Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję, wysłałam zapytania o sprawdzenie domku.:)

Dziś dzwoniła też pani z Piaseczna w sprawie jamnisia. Ma dwoje dzieci 11 i 12 lat, które chciałyby zaopiekować sie Fafikiem,
ale jakoś nie jestem do końca spokojna. Pani miła, kiedyś miała kundelka, jamniczka nie mieli. Nie wiem...

Posted

[quote name='dzioszka']Dziękuję, wysłałam zapytania o sprawdzenie domku.:)

Dziś dzwoniła też pani z Piaseczna w sprawie jamnisia. Ma dwoje dzieci 11 i 12 lat, które chciałyby zaopiekować sie Fafikiem,
ale jakoś nie jestem do końca spokojna. Pani miła, kiedyś miała kundelka, jamniczka nie mieli. Nie wiem...[/QUOTE]

szukamy domku jamniczego, to jamniś, choćby najgrzeczniejszy mozę miec dzień gdy tupnie nóżką. Ona ma pójść do domku na zawsze.

Posted

Fafik na dzisiejszym spacerze (szalał jak szalony, czy widać bruzdy na pyszczku? :)...

...i Fafik po spacerze:

Podejrzewamy, że Fafik może mieć problemy ze słuchem. Obserwujemy, że reaguje jedynie na głośne, nagłe dźwięki, można podejść do niego od tyłu, mówiąc do niego miło i on nie reaguje, dopóki nie zobaczy człowieka. Chyba tym można wyjaśnić brak reakcji na przywoływanie go po imieniu? Ale w niczym to nie przeszkadza kochać Fafika, bo wystarczy nachylić się do niego i przytulić, a już zaczyna lizać po twarzy, rękach...

Posted

Dzioszka-to że Fafik nie dosłyszy to naprawde żaden problem. Jedyny minus-brak możliwości zawołania psa o ile nie widzi Cię. Ale zazwyczaj gdy pies niedosłyszy bardzo się pilnuje. Ja teraz na bezpiecznym terenie puszczam Misię luzem i mała pilnuje się albo mnie albo Fafika. Pewnie to wiek daje znać o sobie- Misia np słyszy szczekanie psów

Posted

Kilka nowych fotek:

"Myślę, gdzie ten mój nowy domek...?"

Kiedy wraca się do domu, Fafik radośnie tańczy, biega, ucieka z kapciem, jest przeszczęśliwy:

Tu Fafik "coś opowiada":

Posted

Przelałam na konto dzioszki uzbierane 60 zł i poprosiłam ją o oszacowanie kosztów utrzymania jamnisia do momentu w którym dojdzie karma, a jeśli jakaś kwota zostanie, to ją będzie dzioszka trzymać, na albo kolejne zakupy karmy, albo ewentualne inne zabiegi np. weterynaryjne lub transport do ds, to wszystko okaże się w przyszłości :)
Jamniś jest śliczny ! I ... szczęśliwy :)!

Posted

Fafi jest mądrym stworzonkiem, znowu nas zaskoczył.
Już kilka razy obserwowałyśmy sytuację, kiedy Fafik zaczyna szczekać po tym, jak usłuszy coś intrygującego z podwórka.
Wystarczy jednak pokręcić przecząco głową ( musi to widzieć), a on z takim zrozumieniem patrzy w oczy człowieka i milknie, on rozumie i tak pięknie to okazuje kochaneczek.:)