Delph Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Wszystkie psiaki znalazły już domy stałe, bardzo dziękuję za pomoc i zainteresowanie :multi: Historia okrutna, jak niestety często na tym forum... "Ktoś" wyrzucił na śmietnik nowo narodzone, jeszcze ślepe szczeniaczki. Pięciu chłopaków, cztery ciemne i jeden beżowy. Jako że opieka nad piątką takich osieroconych szkrabów jest dla jednej osoby wręcz niemożliwa do wykonania, "przejęłam" trójkę. Od tamtej pory nie miałam czasu założyć im wątku, zrobić zdjęć, pomyśleć nad wszystkim na poważnie, bo chodziłam z oczami na zapałkach - wychowanie takiej gromadki zajmuje sporo czasu ;) Teraz mam chwilę wytchnienia od pracy, więc oto przedstawiam moich trzech najukochańszych synków. Zdrowi, odrobaczeni, przed wydaniem będą mieli powtórzone odrobaczenie i pierwsze szczepienie. Właśnie skończyli 4 tygodnie, ważą po 1500 gramów, za około trzy tygodnie będą gotowi na swoją wielką podróż do najwspanialszych, kochających nowych domów: Tak wyglądało towarzystwo kilka dni po przyjeździe do mnie: A tak dzisiaj :diabloti: : LOKI (vel Kolorowiec) Quote
Delph Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 LUPUSEK (vel Czarny ;)) Na chwilę obecną najbardziej potrzebuję POMOCY W OGŁASZANIU MALUCHÓW. Bardzo proszę, jeżeli ktoś ma możliwość zamieścić chociaż kilka, będę wdzięczna. Mi przy nich po prostu nie wystarcza czasu na inne działania... Quote
Elwira1992 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 do góry maluchy... a pozostała 2 ? będzie miała domki ? Quote
Delph Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Mam nadzieję, że będzie ;) Nie mam niestety ich zdjęć, przebywają u innej opiekunki. To dwa czarnuszki, trochę mniejsze od "moich". Quote
Bonsai Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Fajne kluchy. :loveu: Szkoda, że nie poznałam ich osobiście... :( Ale może jeszcze będzie okazja. ;) Mam wykupiony pakiet na bazarku. Mogę odstąpić dla maluchów, ale potrzebuję tekst i namiary. Wpaść jeszcze na sesję zdjęciową? :) Quote
Delph Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Nadal zapraszam na sesję, jeżeli masz ochotę i czas oczywiście :lol: Rosną jak na drożdżach, czas ogłaszać towarzystwo, więc fajne zdjęcia byłyby nieocenioną pomocą ;) Quote
Bonsai Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ok, to mogę im odstąpić pakiet ogłoszeń na 30 stronach! Quote
Delph Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Super, bardzo dziękuję :loveu: A wpadniesz na zdjęcia, czy ruszamy z ogłoszeniami z tym co mamy? Jeżeli dasz radę wpaść, to chyba lepiej się jeszcze chwilę wstrzymać? To co mam jest z komórki, a czarnemu to ja już w ogóle nie potrafię zdjęcia zrobić, a jest taki uroczy... Quote
Bonsai Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Maluchy super! :loveu: Ale tylko na godzinkę, całej doby z nimi bym nie wytrzymała. :diabloti: Postaram się szybko wkleić ich zdjęcia. :) Quote
Elwira1992 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 no czekamy na foty i trzeba napisac mniej więcej na jakie psiaki wyrosną jakie wielkości Quote
fibi:) Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 jestem i ja na wątku:) jej Delph, Ty to masz szczęście do tych szczeniaków.pamiętam podobny "wysyp" gdy nasza Figa u Ciebie była.:) Quote
Delph Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Również czekam na fotki, coś musiało Bonsai zatrzymać, pewnie niedługo się pojawią ;) Nie mam zielonego pojęcia jak duże będą szkraby, nawet już kiedyś pytałam na forum o wagę urodzeniową szczeniąt poszczególnych ras, żeby mieć porównanie. Na pewno nie będą olbrzymy ani duże (typu labrador). Maleństwa też nie, bo ważą już koło 3 kg. Tylko że pies średniej wielkości może ważyć zarówno 12 kg jak i 25... Tak więc jak na razie to są takie małe niespodzianki ;) Quote
Bonsai Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Ja się rozchorowałam i nie mam sił siedzieć dłużej przed kompem... :( Praktycznie cały dzień śpię i mnie to wkurza, że tak marnuję czas, ale co poradzić, jak na nic innego nie mam siły... Pamiętam o szczeniaczkach, może namówię TŻta by trochę mi pomógł, choć i tak już pomaga gotując, wyprowadzając psy... etc. Quote
Delph Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Ojejej, mój śliczny dzieciaczek, bardzo dziękuję Bonsai :loveu: Aż się nie mogę doczekać reszty gromadki, takiego smaka narobiłaś :eviltong: Maluchy już po drugim odrobaczeniu, w tym tygodniu szczepienie. Rosną, broją i wykańczają psychicznie moje psy :diabloti: Sielanka. Quote
Bonsai Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 No to dwa szczeniaczki na szybko. tak jak mówiłam - mogę im zasponsorować pakiet ogłoszeń. Potrzebuję tylko tekst i namiary. :) Quote
Delph Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Bardzo, bardzo dziękuję Bonsai :Rose: Jak najszybciej postaram się sklecić jakiś tekst i ruszamy z ogłaszaniem. Quote
Bonsai Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 rozi napisał(a):Dlaczgo nie uśpiłyście ślepego miotu? Delph nie znalazła tych szczeniąt, decyzję o nieusypianiu podjął ktoś inny. Delph dostała psiaki "po fakcie", niejako ratując je od nieodpowiedzialnej osoby. Nie wiem czy więcej mogę pisać na forum. Quote
Recommended Posts