Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja miałam ciężki tydzień, ale już jestem wśród żywych, choć nieco przeziębiona.
Claudynka wczoraj poszła doo nowgo domu z ogrodem. Teraz Rosuni musimy taki zanleźć.
Szkoda, że nie można jej przenieśc gdzieś bliżej wejścia, tam zawsze więcej ludzi się kręci :(

Posted

Z Rosą jest taki problem, że nie sprawia zbyt miłego wrażenia przez kraty ;)
Gdyby ktoś szukał psa stróżującego - to jest jej atut, ale jej wiek będzie odstraszał :-/

Posted

Nie. Ale wczoraj wieczorem ciężko się było do mnie dodzwonić, bo byłam w Korabiewicach.
Mam mnóstwo nieodebranych połączeń, dziś będę to ogarniać i oddzwaniać.

Napisz coś więcej o tej Pani i podaj mi na pw jest nr tel, będę wiedziała, do kogo oddzwaniać najpierw.

Posted

Rosa była dziś na spacerze.
Końcówka ogona - wciąż w średnim stanie, ale za to humor Rosie dopisuje :)
To bardzo pogodna sunia, a przy tym taka "zadaniowa": jest misja "spacer" - super, Rosa idzie na spacer, jest misja "powrót do klatki-pilnowanie terenu" - super, Rosa pilnuje.
Jakby miała swój kawałek ogródka i spacer od czasu do czasu, byłaby najszczęśliwszym psem na świecie.

Posted

A z tą Panią się nie udało????
Ja zaraz będę robić wątek dla umierającego Rudzielca :(
Też schroniskowego. Dziś się dowiedziałam, że jest w bardzo złym stanie :(

Posted

Dada M napisał(a):
...
Napisz coś więcej o tej Pani i podaj mi na pw jest nr tel, będę wiedziała, do kogo oddzwaniać najpierw.

Niestety nie dzwoniła do mnie, tylko dowiedziałam się przypadkiem od dziewczyny, której nr tel. zabłąkał się na morusku; miała jeszcze dzwonić, tzn. ta pani miała dzwonić do Ciebie

Cholera skąd brać te kawałki ogródków...???:placz::placz:

Posted

Szkoda, że Pani się nie odezwała :(

No właśnie skąd te ogródki???
Ja też będę szukać kawałka ogródka :( To też jest staruszek, nawet nie ma wieku, wpisane lat:102, a już ponad 6 lat siedzi w schronie :(
Zimy raczej nie dożyje, ale mógłby umrzeć w ludzkich warunkach :( Tylko i aż tyle...
Zrobię mu jednak wątek jutro, bo po dzisiejszym dniu padam na twarz.

• 2 weeks later...
Posted

Zrobiłam Rosie wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=130355870397214#!/event.php?eid=130355870397214
oraz ałożyłam jej album: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.184257471650465.47701.100001986392118
Wstawcie może link do pierwszego postu i zapraszajcie proszę znajomych. Ja zaprosiłam już wszystkich z listy (357 osób), więcej ich nie mam :(
W końcu Rosa też musi mieć jakiś własny kącik na starość :)

EDIT: Cioteczki tak jeszcze pomyślałam, że może wstawić na FB jakiś nr do kontaktu w sprawie adopcji?
Na razie do wydarzenia przekleiłam tekst z pierwszego postu.

Posted

Cioteczki u Rosy na FB zrobił się ruch :)
Przeklejam korespondencję i czekam na Waszą opinię.
Paulina W: "Jesli będzie dt, ds, jest szansa na transport dziewczyny?"
Moja odpowiedź: "Jak będzie dom transport zorganizujemy. Jednak Rosa przebywa w schronisku państwowoym i będzie konieczne podpisanie umowy adopcyjnej. Zaraz ustalę z jej stałymi opiekunkami czy w grę wchodzi DT. Jeżeli na dożycie i bezpłatne to napewno, ale nie wiem jak będzie z takim typowym DT płatnym."

Dodam jeszcze, że jeżeli faktycznie znajdzie się domek dla Rosy to mogę ją osobiście do niego zawieźć.

EDIT: Zaklepałam na bazarku ogłoszeniowym pakiety po 50 ogłoszeń, jeden z myślą o Rosie, bo już jej chyba te ogłoszenia wygasły?

Posted

Dobrze odpowiedziałaś.
Tak naprawdę wszystko zależy od tego, jaki będzie ten DS czy DT.
Trzeba by było najpierw zrobić wizytę przedadopcyjną itd.
Do hotelu czy PDT na pewno jej nie wyślę, mam teraz już za dużo na głowie :)

Ogłoszenia - super :)
Mocno wierzę, że ktoś wypatrzy Rosę i adoptuje bezpośrednio ze schroniska.
Zaraz zerknę, nie jestem pewna, czy na wątku umieszczałam tekst do ogłoszeń.
A póki co wciąż próbuję zweryfikować, czy schroniskowy nr Rosy jest prawdziwy, gdy będę w schronisku przejrzę dokładnie jej historię leczenia.

Posted

Dziękuję :)

Przepraszam, że nie oddzwoniłam, ale wyczerpały mi się fundusze na karcie tel., muszę doładować konto.

A to jest ten tekst, z którym ogłaszałam Rosę ostatnio:

Rosa to piękna, duża ONka w średnim wieku. Jest suczką o silnym charakterze, sprawdzi się w roli stróża. Wobec znanych sobie osób - jest przemiła, przyjazna i kontaktowa. Uwielbia ruch i spacery. Jest odważna i inteligentna, będzie wiernym przyjacielem swego opiekuna.
Wobec innych psów bywa dominująca, ale powinna być dobrą towarzyszką dla dużego samca.

Kontakt w sprawie adopcji:
662 743 219
fantomina@wp.pl