madalenka Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Tworze ta ankiete, bo na forum zaczyna byc bardzo nie ciekawie z powodu tego dosc kontrowersyjnego tematu .... No wiec: kastrowac, czy nie kastrowac?? Quote
Atena Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Zależy kiedy, nie wiedziałm co zaznaczyć. W każdym razie jeżli nie ma takiej potrzeby (hodowlana suka w domu, problemy z psem, ucieczki, choroba) to nie-po co? Co do suk to sie nie wypowiem bo się na ym nie znam i nie odróżniam u nich kastracji osd sterylizacji ;) Quote
Guest Reyes Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Gabryjella napisał(a):Według mnie powinny być kastrowane wszystkie psy i suki niehodowlane. dubel :) .... Quote
M10M Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 madalenka napisał(a):Tworze ta ankiete, bo na forum zaczyna byc bardzo nie ciekawie z powodu tego dosc kontrowersyjnego tematu .... No wiec: kastrowac, czy nie kastrowac?? Sadząc po dotychczasowych wynikach ankiety temat nie wygląda na kontrowersyjny :evil_lol: ;) Quote
Delfin Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 ja mysle ze trzeba kastrować wszystkie suki i psy jesli takie jest zalecenie weterynarza, Quote
M10M Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 A co ma weterynarz do tego (poza wykonaniem samego zabiegu)? To Twoja decyzja a weci są różni, znam takich, którzy popierają sterylizację i znam takich, którzy żyją jeszcze w średniowieczu i twierdzą, że nie ma potrzeby - pewnie - im więcej szczeniąt, tym większe ich zarobki... ;) Quote
Delfin Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Jeśli sie ma zaufanie do weta to to co mówi ma sens i znaczenie, jesli nie mamy zaufanego weta to faktycznie do tej decyzji nic wtedy nie ma. Decyzja jest moja ale zanim bym ja podjęła porozmawiała bym z kims mądrzejszym, w tym wypadku z wetem, któremu ufam Quote
nathaniel Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 nawet jeśli ten wet powie Ci ,że suka musi mieć raz młode? KAstrować bez względu na płeć ;) Quote
Delfin Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Wet któremu ufam nie mówi "że suka powinna mieć raz młode" :) Quote
werbena520 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Sterylizacja mojej Onki uratowała jej życie.Dzisiaj mając 10 lat cieszy się względnym zdrowiem.Cieszę się..bo jeszcze jest...jeszcze zaprasza do zabawy..do pracy...jeszcze patyczki.piłeczki,szukanie,kopanie...i to ufne spojrzenie...Oby jak najdłużej.. Quote
Delfin Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Mam pytanie....Jesli pies jest zdrowy, ma łagodny harakter, dobre kontakty z psami itp to czy też jesteście za kastracją psa ? i dlaczego ? Mowa o psie który nie bedzie rozmnażany ( nie ma rodowodu) Quote
Guest Reyes Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Delfin napisał(a): Mowa o psie który nie bedzie rozmnażany ( nie ma rodowodu) Dwa dni temu znajomej zwiał pies za suką w cieczce : mało pod auto nie wpadł :shake: Quote
Delfin Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 i to jest odpowiedź na moje pytanie ???? Mowa o psie posłusznym, którego jestem w stanie odwołać od suki z cieczką Quote
Guest Reyes Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Delfin napisał(a):i to jest odpowiedź na moje pytanie ???? Mowa o psie posłusznym, którego jestem w stanie odwołać od suki z cieczką Ten też jest posłuszny po PT i trenują obedience. Quote
pierozek_monika Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Reyes. dokładnie - znam tego psa. Najposłuszniejszy pies wiedziony przez instynkt zachowania gatunku może zignorować polecenie. Zew natury. To tylko zwierzę. To, że pies jest teraz zdrowy, nie znaczy, że w przyszłości nie powiększy grona psów z problemami prostaty. Quote
nathaniel Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Mimo wszystko kastrować, można tak psu życie ocalić. NAturalnie u dobrego , zaufanego weta , który nie wyznaje jakiś przed potopowych poglądów. Quote
nathaniel Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 aż 2. Suka mojej siostry i mój pies ;) Quote
Guest Kamcia_14 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Kastrowanie nie jest bezmyślnym okaleczaniem zwierząt. Kastracja może nawet uratować życie. Kastracja jest zabiegiem wymagającym narkozy. Lecz jak każda operacja niesie za sobą możliwość różnych powikłań. Czyli jednym słowem Niekastrować suk hodowlanych i psów hodowlanych. Quote
lizka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Moja sucz (juz za TM [*]) była sterylizowana ze względów zdrowotnych - teraz moja mama ma suczke i w najblizszym czasie ona tez przejdzie ten zabieg. Ja z kolei mam psa i poki co nie bedzie kastrowany Quote
madalenka Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Kastrowac! Ty sobie nawet nie wyobrazasz, jaki ja mam problem z niewykastrowanymi samcami, podczas cieczki ... Ale fakt, faktem, ze ich nikt nie pilnuje. :shake: Ale kastruj - co zrobisz jak ci ucieknie (do suk)??? Quote
pierozek_monika Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Delfin napisał(a):Wy macie wykastrowane psy ? tak - ten w avatarze Quote
lizka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Delfin napisał(a):ja właśnie pytam o psa a nie o suki ups..zasugerowałam sie ankietą, gdzie było o psach i o sukach równolegle :roll: Quote
Delfin Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 ile zabieg trwa? czy jest niebezpieczny? jak zmienia sie pies? czy moze zrobić sie agresywny? czy zmienia stosunek do ludzi? czy jest cos negatywnego w kastracji? Quote
Recommended Posts