Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam , mam pytanie do miłośników rasy lub też do osób które bardziej sie znają na psach niż ja ;D
Moja Negra ma teraz około 3 lat... od chyba 2 lat ma problemy z uchem. Najprawdopodobniej od czasu jak nalało sie jej wody do uszu (mamy oczko wodne i duży kamień nad nim , nagra pewnego pięknego dnia wskoczyła z tego kamienia i wpadła całkiem pod wode) Całkiem zdrowe -stojące uszko nagle jej "opada" Negra je kładzie i trzyma tak jakby ją bolało przechylajac łepek w strone tego uszka. Oczywiście wet ją oglądał ale coraz częściej mam wrażenie że nasi weterynarze nie bardzo wiedzą co robią. Kazał jej czyścić po prostu ucho za każdym razem. jakoś działało ale ostatnio dość częśto ją to uszko boli. Ja sie boje że w końcu ktoś z nas zrobi jej przypadkiem krzywdę czyszcząc a lecieć do weta czasem kilka razy w miesiącu tylko na czyszczenie uszka też nie fajnie. Mieliście takie przypadki ? Może są jakies maści ktore mogłyby temu zapobiegać.

Posted

Zmieńcie weterynarza. Przez internet nikt nie powie, co w uchu jest. Może jakieś bardzo stare ciało obce, może wiecznie niedoleczony stan zapalny, grzybica, może już nawet gronkowiec, może zrosty?
Na pewno po takim czasie trwania problemów i różnorakich próbach leczenia przed dobraniem leków trzeba zrobić posiew.