Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fantastycznie!!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Życzymy Babci i Filusiowi wszystkiego najlepszego:loveu::loveu::loveu: i przesyłamy miliony całusów i uścisków:lol::lol::lol:

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dzioszka']Fafik już w nowym domku, w Warszawie. :) :) Zostaje w naszej rodzinie. Zamieszkał z moją Babcią, uroki nie puściły. :) Babcia pracuje w domu, więc będzie miał stałe towarzystwo. Myślę, że spokojem, łagodnością i trybem życia - bardzo do siebie pasują. Babcia mówi, że jest on ślicznym, spokojnym, kochanym pieskiem. Zakupiła dla Fila (bo tak zaczęła go nazywać) masę rzeczy, jeszcze przed nimi zakup ubranka. W poniedziałek wybiera się z nim do weterynarza, bo niepokoi nas stan dziąseł i brzydki zapach z jego mordki. Najbardziej cieszę się z tego, że będzie nas często odwiedzał, a i ja, odwiedzając Babcię, zawsze będę miała okazję, żeby go wymiziać. :) Święta i wakacje spędzamy razem. To prawie tak, jakby Filo był z nami.
Marmosiu, kwota 60 zł, którą Basia przelała wcześniej, w pełni pokryła utrzymanie Fafika.
Dziękujemy!!! :)

[quote name='Basia1244']BOSKO! No to jest super informacja! wszystkim dziękuje za pomoc! I ogromnie się cieszę, że jamniś już w swoim domku! Zmieniam tytuł!!!!!!!!!!!

Z całego serca fafiku gratuluję wyboru, bo to Ty swoim czarem uwiodłeś Babcię dzioszki. A Babci gratuluję wspaniałego wyboru również.

.

Posted

Wieści od kochanego Fila,
zachowuje się jakby zawsze mieszkał z moją Babcią (spotkali się kilka razy u nas, wiec nie byli sobie obcy) , kiedy Babcia pracuje Fil odpoczywa przy jej komputerze, kiedy jest w łazience, on równiez jest na dywaniku obok.
Ma ulubione miejsce również w kuchni.:)
Zawarł już bliższe psie znajomosci, np z 6 letnim collie mojej cioci, który mieszka blisko i razem sobie spacerują. Jest uroczy, koleżeński wobec innych psów, do windy wchodzi jakby jeździł nią całe życie, zuch i taki ufny.:)Bardzo się cieszę, że zyskali siebie wzajemnie.:)

• 3 weeks later...
Posted

Kilka dni temu odwiedziła nas moja Babcia i Fil.
Przytył, ma okrąglutkie boczki i zdecydowanie gęstsze futerko.
Babcia wreszcie duuużo nam o nim opowiedziała.
Rano, po spacerze, Fil pędzi do miski i poszczekując dopomina się o śniadanie. Później czas na dłuższą drzemkę, a po południu Fil z moją Babcią uprawiają wspólnie 1 godzinny jogging (z przerwami). Fil lubi też spacery po parku, spotyka tam zaprzyjaźnione ogonki. Babcia twierdzi, że to nie staruszek, ale żwawy i chętny do wysiłku kumpel. Wieczorne spacerki są krótsze, bo Filutek nie przepada za włóczeniem się po zmierzchu.
Fil i moja Babcia tworzą śliczny duet.:)
Kiedy był u nas, wymizialiśmy, wycałowaliśmy go, wydrapaliśmy po brzuchalu, ale widać, że on już nie jest nasz, bo zerkał wciąż na Babcię.
Na podwórko wyszedł siknąć i zaraz chciał wracać spowrotem do domu. Wcale nie rozkoszował się wiejską swobodą, choć dzień był piękny. A kiedy Babcia zaczęła się szykować do wyjazdu, stanął pierwszy przy drzwiach, aby pokazać, że też jest gotów wracać do swojego domu.
Cóż, Fil należy do swojej Pani sercem i żołądkiem.
Charakter mu się nie zmienił, jest spokojny, cichutki, przyjazny dla wszystkich i muszę dodać, że to ulubieniec mojego Taty.

Posted

No Isadora7 Fil Ci chyba nie daruje za tego "starszego psa" he he. Osobiście uważam że pies + Babcia to najlepszy duet na świecie, a jeszcze gdy owym psem jest jamnik-para idealna

Posted

skallska napisał(a):
No Isadora7 Fil Ci chyba nie daruje za tego "starszego psa" he he. Osobiście uważam że pies + Babcia to najlepszy duet na świecie, a jeszcze gdy owym psem jest jamnik-para idealna

uuupsss masz rację to poprawiam "starszy od szczeniaka"

• 2 weeks later...
Posted

Tata wita się z Filem - cześć młody.:)
Odwiedziłam naszego małego przyjaciela. Przytulaliśmy się, bawiliśmy, Fil wylizał mnie za wszystkie dni nieobecności, pokazał swoje zabawki i ulubione miejsca w domu, ale kiedy zaczęłam się szykować do wyjścia, on usiadł w najdalszej części korytarza aby nie było wątpliwości, że on zostaje. Tym chyba chcial pokazać, że nie chce już zmian i czuje się kochany przez moją Babcię. Tak się cieszę, że mają siebie.:)
Babcia pokazała mi jaki ciepły, pikowany kaftanik kupiła dla Młodego.

Posted

Pokazałem Zuzi moją kość ze sznurka:

Pokazałem jak najwygodniej ją gryźć:

Moja sypialnia:

Ja i trochę Zuzy:

Zuza poszła, ale to nic, bo umówiliśmy się na kolejne odwiedziny, ale dziś był u nas tłok...wreszcie odpocznę:

Posted

Fantastyczne wieści od Fila, prowadzi aktywne życie wraz z babcią to się chwali:loveu::multi:.
Filuś szczęśliwy, pięknie wygląda - miód na serce dla wszystkich.:lol:

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='skallska']I my też pozdrawiamy Fila :)
Pozdrawiamy też całą kochaną rodzinkę Fila :) A szczególnie pozdrawiamy cudowną mamę dzioszki ;) Całusy od Misi, Fafika i ode mnie :)[/QUOTE]
Dziękuję i przesyłamy dużo ciepłych myśli dla Misieńki, Fafika i ich Pani.:)

A kochany, puchaty Filo zrobił się niechętny do spacerów, dostał cieplutką, pikowaną kurteczkę, ale mimo to trudno zachęcić go do wyjścia. Pierwsza idzie Pani, za nią długa smycz, a na końcu powolutku drepcze Filo, ostentacyjnie pokazując, że długiego spaceru nie będzie. Ożywia się kiedy słyszy, "dobrze, wracamy..." Wtedy przyspiesza i juz w podskokach gna do domu pierwszy. Babcia kocha go coraz mocniej, kiedy jesteśmy razem, słyszę jak z rozczuleniem Babcia mówi: spójrz jak się położył...., zobacz jak trzyma teraz łapkę....:) Kochane stworzonko z Fila.:)