Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xxxx52 napisał(a):
czy schronisko nie wyda cichaczem jakiemus hodowcy?czy nie lepiej i pewniej dac pieska do DT?

Schronisko nie robi takich rzeczy !
I żaden hodowca go nie dostanie w swoje łapy !!!

Posted

xxxx52 napisał(a):
czy schronisko nie wyda cichaczem jakiemus hodowcy?czy nie lepiej i pewniej dac pieska do DT?

Jeny przecież to schronisko założyło mu wątek i schronisko dba o dobry dom. I takie oskarżenia??
Jakby to było "takie" schronisko to by nikt nie wiedział o psie. Litości.

Posted

Nie nagłaśnia się sprawy jeśli się ją chce ukryć. DT nie mamy, hotel tylko jeden w okolicy i zapełniony na czas wakacji. Zobaczymy co dalej. Mam na myśli powrót Państwa z wakacji. Wtedy będziemy się cieszyć / lub nie/. W schronie jest bezpieczny. Może niezbyt zadowolony ale bezpieczny.

Posted

xxxx52 napisał(a):

Ja jestem w schronisku odpowiedzialna za adopcje. Myślisz że po to zakładałam mu wątek żeby go teraz cichaczem sprzedać hodowcy? Czasem warto się chwilę zastanowić nad tym co się pisze. W tym momencie obrażasz mnie osobiście.

Ale boję się innej sytuacji, że właściciele sie jednak obudzą i będą chcieli go odzyskać. Tak było z Dejzi, haszczką. Mimo fantastycznego domu musiała wrócić do prawowitej właścicielki.

Posted

shanti napisał(a):
Ja jestem w schronisku odpowiedzialna za adopcje. Myślisz że po to zakładałam mu wątek żeby go teraz cichaczem sprzedać hodowcy? Czasem warto się chwilę zastanowić nad tym co się pisze. W tym momencie obrażasz mnie osobiście.

Ale boję się innej sytuacji, że właściciele sie jednak obudzą i będą chcieli go odzyskać. Tak było z Dejzi, haszczką. Mimo fantastycznego domu musiała wrócić do prawowitej właścicielki.

a nie można jakoś wymóc na właścicielu orzeczenie się psa? wtedy byłaby pewność, że pies jest bezpieczny - a co do hoteliku, ja osobiście nie wiedziałam, że Wy jesteście ze schroniska, dobrze, że pilnujecie psa i macię na niego oko :-)

Posted

shanti napisał(a):

Nie jestem duchem swietym zeby wiedziec ,ze jestes od adopcji w tym schronisku.Nie musze wszystkich tytuly stanowiska znac.Wi^em co pisze ,mnie inetresuje tylko zeby pies ,trafil do odpowiedzialnych opiekunow,a jak trzymasz reke na pulsie to jest najwazniejsze.

Posted

alina71 napisał(a):
Jeny przecież to schronisko założyło mu wątek i schronisko dba o dobry dom. I takie oskarżenia??
Jakby to było "takie" schronisko to by nikt nie wiedział o psie. Litości.

Znam przypadki ,ale nie na przykladzie tego schroniska ,ze wolontariuszki zakladaj watek pieska ,a piesek i tak jest gdzie indziej wydany ,albo nie wydany.tak wiec po co sie obrazac.samo zycie.

Posted

shanti, a może warto postarać się uzyskać od prawowitego właściciela zrzeczenie się psa.
Teraz nie chce go, ale za chwilę może mu się odmieni...

Posted

xxxx52 napisał(a):
znam przypadki ,ale nie na przykladzie tego schroniska ,ze wolontariuszki zakladaj watek pieska ,a piesek i tak jest gdzie indziej wydany ,albo nie wydany.tak wiec po co sie obrazac.samo zycie.

To pracownicy schroniska a nie wolontariuszki ...:eviltong:.

Posted

terra napisał(a):
shanti, a może warto postarać się uzyskać od prawowitego właściciela zrzeczenie się psa.
Teraz nie chce go, ale za chwilę może mu się odmieni...

Tak, tylko jak do tego właściciela zmusić. To nie takie proste.

Posted

shanti napisał(a):
Tak, tylko jak do tego właściciela zmusić. To nie takie proste.

ale oni wiedzą, że pies jest w schronie? to może powiedzieć, że mają podpisac zrzeczenie, a jak nie to koszta utrzymania psa w schronie i sprawa o porzucenie psa, skoro go nie odbierają.

Posted

Kajusza napisał(a):
ale oni wiedzą, że pies jest w schronie? to może powiedzieć, że mają podpisac zrzeczenie, a jak nie to koszta utrzymania psa w schronie i sprawa o porzucenie psa, skoro go nie odbierają.

Wiedzą,wiedzą. Dostali mandat od SM.

No nic, nowi Państwo Alexa wiedzą jaka jest sytuacja, ale gdyby do czegoś doszło to Schronisko i SM będą zeznawać na ich korzyść. Starzy właściciele się nie popisali.

Najważniejsze. Alex dziś pojechał do domku. Beczeliśmy wszyscy, Państwo, ja i Szafra która też wtedy była.
Jutro w drodze do letniego domku, Państwo z Alexem podobno nas odwiedzą i będę mieć najnowsze wieści.
Około 12 dni do wyjazdu zagranicznego będzie z nimi, potem pomyślimy co zrobić na czas wyjazdu. Pocierpi tylko tydzień, a potem będą nierozłączni.:lol:

Państwo śledzą wątek, pozdrawiamy serdecznie! :lol:

Posted

shanti napisał(a):
Ja się ogromnie cieszę, bo nie będzie powtórki z Dejzi.
O Alexa jestem całkowicie spokojna, są dla siebie stworzeni.

Właśnie tak - są dla siebie stworzeni :loveu::loveu: !!!!

Posted

werbena520 napisał(a):
:-)....miła wiadomość...życzymy Alexowi wspaniałych Pańciów..:Cool!:.i wiaterku w uszkach...:lol:..Opiekunce schroniska oddechu...bo miała tu z nami ...oj miała :lol:

Spokojnie ;)

Codzienność schroniskowa i czasem ludzie z którymi ma się w nim do czynienia dają bardziej popalić. ;)

Posted

terra napisał(a):
Bardzo dobra wiadomość, bądź szczęśliwy psiaczku :)
I jeszcze zapytam, skoro to pies rodowodowy, to kto ma w ręce rodowód?

Pewnie rodowód ma ten właściciel ostatni, który wiedział, że Alex jest w schronisku i go nie odebrał !

Posted

Wieści z domu Alexa.
Krótko. I Państwo i Alex czują jakby byli ze sobą od bardzo dawna. Psiak nie sprawia na razie żadnych problemów wychowawczych. W jednym tylko momencie czuje się nieszczęśliwy. Jak Pan i Pani oddalają się w różnych kierunkach. Wtedy ma dylemat z kim iść, kogo zostawić, kogo pilnować :lol: