Noemi1 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Trzymam kciuki, żeby teraz dobry domek wypatrzył Rosę w tych ogłoszeniach :) Quote
anett Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 12 lat, co za masakra:shake: ale Rosa w ogóle nie wygląda na taką staruszkę, jest piękna:loveu: Quote
Noemi1 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ja miałam ciężki tydzień, ale już jestem wśród żywych, choć nieco przeziębiona. Claudynka wczoraj poszła doo nowgo domu z ogrodem. Teraz Rosuni musimy taki zanleźć. Szkoda, że nie można jej przenieśc gdzieś bliżej wejścia, tam zawsze więcej ludzi się kręci :( Quote
Dada M Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Z Rosą jest taki problem, że nie sprawia zbyt miłego wrażenia przez kraty ;) Gdyby ktoś szukał psa stróżującego - to jest jej atut, ale jej wiek będzie odstraszał :-/ Quote
Noemi1 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Cały czas dumam jak szukać tej ślicznotce domku. Mam nadzieję, że wreszcie najdzie mnie jakaś wena i coś wymyslę... Tyle lat za kratami.... Quote
anett Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Dada czy dodzwoniła się do Ciebie pani ws Rosy?? Quote
Dada M Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Nie. Ale wczoraj wieczorem ciężko się było do mnie dodzwonić, bo byłam w Korabiewicach. Mam mnóstwo nieodebranych połączeń, dziś będę to ogarniać i oddzwaniać. Napisz coś więcej o tej Pani i podaj mi na pw jest nr tel, będę wiedziała, do kogo oddzwaniać najpierw. Quote
Noemi1 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Bardzo bym chciała, żeby Rosie udało się znaleźć domek :) Quote
Dada M Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Rosa była dziś na spacerze. Końcówka ogona - wciąż w średnim stanie, ale za to humor Rosie dopisuje :) To bardzo pogodna sunia, a przy tym taka "zadaniowa": jest misja "spacer" - super, Rosa idzie na spacer, jest misja "powrót do klatki-pilnowanie terenu" - super, Rosa pilnuje. Jakby miała swój kawałek ogródka i spacer od czasu do czasu, byłaby najszczęśliwszym psem na świecie. Quote
Noemi1 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 A z tą Panią się nie udało???? Ja zaraz będę robić wątek dla umierającego Rudzielca :( Też schroniskowego. Dziś się dowiedziałam, że jest w bardzo złym stanie :( Quote
anett Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Dada M napisał(a):... Napisz coś więcej o tej Pani i podaj mi na pw jest nr tel, będę wiedziała, do kogo oddzwaniać najpierw. Niestety nie dzwoniła do mnie, tylko dowiedziałam się przypadkiem od dziewczyny, której nr tel. zabłąkał się na morusku; miała jeszcze dzwonić, tzn. ta pani miała dzwonić do Ciebie Cholera skąd brać te kawałki ogródków...???:placz::placz: Quote
Noemi1 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Szkoda, że Pani się nie odezwała :( No właśnie skąd te ogródki??? Ja też będę szukać kawałka ogródka :( To też jest staruszek, nawet nie ma wieku, wpisane lat:102, a już ponad 6 lat siedzi w schronie :( Zimy raczej nie dożyje, ale mógłby umrzeć w ludzkich warunkach :( Tylko i aż tyle... Zrobię mu jednak wątek jutro, bo po dzisiejszym dniu padam na twarz. Quote
Noemi1 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 A czy Rosa ma wydarzenie na FB? Trzeba jakoś dziewczynkę rozreklamować. Quote
anett Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Chyba nie ma; Noemi możesz jej zrobić?? Quote
Noemi1 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 anett napisał(a):Chyba nie ma; Noemi możesz jej zrobić?? Jasne, że mogę. Postaram się do końca tygodnia, bo trochę zawaliłam pracę i muszę to nadrobić. Quote
Noemi1 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Zrobiłam Rosie wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=130355870397214#!/event.php?eid=130355870397214 oraz ałożyłam jej album: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.184257471650465.47701.100001986392118 Wstawcie może link do pierwszego postu i zapraszajcie proszę znajomych. Ja zaprosiłam już wszystkich z listy (357 osób), więcej ich nie mam :( W końcu Rosa też musi mieć jakiś własny kącik na starość :) EDIT: Cioteczki tak jeszcze pomyślałam, że może wstawić na FB jakiś nr do kontaktu w sprawie adopcji? Na razie do wydarzenia przekleiłam tekst z pierwszego postu. Quote
Dada M Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Dziękuję bardzo ! :) Kontakt do mnie: fantomina@wp.pl, 662 743 219. Przydałby się też drugi nr kontaktowy, hmm, może na razie podam nr APSY - 608088298. Quote
Noemi1 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Dodałam w wydarzeniu Rosy Twoje dane i APSY :) Mam nadzieję, że wreszcie ten domek ją wypatrzy. Trzymam mocno kciuki :) Quote
Noemi1 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Cioteczki u Rosy na FB zrobił się ruch :) Przeklejam korespondencję i czekam na Waszą opinię. Paulina W: "Jesli będzie dt, ds, jest szansa na transport dziewczyny?" Moja odpowiedź: "Jak będzie dom transport zorganizujemy. Jednak Rosa przebywa w schronisku państwowoym i będzie konieczne podpisanie umowy adopcyjnej. Zaraz ustalę z jej stałymi opiekunkami czy w grę wchodzi DT. Jeżeli na dożycie i bezpłatne to napewno, ale nie wiem jak będzie z takim typowym DT płatnym." Dodam jeszcze, że jeżeli faktycznie znajdzie się domek dla Rosy to mogę ją osobiście do niego zawieźć. EDIT: Zaklepałam na bazarku ogłoszeniowym pakiety po 50 ogłoszeń, jeden z myślą o Rosie, bo już jej chyba te ogłoszenia wygasły? Quote
Dada M Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 Dobrze odpowiedziałaś. Tak naprawdę wszystko zależy od tego, jaki będzie ten DS czy DT. Trzeba by było najpierw zrobić wizytę przedadopcyjną itd. Do hotelu czy PDT na pewno jej nie wyślę, mam teraz już za dużo na głowie :) Ogłoszenia - super :) Mocno wierzę, że ktoś wypatrzy Rosę i adoptuje bezpośrednio ze schroniska. Zaraz zerknę, nie jestem pewna, czy na wątku umieszczałam tekst do ogłoszeń. A póki co wciąż próbuję zweryfikować, czy schroniskowy nr Rosy jest prawdziwy, gdy będę w schronisku przejrzę dokładnie jej historię leczenia. Quote
Noemi1 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Wysłałam już Rosę do ogłaszania. Mam nadzieję, że niedługo będą nowe ogłoszenia :) Quote
Dada M Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Dziękuję :) Przepraszam, że nie oddzwoniłam, ale wyczerpały mi się fundusze na karcie tel., muszę doładować konto. A to jest ten tekst, z którym ogłaszałam Rosę ostatnio: Rosa to piękna, duża ONka w średnim wieku. Jest suczką o silnym charakterze, sprawdzi się w roli stróża. Wobec znanych sobie osób - jest przemiła, przyjazna i kontaktowa. Uwielbia ruch i spacery. Jest odważna i inteligentna, będzie wiernym przyjacielem swego opiekuna. Wobec innych psów bywa dominująca, ale powinna być dobrą towarzyszką dla dużego samca. Kontakt w sprawie adopcji: 662 743 219 fantomina@wp.pl Quote
Recommended Posts