kaja69 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Agucha napisał(a):Nie mieszam Was w sprawy Misia, tylko piszę na wątkach tymczasów ataK... na którymś w końcu doczyta i odpowie. Ale mi nie zależało na błyskawicznej odpowiedzi :) Tym bardziej,ze znałam odpowiedź,atka juz prędzej pisała jakie sa rokowania Ramzeska:) Quote
ataK Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Agucha napisał(a):Nie mieszam Was w sprawy Misia, tylko piszę na wątkach tymczasów ataK... na którymś w końcu doczyta i odpowie. Najpewniejsze jest napisanie na pw, żebym weszła na konkretny wątek. Jak nie mam czasu, to wchodzę na dogo na chwilę i nie zwiedzam wszystkich wątków, a to, że mam wiadomość, od razu mi się pokazuje. Quote
Agucha Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ataK napisał(a):Najpewniejsze jest napisanie na pw, żebym weszła na konkretny wątek. Jak nie mam czasu, to wchodzę na dogo na chwilę i nie zwiedzam wszystkich wątków, a to, że mam wiadomość, od razu mi się pokazuje. U mnie z kolei jest tak, że jeżeli już wchodzę na dogo i widzę nowe posty na moich wątkach - w pierwszej kolejności na nie zaglądam ;) Dajcie proszę znać kiedy skończą się ogłoszenia Ramzesa. Kolejny pakiet mu zrobię. Quote
ataK Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Agucha napisał(a):U mnie z kolei jest tak, że jeżeli już wchodzę na dogo i widzę nowe posty na moich wątkach - w pierwszej kolejności na nie zaglądam ;) To odwrotnie, niż ja ;) Ja patrzę najpierw na pw... Agucha napisał(a):Dajcie proszę znać kiedy skończą się ogłoszenia Ramzesa. Kolejny pakiet mu zrobię. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebny kolejny pakiet ;) Ale dziękujemy i w razie, tfu tfu, odpukać, będziemy mieć na uwadze tę propozycję :) Quote
Alla Chrzanowska Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Agucha! Sprawami Misia mogę się zainteresować, nie o to mi chodziło. Pomaganie psom, to sens życia wielu z nas, ale czasami coś takiego dzieje się w naszym życiu, że musimy zająć się tym i to na cito. A odrobina empatii w stosunku do ludzi też nie zaszkodzi. Quote
Agucha Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Allu, tylko, że ja nigdzie nie napisałam że masz coś wspólnego/masz mieć - z Misiem :) Wkleiłam jedynie na jego wątku - jakby nie patrzeć, wątku również podlegającego ataK skuli jej tymczasa - Twoje pytanie zamieszczone tutaj. [quote name='Agucha']jako, że życie na bazarkach jest żywsze niż na wątkach psiaków... - pozwoliłam sobie zebrać parę pytań pozostawionych bez odpowiedzi i umieścić na tym gdzie nas sporo: Dot. Ramzesa: [quote name='Alla Chrzanowska']Wszystkie psiutki przecudne, ale Ramzes... to albo kosmita, albo zaginiona rasa psów faraonów. Bossski. Atko! Co z kozą? Co do empatii i wypadków losowych... jestem w stanie wiele zrozumieć, ale w tym przypadku od samego początku zawsze coś było ważniejsze niż rozliczenie się... (Zaczęło się od sterylki Milki)... Teraz sytuacja z rozliczeniem Misia. Przykro to stwierdzać. Jeżeli ktoś sobie z czymś nie radzi - prosi o pomoc... tutaj tego brakuje. Brakuje mi karmy - mówię o tym. Nie mam jak załatwić rachunków z lecznicy - j.w. i proszę szami o wstawienie ich w moim imieniu. Nie mam jak wejśc na dogo - piszę/odpisuję smsa. Normalna, ludzka reakcja. Nikt tu nie musi się domyślać. pozdrawiam Quote
Alla Chrzanowska Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Co się dzieje z Atką??? Co z jej ostatnim bazarkiem??? Quote
Agucha Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Alla Chrzanowska napisał(a):Co się dzieje z Atką??? Co z jej ostatnim bazarkiem??? Został zamknięty przez Moda z powodu braku rozliczeń wczesniejszych bazarów oraz rozliczeń na wątkach tymczasów. Quote
Alla Chrzanowska Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 No to co z bazarkiem już wiem, a co z Atką? I Ramzesem, i Trampkiem i jej psami? Quote
Agucha Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Alla Chrzanowska napisał(a):No to co z bazarkiem już wiem, a co z Atką? I Ramzesem, i Trampkiem i jej psami? A kto to wie? Ma wyłączony telefon. Dziś 2 osoby próbowały się z nią skontaktować. Była po południu na dogo, ale się nie odezwała...na privy nie odpisała. Quote
kaja69 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Alla Chrzanowska napisał(a):No to co z bazarkiem już wiem, a co z Atką? I Ramzesem, i Trampkiem i jej psami? Poczekajmy,ona przeważnie późnym wieczorem wchodzi... Quote
_Dunaj_ Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Najprostszym sposobem jest kontakt osobisty jeśli ktoś mieszka w pobliżu, a ja zaraz zobacze czy na Fb się odezwała Quote
Agucha Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 _Dunaj_ napisał(a):Najprostszym sposobem jest kontakt osobisty jeśli ktoś mieszka w pobliżu, a ja zaraz zobacze czy na Fb się odezwała Niestety stamtąd jest tylko szami i już raz była u niej na moją prośbę... ewentualnie magiaa, która robila zdjęcia, ale Ona nie orientuje się w całej sprawie... Quote
Agucha Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 _Dunaj_ napisał(a):Na FB też się Atka nie odzywa Na smsy i tel - nie odpowiada. Quote
_Dunaj_ Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Pozostaje poczekac jeszcze może Atka się odezwie, albo poprosic jedną z dziewczyn, żeby zajrzały do niej, bo rozliczenia to jest do odkręcenia, tylko czy naprawde nic się nie stało i Atka nie potrzebuje pomocy, ja moge tylko do niej pw napisac, albo na FB co zrobiłam, nie mam telefonu i mieszkam daleko, troche się o nią martwię Quote
Alla Chrzanowska Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Martwię się o Atkę. Wiem, że ma ciężko... Quote
masza44 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Spokojnie, ja dostałam pw wczoraj od Atki. Jakby mi wszystkie kaloryfery w domu popękały i miałabym dzieci i psy, przy takim mrozie to raczej też bym nie miała czasu zaglądać na dogo- pewnie po prostu ogarnia sytuację... Quote
Agucha Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ze swojej strony, żeby nikt mnie nie posądził o brak przejrzystości w moich rozliczeniach: [SIZE=3][SIZE=2][SIZE=3][SIZE=4]OŚWIADCZAM, że... Pieniążki pozostałe po Milce będą przekazane po połowie - na Mikro-Bank-Śląski i Skarpetę Rybniczaków, ale dopiero wtedy gdy ataK zamknie "rachunek" suni u siebie i dośle jedyny dokument Milki jakim jest książeczka... ponad to, ataK robiła bazarki również na Milkę [SIZE=2]pomimo, że nie musiała... wychodzi na to, że pieniążków do przekazania będzie więcej kiedy zrobi Ona rozliczenie, podzieli je między poszczególne psy i przeleje przydział Milki. Żeby nie być gołosłowną - wklejam screeny: 1) dochód: 225zł [19.12.2011] [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/219278-do-usun%C4%99cia http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-5styczen2011-1.jpg 2) tutaj nie są wyszczególnione poszczególne imiona, ale i Miś i Milka były wtedy tymczasami atyK - dochód: 41zł [30.01.2012] [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/221531-Do-usuni%C4%99cia.-Mini-bazarek-ksi%C4%85%C5%BCki-filmowe-na-moje-tymczasy.-Do-30.I-godz.-21.00 http://s1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/?action=view¤t=Bazaratak-21styczen2011.jpg 3) dochód: 2 980zł[04.02.2012] [SIZE=2] http://www.dogomania.pl/threads/221967-Rozliczam!-Fotografie-dla-koneser%C3%B3w-na-moich-wczasowicz%C3%B3w-do-4.II-godz.21.00 http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-28styczen2011.jpg 4) dochód: 512zł [18.01.2012] [SIZE=2] http://www.dogomania.pl/threads/220499-Rozliczam!-Umyj-sie-uczesz-sie-i-wybieraj-kogo-chcesz...-do-18-I-do-21.00 http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-5stycze2011.jpg Quote
_Dunaj_ Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Skoro ataK robiła bazarki to może powinna mieć mozliwość rozdysponowania na psy według własnego uznania, chyba, że cos do powiedzenia moze mieć ofiarodawca fantów, moim zdaniem tak powinno być, bo po ostatnim wpisie odnosze wrażenie, ze bardziej chodzi o to ile komu skóry z tego niedźwiedzia przypadnie niż o samo rozliczenie. AtaK ma poważny problem w tej chwili do rozwiązania (ale tu n ie jest miejsce na pisanie o tym) i trzeba jej dać czas na uporządkowanie ważniejszych spraw, rozliczenie nie zając nie ucieknie. ONA jest w porządku. Quote
Alla Chrzanowska Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='Agucha']Ze swojej strony, żeby nikt mnie nie posądził o brak przejrzystości w moich rozliczeniach: [SIZE=3][SIZE=2][SIZE=3][SIZE=4]OŚWIADCZAM, że... Pieniążki pozostałe po Milce będą przekazane po połowie - na Mikro-Bank-Śląski i Skarpetę Rybniczaków, ale dopiero wtedy gdy ataK zamknie "rachunek" suni u siebie i dośle jedyny dokument Milki jakim jest książeczka... ponad to, ataK robiła bazarki również na Milkę [SIZE=2]pomimo, że nie musiała... wychodzi na to, że pieniążków do przekazania będzie więcej kiedy zrobi Ona rozliczenie, podzieli je między poszczególne psy i przeleje przydział Milki. Żeby nie być gołosłowną - wklejam screeny: 1) dochód: 225zł [19.12.2011] [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/219278-do-usun%C4%99cia http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-5styczen2011-1.jpg 2) tutaj nie są wyszczególnione poszczególne imiona, ale i Miś i Milka były wtedy tymczasami atyK - dochód: 41zł [30.01.2012] [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/221531-Do-usuni%C4%99cia.-Mini-bazarek-ksi%C4%85%C5%BCki-filmowe-na-moje-tymczasy.-Do-30.I-godz.-21.00 http://s1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/?action=view¤t=Bazaratak-21styczen2011.jpg 3) dochód: 2 980zł[04.02.2012] [SIZE=2] http://www.dogomania.pl/threads/221967-Rozliczam!-Fotografie-dla-koneser%C3%B3w-na-moich-wczasowicz%C3%B3w-do-4.II-godz.21.00 http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-28styczen2011.jpg 4) dochód: 512zł [18.01.2012] [SIZE=2] http://www.dogomania.pl/threads/220499-Rozliczam!-Umyj-sie-uczesz-sie-i-wybieraj-kogo-chcesz...-do-18-I-do-21.00 http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/Bazaratak-5stycze2011.jpg Skoro już tak stoją sprawy, to chciałabym wiedzieć, do kiedy Miś i Milka były na DT u AtaK. Quote
Agucha Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 _Dunaj_ napisał(a):Skoro ataK robiła bazarki to może powinna mieć mozliwość rozdysponowania na psy według własnego uznania, chyba, że cos do powiedzenia moze mieć ofiarodawca fantów, moim zdaniem tak powinno być, bo po ostatnim wpisie odnosze wrażenie, ze bardziej chodzi o to ile komu skóry z tego niedźwiedzia przypadnie niż o samo rozliczenie. AtaK ma poważny problem w tej chwili do rozwiązania (ale tu n ie jest miejsce na pisanie o tym) i trzeba jej dać czas na uporządkowanie ważniejszych spraw, rozliczenie nie zając nie ucieknie. ONA jest w porządku. Oczywiście możliwość taką ma, ale i obowiązek rozliczenia się z tych wydatków. Jeżeli pisze, że Milka potrzebuje karmy - niech to wykaże... Nie chodzi o sam pieniądz tylko o fakt, że mój podopieczny był uwzględniany w tych bazarkach jako potrzebujący pieniędzy co było nieprawdą, bo Milka miała opłaconego weta i dostała łącznie 16kg karmy, a była u atyK niecałe 4 miesiące... Jeżeli tak się sprawy mają to ja proszę o rozliczenie adekwatne do sytuacji, którą sama stworzyła. Mówisz, że rozliczenie nie zając - owszem, ale też i nie sprawa którą można odpuścić. Rozliczenia nie było i nie ma do tej pory, a minęło już dużo czasu. Tym bardziej, że na pierwszej stronie tego wątku, kiedy to Gosia zaczęła zbierać jakiekolwiek pieniądze - pisały inne cioteczki, żeby zbierała rachunki i prowadziła szczegółowy post rozliczeniowy - na co przytaknęła. Quote
Agucha Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Alla Chrzanowska napisał(a):Skoro już tak stoją sprawy, to chciałabym wiedzieć, do kiedy Miś i Milka były na DT u AtaK. Milka była u ataK od 9 października do 3 lutego. Miś jest nadal - zapraszam na jego wątek. Quote
kaja69 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 atko,pisałam juz na Twoich zamknietych bazarkach z Oriflame ,ze zawyzyłas sobie prawdopodobnie dochód...z tego co zdążyłam się zorientować jestes konsultantka ,więc musisz firmie zapłacic za towar a tylko róznica jest dochodem z bazarku...jeśli sie myle to mnie popraw,jeśli mam racje zrób stosowne sprostowanie i popodliczaj faktyczny dochód nalezny psom... Quote
majqa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 _Dunaj_ napisał(a):Skoro ataK robiła bazarki to może powinna mieć mozliwość rozdysponowania na psy według własnego uznania (...) po ostatnim wpisie odnosze wrażenie, ze bardziej chodzi o to ile komu skóry z tego niedźwiedzia przypadnie niż o samo rozliczenie. AtaK ma poważny problem w tej chwili do rozwiązania (ale tu n ie jest miejsce na pisanie o tym) i trzeba jej dać czas na uporządkowanie ważniejszych spraw, rozliczenie nie zając nie ucieknie. ONA jest w porządku. Nikt nie kwestionuje tejże możliwości, byle ona zaistniała praktycznie. Odniesione wrażenie jest błędne choć moje zdanie na pewno na wskroś subiektywne. AtaK ma równie dużą ilość problemów jak i inni, mniej się nimi dzielący. Czas na uporządkowanie rozliczenia ma dany, nikt jej restrykcyjnie nie wpisał, że obowiązuje on do.... (dowolne wstawić). A czy jest w porządku... no cóż... co człowiek to i spojrzenie na sprawę. Alla Chrzanowska napisał(a):Skoro już tak stoją sprawy, to chciałabym wiedzieć, do kiedy Miś i Milka były na DT u AtaK. Zapraszam na wątek Misia i przeczytanie go od deski do deski. kaja69 napisał(a):atko,pisałam juz na Twoich zamknietych bazarkach z Oriflame ,ze zawyzyłas sobie prawdopodobnie dochód...z tego co zdążyłam się zorientować jestes konsultantka ,więc musisz firmie zapłacic za towar a tylko róznica jest dochodem z bazarku...jeśli sie myle to mnie popraw,jeśli mam racje zrób stosowne sprostowanie i popodliczaj faktyczny dochód nalezny psom... Czyżby? A masz pojęcie, czy ktoś, kto wystawia inne fanty nie kupuje ich uprzednio, czyli nie ponosi ich kosztów, by tu, z pożytkiem dla zwierząt, sprzedać? I co? Wtedy rozlicza różnicę? A może wszyscy wystawiają wytwórczość własną? Kaju, z całym szacunkiem dla Ciebie, bo naprawdę go mam, nie żartuj. By wszyscy mieli, z ataK włącznie, jasność co do mojego stanowiska, zacytuję fragmenty jdwóch z ostatnich, moich wpisów na wątku Misia: majqa napisał(a):(...) Uczciwość nakazywałaby jasne określenie w warunkach bazarku, ile, jakiemu psu przypadnie w udziale, jeśli nie miałoby być po równo. Tak się nie stało. Uczciwość nakazywałaby również, by, jeśli tak się nie stało, z chwilą zakończenia danego bazarku dokonać podziału zebranej kwoty pomiędzy wymienione psy i wpisać te kwoty w stan posiadania danego psa (wątek bazarku, wątek zbiorczy tymczasów Aty, wątek psa, jeśli go ma, jak jest w przypadku Misia). Tak też się nie stało. (...) Nie zawsze działo się fajnie na wątku Misia. Cóż, różnica spojrzeń na dopinanie spraw na ostatni guzik zrobiła swoje. Spojrzenie na troskę o los wyadoptowanego psa, także, okazało się, że nas dzieli, nie łączy. Mówi się trudno. Wykazaliśmy się mimo wszystko, mimo rozgoryczenia, emocji złości, rozczarowania postawami ataK dużą tolerancją, łagodząc atmosferę, nie ciągnąc tej złej w nieskończoność, kiedy dany problem się rozwiązywał. Wierzę, że tak się stanie i tym razem... Z jednym, jedynym wyjątkiem, który na pewno, tu za innych się nie wypowiem, dotyczy wyłącznie mnie samej. Przysłowiowego wała pozwalam robić z siebie do czasu. Przymykam oko, udaję, że czegoś nie widzę, fakt... czasami, do momentu aż ktoś lub coś mi nie przetrze oczu nie widzę rzeczywiście. Daj Boże, czego acieK życzę, wyprostuje Ona kwestię bazarków. Mojego zaufania (które zapewne do niczego nie jest Jej potrzebne, co by mnie zupełnie nie zaskoczyło i czego mam świadomość) już nie odbuduje. To, co zobaczyłam, a właściwie czego nie zobaczyłam tam, gdzie powinnam, poszło za daleko. Pozwolę sobie tu przywołać, tak na zakończenie tego postu, osobę irenaka. To Jej zawdzięczam takie, a nie inne spojrzenie na bazarki. To Ona uczuliła mnie, fakt, tu trafiając na podatny grunt, na świętość cudzego, ludzkiego ale i zwierzęcego pieniądza. To była naprawdę dobrze przerobiona przeze mnie, a dzięki Irenie, lekcja. Z czasem i doszli inni nauczyciele, którzy za punkt honoru mają przejrzystość finansową. To też nie lada ostre i wymagające bestyyyje. ;) Dwie z nich są na tym wątku, mam tu na myśli Emilię i Elę. Im też jestem wdzięczna za to (abstrahując od wątku Misia, osoby ataK), co mi do głowy nakładły. I tak już pozostanie. Na miejscu zaś ataK, z chwilą, gdy sprawa się "rypła", na rzęsach bym stanęła, byle tylko czym prędzej wszystko, co mi się obsunęło naprawić, licząc w skrytości ducha na to, że przykryje to za jakiś czas kurz zapomnienia. majqa napisał(a):(...) Nadwyżka kasy, wolą darczyńców lub za zgodą tychże, a wolą jej dysponenta, powinna być przekazana na innego psa i w jego wątku wykazana. Bywa i tak, tak to widziałam praktykowane, że jeśli wpłacający się godzą, a pies ma nadwyżkę to na nową drogę życia kupowana jest mu wyprawka ale jak wspomniałam, to wymaga uzgodnień, jasnego przedstawienia w rozliczeniu. Jak zwał tak zwał zyskać ma ten, czy inny pies. Czy ja wierzę, że... Ostrożnie napiszę, że chciałabym... :roll: Jeśli tak się nie stanie ataK raz wtóry jako DT wyląduje na cz.kw. w dziale psów do da adopcji. Ludzie muszą mieć jasność i wtedy już wolna ich wola, czy zechcą Jej pomagać, czy dwa razy się zastanowią nim to zrobią. Osobno, jeśli trafię kiedykolwiek jeszcze bazarek robiony przez ataK lub inną osobę, która Ją w tym wyręczy, a w podanym na bazarku wątku docelowego psa wpływ pieniędzy nie zostanie wykazany, będę te bazarki zgłaszać do moderacji. Podobnie zgłoszę każdy, nowy, założony przez ataK wątek, jeśli natrafię na nim brak rzetelnych rozliczeń. (...) Quote
Recommended Posts