Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

relacja po wecie: jamniczek jak na 11 lat jest bardzo zadbany! i tu wiadomość taka - jamniczek miał jakieś 2-3 mc temu czyszczone zęby! ma serce w dobrym stanie i prostatę też w normie, poza tym jeszcze ciągle ma sierść obfitą, choć już brudną, ale widać, że ten pies był zadbany. Jutro go wypisuję i chłopak jedzie do Warszawy, jak dotrze to poprzesyłam nr konta ,na który będzie można wpłacać datki na psiaka i podam na pw adres do wysyłki tej karmy (ale najpierw zapytam , jaka to ma być karma).
Bardzo się cieszę, że to jamniś opuści schron!

Posted

Od początku miałam wątpilwości jamniś wyglądał przy przyjęciu jakby dopiero wstał z podusi piękna lśniąca sierść pachnąca ,wyczesana ,dobrze odżywiony
a podobno znaleziono go błąkającego się po lesie :shake: podobno :crazyeye:

Posted

Jamniś już w transporcie :) Chłopczyk idealnie grzeczny w samochodzie - sam się do auta mojego zapakował :) , potem bardzo grzecznie spacerował po wystawie, wszystkie psy mile witał, na żadnego nie burknął, troszkę nieśmiało do obcych, ale ogólnie grzeczniak, no i dostarczony do pana przewożącego, poszedł spać do kontenerka, bo się umordował dniem dzisiejszym i chrapał aż miło i oby tak całą podróż.

Posted

Malutki dojechał około 3 nad ranem.
Jest pięknym, drobnym, włochatym wałeczkiem. Wylizał nas na powitanie. Przyjaźnie, a raczej obojętnie powitał stado.
Fafik, jesli mogę go tak nazywać, bardzo chętnie towarzyszy domownikom. Siedzi w kuchni i obserwuje co się dzieje. Siedzi w korytarzu i obserwuje co słychać w łazience. Siedzi w pokoju i śledzi w co pan się ubierze. Siedzi przy komputerze i zastanawia się co tam pani o nim pisze. Polubił posłanie Ferki i Harutka, cichutko pochrapywał w czasie snu.
W ogóle to cichutki, kochany, grzeczny jamniczek, :). W domu szanuje zasady i nie sika. Na spacerze drepcze tuż obok.
Teraz tylko kilka zdjęć, więcej wieczorem.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Taka kruszynka, matko co on tam biedny w tej łepetynie miał za kratami. Kurde nie mogę przestać o tym myśleć

Miałam dokładnie takie same myśli, jak patrzyłam na Jego zdjęcia po miesięcznym pobycie w schronie... To musiało być dla Niego okrutne!!!
Najważniejsze, że trafił do TAKIEGO WSPANIAŁEGO DOMKU!!! Teraz czeka Go tylko Miłość i dużo, dużo ciepełka od Wspaniałej Rodzinki :smilecol:!!!
Faficzku! I wszystko skończyło się dobrze!!! Buziaki i przytulaki Słodziaku :buzi::calus::buzi:!!!

Posted

Dziękujemy za paczuszki z jedzeniem. Osobiście gotuję dla naszych psów, więc będę Fafikowi urozmaicała menu. :)

Fafik zdecydowanie lubi mężczyzn (może miał dobrego Pana), za moim Tatą, chodzi po domu jak cień. Pilnuje jego torby:

Tu już bardzo długo pilnuje...:

Pilnuje krzesła Taty podczas śniadania:

Kochany, pluszowy Fafik:

Fafi ma niezwykle delikatne futerko:

Posted

Tymczasem kanapy Fafika nie interesują, wypoczywa byle być bliżej człowieka. Od czasu do czasu zmyka do pokoju na swoje prywatne legowisko. :)

"Ile jeszcze mamy czekać na ten ser?":

Czyż on nie jest piękny?:

Ze mną:

"Mam na imię Pajda, a ty Fafik?" :oops:

"Pajda, wracaj!":

Posted

Zapiszę deklaracje:
stałe:
Bella1 - 50 zł
xmartix - 10 zł

inna pomoc:
marmosia - karma

bazarki
terierfanka
bros - bazarek rezerwowy

Kochani, znikam (wyjazd ) na chwilkę, w czwartek wieczorem lub piątek wszystko uzupełnię i porozsyłam, jeszcze raz wszystkim dziękuje za pomoc i wklejam do pierwszego postu te propozycje wpłat, tam będę prowadziła rozliczenia.

Posted

Fafik to jamniś grzecznie potrafiący zostać w domu. Wczoraj spędził samotnie około 4 godz. Był cichutko, spał.
Moze teraz, kiedy jest mu dobrze i bezpiecznie, warto uzupełnic informacjami treść jego ogłoszeń, albo zrobić mu nowe i ze spokojem szukać domku stałego?
Jest tak sympatycznym, ułóżonym i zgodnym stworzonkiem, mółby być wielką radością dla samotnej osoby.
Może też warto zmienić tytuł wątku, np "Ułożony, przemiły jamniczek Fafik - szuka domu stałego"?

Dziś kiedy wróciłam do domu Fafik tak radośnie zareagował: obiegał mnie dookoła, szczeknął, merdał całym sobą, skakał i okręcał sie wokół własnej osi, jak szczenię.:)

Zabawy z butelką też lubi:)

Posted

Śliczny i słodki pieszczoch.:)
Ma już opracowaną taktykę.
Podchodzi do mnie, zaczyna lizać w stopę, potem przytula się i rozpłaszcza tuż obok mnie, najpierw mordkę i przednie łapki, brzuszek, a za chwilkę siup i leży na pleckach i czeka na mizianko, taki subtelny spryciarz.:)