przyszedl na świat w domowej hodowli, z Gardeji, szrerzej światu znany jest jako MAD MAX Pasada. Jest to moje 38 kilo szczęścia, okryte piekną złotą sierścią.

Nasze www: Robi sie ;)

Zacznijmy od początku - czyli lata szczenięcie Doca, opierające się na wiecznej zabawie, gryzieniu łopatki i szaleństw w piaskownicy

Czas dzieciństwa - lato 2004

Czas płynął... Doc rósł. Niby nie zmianiał się z dnia na dzień - a jednak - nim się zorientowalismy było to ponad 35 kilo kochanego złotego ciałka! Jednak wiele rzeczy pozostało niezmiennych - Doc w dalszym ciągu kochał gryść trawę, kochał piasek, kochał zabawę i szaleństwa.
Niestety, fotek z dorastania Doca nie mamy, z racji tego, że wtedy jeszcze posługiwałam się wyłącznie aparatem kliszowym, a przy przeprawadzce hm... pomyliły się nam worki. Śmieci zostały zaniesione do domu, aparat i 25 kliszy - na śmietnik :(

Doc ma już dwa latka

Jednak... Czasem po jego kulturze tego nie widać

Nadrabia to umiejętnością latania...

Najwiekszą pasją Doca, jako prawdziwego retrievera jest pływanie...
I aporty

Docent jeździ też na wystawy. I powiem szczerze - nie znam psa, który tak bardzo kocha bywac na pokazach, jak Doc. Nie chodzi nawet o samo pokazywanie się, bycie na ringu. Doc, widząc mnie w marynarce, zapakowany plecak - wprost szaleje, a do samochodu wpada z szczęśliwa miną i siłą odrzutowca. Zwyczajnie - koła tłok, kocha zainteresowanie, kocha inne zwierzęta i obcych ludzi z kanapkami
Tym dziwniejszy to pies, że im bardziej gorąco, tłoczno (najlepiej hala ;)) to mu się bardziej i bardziej podoba

Fotki z wystaw pojawią się niedługo ;-)

Czasami odwiedza nas też młodszy brat Doca - Jantar (JANTAR Pasada) Takie wakacje u rodzinki ;)

Kolejną wielką pasją retrieverów jest jedzenie... Tego nie trzeba komentować ;)

To jest pies zdecydowanie NIE dla osób pedantycznych :lol:

Ale z dziećmi się dogaduje

Kocha morze ;-)
Aporty z morza...

Morski piasek

Na razie to koniec - sa to starsze fotki Doca (Skończyliśmy na wczesnej jesieni 2006). Nastepne niedługo!

Pozdrawiamy
Kasia z Docem

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Kamcia_14
Posted

Jako szczeniaczek był świetny :loveu:. I jaki fotogeniczny. Docent chyba by zatratował moją Kamę. Twój 38 kiloogramowy pies kontra mała 4 miesięczna suczka. A jeszcze jedno pytanie kto to taka mała dziewczynka trzumająca Doca ? To chyba nie ty Gazuś :razz: .

• 4 weeks later...
Posted

DiDDlina85 napisał(a):
Sliczny jest..ma taką piekna masywną głowe:)

No tak. Wad ywstawowych ma trochę (jak każdy pies, zresztą - idealnego nie znam :lol: ) - ale do głowy nijka sie nie można przyczepić :lol:

Właśnie wróciliśmy do domu ze spacerku i treningu aportowania indyka. Ale było zabawy!
Indyk sie prawie rozleciał już od upadków na ziemię, a jeszcz ejutro amm zamiar z niego skorzystać :)

Aha, zapomniałam napisać - Zdjęcie "WIELKI NOS" przedstawia Doca braciszka - Jantara ;-)

Posted

Gazuś napisał(a):
No tak. Wad ywstawowych ma trochę (jak każdy pies, zresztą - idealnego nie znam :lol: ) - ale do głowy nijka sie nie można przyczepić :lol:

U mnie na wystawie dostałby ocene doskonałą:)

Posted

[quote name='DiDDlina85']U mnie na wystawie dostałby ocene doskonałą:)

Jak narazie to on zawsze dostawał doskonałą, nigdy innej oceny :lol:
I módlmy się, zeby tak zostało :evil_lol:

Skoro o wystawach, to i zdjęcia z wystaw.
Tutaj nasz debiut na Miedzynarodowej w Sopocie 2005 :) (Tutaj Doc młody był - miał troche ponad 15 miesięcy)
Jako zupełni Laicy zajęliśmy lokatę druga na siedem piesków no i... byliśmy happy ;-)
Na ringu (hmm... Przed wystawą dogomaniacy kazali mi się uśmiechać :) Tak się szczerzyłam, że aż sędzina - która w skupieniu i z grobowa miną oglądąła psy - się roześmiała :)

Po sędziowaniu

Teraz już z wystawami jesteśmy obyci ;) Ja wystawiałam już kilka psów, różnych ras, a Doc jeździł, jeździł i... zakochał się w wystawach ;) Doc w wieku 2 lat i 3 miesięcy (?). Widzicie jak ściemniał?

Posted

A dziękuję ;-)
Ja w ogóle przez szczenięcy okres Doca byłam rozbrojona :lol:
Pomijając okres paniki (jak pies coś zjadł niezdrowego), wkurzania się (jak uciekał, albo nie chciał wyjść z wody) sprzątania (jak...hmmm) i faktu, że kiedy przychodziłam do kuchni to moich kanapek już nie było a ja ZA NIC nie mogłam sobie przypomnieć, żebym je już jadła :lol: