Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z aktualności - zmieniłam tytuł, bo i tak mowa na tym wątku o moich wszystkich psiakach, a i przejrzyściej będzie ;) Z opisu poniżej został mi tylko Ramzes - Łatek nie przeżył, Negra ma DS w Krakowie. Tak więc w tej chwili wczasują się u mnie
Ramzes
536tm467dvoe_t.jpg
Kropka
bygaltpowen6_t.jpg
Basta
mwoohh90hwz8_t.jpg

Do tej pory były się u mnie:
Laska - ma DS w Blachowni
Łapka - ma DS w Nowym Sączu
Reksio - ma DS w Warszawie
Baster - ma DS w Nowym Sączu
Negra - ma DS w Krakowie
Łapek - za TM :(
Loka - ma DS w Krynicy
Nusia - ma DS w Rabce
Milka - ma DS w Żorach
Misiek - w hoteliku
Norka - ma DS w Nowym Sączu
Trampek - ma DS w Nowym Sączu

A tak zaczynał się ten wątek w sierpniu...
W piątek byłam szczepić moją tymczaskę Norkę i Szami powiedziała mi, że na wsi pod Sączem mieszka sobie stado psów, które mnożą się co chwila i teraz dopiero suczki zaczynają być sterylizowane. Ich właściciel zbiera po polach szczeniaczki, bo sunie rodzą w najprzeróżniejszych miejscach i znosi towarzystwo do domu, na ogół nie wiedząc w jakim szczeniaczki są wieku, a czasem nawet, która sunia je urodziła… Szami powiedziała też, że padają te szczonki jak muchy i w tej chwili zostały trzy, z czego jeden z nużycą i jeśli ma przeżyć, to trzeba by go stamtąd zabrać. No cóż… Zabrać jednego, a dwa zostawić? No pewnie, że nie… Pojechałyśmy więc tam dzisiaj i tym sposobem mam w domu kolejne trzy szczeniaczki…
Szami na miejscu pomaga, jak może i wzięła na siebie leczenie Ramzesa, poza tym dostałam od niej witaminy dla wszystkich, smycze i obróżki, wszystkie również zostały odrobaczone i odpchlone. Dostały również 15kg karmy :)

Ramzes:
Zbiegły mi się tutaj Cioteczki i pod wodzą Alli Chrzanowskiej zaczęły radzić, jak pomóc maluszkom :)
Oto efekty:

wpływy
Alla Chrzanowska - 30,00
Magolek - 15,00
Javena - 20,00
Masza44 - 25,00
Stufinska - 100,00
Mmd - 201,30 (z bazarku)
Mmd - 6,00 (z bazarku)
Alla Chrzanowska - 70,00

Bazarek zakończony 22.I.2011 - 17,00
Bazarek zakończony 19.XII.2011 - 103,90
Bazarek zakończony 18.I.2012 - 174,94
Bazarek zakończony 30.I.2012 - 41,00
Bazarek zakończony 4.II.2012 - 2980,00

wpływy razem - 3784,14

wydatki
XII 2010 – karma dla Laski 85zł
I 2011 – karma i odrobaczenie Łapki 92,50zł
II 2011 – szczepienia Łapki 55zł
IV 2011 – karma i odrobaczenie Reksia 124zł
VI 2011 – szczepienia i kastracja Reksia 135zł
VII 2011 – karma, badania, odrobaczenie, szczepienia i kastracja Bastera 332zł
VIII 2011 – leczenie Łapka i Negry, szczepienia Norki 153zł
IX 2011 – odrobaczenie, karma i sterylka Nusi, karma dla szczeniąt, kocyki 346zł
X 2011 – szczepienia Nusi i Negry, karma dla Norki i Ramzesa 229zł
XI 2011 – sterylka Norki 150zł
I 2012 – karma dla Norki i Ramzesa 146zł
II 2012 – leczenie i kastracja Ramzesa i Trampka, szampon dla Ramzesa, sterylka Kropki 402zł
III 2012 – tabletki dla Ramzesa, karma dla Basty i Kropki 90zł

wydatki razem - 2339,50

stan na 17 marca 2012 - 1444,64

Przewidywane wydatki to dalsze leczenie Ramzesa, szczepienia Kropki i Basty, sterylka Basty, no i zobaczymy, co będzie z łapką Basty...

Pieniądze z bazarków, podczas których zbieram na moich wczasowiczów, w razie odejścia któregoś, przechodzą na te, które pozostają u mnie. Aktualni beneficjenci to - Ramzes, Kropka i Basta.

• Replies 998
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O jeeesu,dobrze,że już bezpieczne.A co z pozostałymi psami??Mam nadzieję,że dzięki troskliwej opiece/szczególnie Ramzes /wyjdą,,na ludzi,,i szybko znajdą kochające domki

Posted

Jeśli chodzi o pozostałe, to najpilniejsze są sterylki jeszcze pięciu suk, to przynajmniej więcej ich już nie będzie... Te psy nie mają tam tak źle, chłop dba o nie, jak może, ale niewiele może :( Przy czym mówi, że jakby któreś miało mieć dobry dom, to odda choćby wszystkie.

Posted

Dziękuję wszystkim za odwiedziny :) Na razie trzeba je poszczepić, no a Ramzesa wyleczyć... Czarne po szczepieniach będzie można ogłaszać :)
Allu, dzięki, jak zrobię bazarek, to liczę oczywiście na odwiedziny ;) Muszę je czymś karmić i uzbierać na szczepienia. Szami bierze na siebie leczenie Ramzesa, ale też wolałabym jakoś to finansowo wspomóc, a mogę tylko bazarkami...
A w ogóle to są słodkie :)

Posted

[quote name='ataK']Dziękuję wszystkim za odwiedziny :) Na razie trzeba je poszczepić, no a Ramzesa wyleczyć... Czarne po szczepieniach będzie można ogłaszać :)
Allu, dzięki, jak zrobię bazarek, to liczę oczywiście na odwiedziny ;) Muszę je czymś karmić i uzbierać na szczepienia. Szami bierze na siebie leczenie Ramzesa, ale też wolałabym jakoś to finansowo wspomóc, a mogę tylko bazarkami...
A w ogóle to są słodkie :)[/QUOTE]

Ja tam się nie znam, nie wiem, czy wolno, ale może zrobimy jakąś zrzutkę na te cele, choćby na zasadzie jednorazowych wpłat??? Jeśli wolno, to daj znać tu na wątku. Wierzę, że po 5 czy 10 zlotych parę osób się zrzuci...
Co do bazarku - moja obecność na nim to "oczywista oczywistość"

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Ja tam się nie znam, nie wiem, czy wolno, ale może zrobimy jakąś zrzutkę na te cele, choćby na zasadzie jednorazowych wpłat??? Jeśli wolno, to daj znać tu na wątku. Wierzę, że po 5 czy 10 zlotych parę osób się zrzuci...
Co do bazarku - moja obecność na nim to "oczywista oczywistość"[/QUOTE]
Podpisuję się wszystkim;-))

Posted

Allu, bardzo dziękuję :) Nie wiem, kogo bym mogła zapytać, ale z tego, co widzę na innych wątkach, to dobrowolne wpłaty nie są chyba zabronione... Zaraz robię bazarek ;)
A w ogóle to maluchy, jak już się nieco przyzwyczaiły, to szaleją jak wszystkie "normalne" szczeniaczki :) Ramzes jest bardzo skoczny, bez trudu przeskakuje przez futrynę drzwiową w takich standardowych drzwiach, w których powinna być szyba, a której u mnie brakuje :) Łapek jest najmniejszy, nie waży nawet kilograma... No i wychudzone straszliwie, Ramzesowi i Negrze wydzielam jedzenie, bo zjadłyby wszystko, co zobaczą. Wydaje mi się, że nie były dopuszczane za bardzo do jedzenia przez starsze psy :( W drodze do mnie, w samochodzie Szami, Negra wymiotowała kawałkami ziemniaków...

Posted

No to już! Wyślij mi na PW dane do przelewu.
Robimy zbiórkę na szczepienie, odrobaczenie i leczenie Szczeniorków. Kto ile może jednorazowo!!!
Jak widziałam na innych wątkach, żeby było regulaminowo, w 1 lub 2 poście musisz tylko prowadzić rozliczenie typu:
kto, ile, kiedy wpłacił
na co zostało wydane