Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Molowe']Dzięki :)
Fajnie,że nasze miasto się spodobało chociaż w obrębie miasta niedaleko Jasnej Góry jest mało miejsca do spacerowania bo do parku z psami wchodzić nie wolno.:roll:[/QUOTE]

ale wiesz my nie tylko na Jasnej Górze byliśmy :cool3: mielismy duuzo wolnego czasu to sobie pozwiedzaliśmy miasto ;)

Edited by zahirka11
Posted

Ja tak napisałam półżartem-półserio ;)
Gratuluję Wam tej pracy. Molly jest ogromną szczęściarą, że na Ciebie trafiła.

Jeej, wspólne zdjęcia naprawdę lubię oglądać, ale Wasze to szczególnie :)

Posted

Mało się ostatnio odzywam ponieważ przez tydzień pomieszkujemy u dziadków.Rodzice wyjechali na majówkę no i ktoś musi mieć nas na oku.:diabloti: A tutaj nie mam komputera i korzystam tylko z komórki.Moleczka zachowuje się bardzo dobrze,żyje teraz pod jednym dachem z Bellą-11 letnim goldenem moich dziadków,dogadują się świetnie Molka ustępuje w wielu sprawach no bo jest przecież dużo młodsza.Chodzimy w 3 na spacery,dziewczyny grzecznie koło siebie śpią,bawią się każda swoimi zabawkami więc jestem naprawdę dumna.W końcu inaczej jest chodzić razem na spacery a co innego jak dziewczyny są ze sobą praktycznie 24/7.W sobotę wracamy do domku i będę miała jeszcze 4 dni wolnego więc jeżeli pogoda dopisze mamy w planach wybrać się z Kubą na jakąś wycieczkę.:loveu: Mam nadzieję,że Wy równie miło spędzacie weekend majowy no i że pogoda nie zepsuje się tak jak zapowiadają.:)

Posted

[quote name='Sonka95']Hejka :)

O to fajnie , że Molka ma koleżankę z , którą się lubi :cool3:

Hej :)
:loveu:

[quote name='betty_labrador']O jaki fajny raporcik majowy :) towarzystwo super :) i psiaki również !
Oby ta pogoda sie nie zepsula :) :loveu:

Niestety u nas się zepsuła i to bardzo,dopiero dzisiaj zrobiło się trochę ładniej choć i tak jest bardzo zimno,tęsknimy za tą piękną wiosną... :roll:

[quote name='Ty$ka']Udanej majówki :)

Jaka fajna koleżanka Molly ;)

Dzięki :)

Wczoraj wróciłyśmy już do naszego domu i wieczór spędziliśmy tak :grins: :

Posted

[quote name='Collie']Bo nie ma to jak na kanapie z człowiekiem :)[/QUOTE]

Najlepiej :loveu:

[quote name='Baski_Kropka']OoO dwa kanapowce pospolite :D[/QUOTE]

Powiedziałabym,że bardziej leniwce pospolite :evil_lol:

[quote name='Błyskotka']Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ;)[/QUOTE]

Pewnie,że tak a najbardziej docenia się to po dłuższej nieobecności.:)

Dzisiaj Molkę zaczęła boleć przednia łapka,najpierw jak przyszłam ze szkoły i zaczęłam ją głaskać to gdy dotknęłam w okolicy łapki to pisnęła a zazwyczaj tak właśnie ją głaszcze jak wracam ze szkoły i ogarnia ją dzika radość.Poczułam,że coś jest nie tak gdy złapałam w okolicy stawu łokciowego znowu pokazała,że ją boli.Ci,którzy przeglądają naszą galerię dłużej wiedzą jak bardzo się przestraszyłam ponieważ podobnie zaczynały się problemy ze stawami biodrowymi,które są dla nas dosyć uciążliwe w życiu codziennym...postanowiłam nie panikować zjadłam obiad i cały czas z mamą ją obserwowałyśmy.Potem gdy chciała wskoczyć na kanapę obok mamy znowu w domu rozległ się przeraźliwy pisk.Zaraz zebrałyśmy się do weterynarza oczywiście zabrałam książeczkę,opis całej choroby leczenia leki jakie dostawała itd.W gabinecie trochę kulała,Pani doktor ją przebadała Molly nie chciała postawić łapki na ziemi coś ewidentnie się dzieje.Kość cała mięsień nie jest uszkodzony wszystko wydaje się być w porządku,póki co wygląda to na zwykłe stłuczenie lub nadwyrężenie po potknięciu się albo złym postawieniu łapki na spacerze,dostała zastrzyk przeciwbólowy i mamy ją obserwować.Mam nadzieję,że to naprawdę okaże się być zwykłe stłuczenie i przejdzie szybko bo jeżeli zaczną się problemy ze stawami łokciowymi to już nie wiem co zrobimy.Na wieczornym spacerze byłyśmy normalnie ale jak wróciłyśmy Molka położyła się na legowisku i już nie chce wstawać.Trzymacie za nas kciuki żeby wszystko było dobrze i łapka przestała boleć. :) :bluepaw:

Posted

czesc :) i do Was zaglądamy.
Kurcze biedna Moleczka :( Moze coś w stawie łokciowym sobie nadwyrężyła skacząc np na kanape? Tosca kiedys zeskakiwala z wysokiego łóżka i pozniej przez ponad rok miala problem ze stawem łokciowym. Dwa lata temu po wycieciu guza sledziony nie miala dluugo ruchu porzadnego i sie zagilo/zrosło. Probem minał.
Trzymamy za Moli łapki Tosiaczkiem! oby to nie bylo nic poważnego tylko nadwyrężenie.

Posted (edited)

Generalnie nie chce Cie straszyc ale psy jesli maja problem z tylem to obciazaja lapy przednie... I moze byc faktycznie tak ze zacznie sie cos dziac na przodzie :-( Ale obym sie bardzo pomylila i faktycznie niech to bedzie nadwyrezenie zwykle...
Przekichane z tymi stawami macie :-( Jak bedziesz robc RTG to zrob tez na lokcie zeby sprawdzic czy tam sie nic nie zaczyna...
Moj tez ma lepsze i grosze dni...Szczegolnie jak jest mokro czy zimno to wtedy nie bardzo chce chodzic...Wczoraj zamowilam suplement z dolfosa,zobaczymy na ile pomoze... Buziaki dla mojej rudej ulubienicy,bedzie dobrze na pewno :kciuki:
A moze molce to by sie nadalo? http://allegro.pl/dolfos-arthrodol-30-tabl-ruch-p-bolowe-rottka-pl-i4189759813.html ?
Ja swojemu kupilam tez Dolfosu ale Arthrofos Forte ze wzgledu na sklad...Ten zwykly ma troche uboższy a ten wydaje mi sie calkiem fajny.. Tylko nie mam pojecia jak mam go dawac bo to proszek...A negro je mieso surowe :hmmmm:[h=1][/h]

Edited by Cockermaniaczka
Posted

[quote name='betty_labrador']czesc :) i do Was zaglądamy.
Kurcze biedna Moleczka :( Moze coś w stawie łokciowym sobie nadwyrężyła skacząc np na kanape? Tosca kiedys zeskakiwala z wysokiego łóżka i pozniej przez ponad rok miala problem ze stawem łokciowym. Dwa lata temu po wycieciu guza sledziony nie miala dluugo ruchu porzadnego i sie zagilo/zrosło. Probem minał.
Trzymamy za Moli łapki Tosiaczkiem! oby to nie bylo nic poważnego tylko nadwyrężenie.

Hej :) bardzo nam miło ;)
Tak na początku to wyglądało jednak to chyba nie jest zwykłe stłuczenie czy nadwyrężenie,niestety...
Dziękujemy serdecznie :loveu:

[quote name='Cockermaniaczka']Generalnie nie chce Cie straszyc ale psy jesli maja problem z tylem to obciazaja lapy przednie... I moze byc faktycznie tak ze zacznie sie cos dziac na przodzie :-( Ale obym sie bardzo pomylila i faktycznie niech to bedzie nadwyrezenie zwykle...
Przekichane z tymi stawami macie :-( Jak bedziesz robc RTG to zrob tez na lokcie zeby sprawdzic czy tam sie nic nie zaczyna...
Moj tez ma lepsze i grosze dni...Szczegolnie jak jest mokro czy zimno to wtedy nie bardzo chce chodzic...Wczoraj zamowilam suplement z dolfosa,zobaczymy na ile pomoze... Buziaki dla mojej rudej ulubienicy,bedzie dobrze na pewno :kciuki:
A moze molce to by sie nadalo? http://allegro.pl/dolfos-arthrodol-30-tabl-ruch-p-bolowe-rottka-pl-i4189759813.html ?
Ja swojemu kupilam tez Dolfosu ale Arthrofos Forte ze wzgledu na sklad...Ten zwykly ma troche uboższy a ten wydaje mi sie calkiem fajny.. Tylko nie mam pojecia jak mam go dawac bo to proszek...A negro je mieso surowe :hmmmm:

No właśnie tutaj masz chyba rację bo to nie jest żadne nadwyrężenie :shake:
Molka regularnie dostaje ArthroFos po 3/4 tabletki dziennie.:)
Dziękujemy za buziaki i kciuki :grins:

[quote name='Ty$ka']Cholercia, oby jedna totołajstwo okazało się stłuczeniem...

Niestety to nie jest stłuczenie.:roll:

[quote name='Collie']Trzymajcie się, zdrówka dla Molly :-(
[quote name='Sonka95']Trzymajcie się ;) i dużo zdrówka życzymy Molly ;)

Dziękujemy ślicznie Kochane :loveu:

[quote name='cockermaister']Co jej podajesz na stawy?

Trzymam kciuki za Molly.

Dzięki :)
Tak jak pisałam ArthroFos,movalis,teraz zastrzyki przeciwbólowe i przeciwzapalne :)

Byłyśmy wczoraj na kontroli u weterynarza Molka zaczęła gorzej kuleć niż w czwartek,najbardziej kulała kiedy szłyśmy wolno ponieważ wtedy mocno obciąża tą łapkę.Wczoraj musiała dostać już zastrzyki przeciwbólowe bo od rana było widać,że ją boli i ta łapa przeszkadza.:shake: Dzisiaj zrobię Molce kolejne zastrzyki jutro znowu kontrola,dodatkowo mam Molkę nagrzewać lampą na podczerwień i 2-3 razy w tygodniu gotować jej wywar z kurzych łapek plus codziennie tabletki.Jeżeli przez 2-3 tygodnie nie będzie żadnej poprawy robimy RTG stawów biodrowych i łokciowych i wtedy zobaczymy co dalej.Trzymajcie mocno kciuki :loveu: :kciuki:

Posted (edited)

Wywar z kurzych lapek nic nie daje...Poczytaj Barfny swiat,moze cos Wam sie przyda z tego :)

http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?p=13018
;)
http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=1935
http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?p=2508&highlight=#2508

Znajoma mi polecila cos takiego... http://fortehealthcare.com/Poland/DMOAD_BROCHURE.pdf Moze dla Molki by sie nadalo?Zapytaj weta...Ja zapytam swojego co on o tym sadzi dla pudla bo tez ma z tymi nogami cos nie bardzo...

Edited by Cockermaniaczka