brazowa1 Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Robi niesamowite wrazenie.Jest naprawde pieknym psem.Proporcjonalna,ladnie umaszczona,a błękitne oko dodaje jej "smaczku" Trudno mi okreslic,czy w rodzinie miala collie czy husky,bo mimo,ze z wygladu przypomina owczarka collie,to charakter pokazuje huskego.Jest lekko z dystansem do swiata.Łagodna do ludzi i psow. W schronisku jest od dwoch tygodni i mamy nadzieje,ze nie spedzi w nim duzo czasu;jej uroda powinna pomoc w znalezieniu domu. Wielkosci husky,nieduza. Komu pieknote? Quote
Celina12 Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Czekając na zdjęcia podnoszę Pięknotę!!! Quote
akucha Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Niech ci dogo domek przyniesie, w górę!!! Quote
Celina12 Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Rzeczywiście-CUDO-jakie ma śliczne niebieskie Oczęta-:loveu: Quote
akucha Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 To jeszcze... Ile ona ma lat??? Młoda pewnie, ale w ogłoszeniach trzeba podać... Quote
wiewiora1 Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Ta pieknota i bez dogo znajdzie domek ,,, A w schronie jest tyle biedactw ktore siedza po kilka lat i stracily nadzieje.. Moze trzeba im pomoc,,,, AS nasza blekitnooka, jest na prawde codowna Quote
beka Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Gerda jest śliczną panna i mam nadzieję że zaraz kolejeczka się do niej ustawi :) Quote
brazowa1 Posted November 26, 2006 Author Posted November 26, 2006 Gerda jest mloda,ma 1,5 roku. "Okropna" wiewioro1 :eviltong: ,szukamy domu dla Gerdy, bo z dowiadczenia wiemy,ze nie maja po co sie kisic w schronisku przez 2-3 miesiace,skoro swiat moze dowiedziec sie o nich predzej i predzej znalezc dobry dom. Poza tym czas pokazac,ze my w Sopocie mamy nie tylko staruszki powyzej 15 lat,ale takze mlode psy.Bo gotowabym uwierzyc,ze Sopot to schron dla emerytow :) Blekitnooka,na gore marsz! Quote
Kasia25 Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Ale ma elektryzujące spojrzenie! Piękna, młoda i w schronisku.......... bezsensu:-( Quote
brazowa1 Posted November 26, 2006 Author Posted November 26, 2006 akucha napisał(a):Skąd ona wzięła się w schronisku??? A coś o chatakterku... Charakter:z dystansem do obcych,niezbyt wylewna,ale na pewno łagodna i spokojna.Nie nalezy do psow ,ktore domagaja sie kontaktu za wszelka cene.Nie skacze na ludzi.Jest niesamowita z tym okiem,moze nauczyla sie ,ze ludzie traktuja jak okaz do ogladania? Ja tam w niej czuje husky. Quote
wiewiora1 Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 2 tyg to obowiazek siedzenia kazdego psa w schronie, Jest to czas kwarantanny , dla kazdego psa, podczas ktorego jest szczepiony , odrobaczany i odpchlany oraz pod kontrola,, Wierze ze nim sie ogladniemy nasza mala bedzie juz w domku,,, Nikt nie zasluguje na siedzenie w schronie.... Dobrze ze jest mloda to nie bedzie problemu...niedlugo beda ustawiac sie kolejki,, a dlaczego ? Bo jest orginalna,,, ma ciekawe ubarwienie i te oczy!!!!! Quote
wiewiora1 Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 A niedobra jestem dla tego , bo boje sie ze niektore psy ktore siedza juz latami moga sie nie doczekac wizyty na dogo... Brazowa dlaczego zapomnialysmy o Osowej,,,? Sadze ze ja moglby spotkac taki sam los na stare lata jak naszego duzego Miska,, No ale ok nie czepiam sie..ja nie moge ingerowac, jestem daleko nie mam zdjatek i to jest ten problem,,, Mam nadzieje ze Osowa ma sie dobrze,, Wiem jest juz slaba, i zmeczona zyciem,, ale to kiedys my zaprzepascilysmy jej szanse,, Tzn osobiscie nie my ,ale Osowa moglaby zasluzyc na dom Oki koniec moich niedobrych spostrzezen pozdrawiam , z milym akcentem.....Szczerze Quote
brazowa1 Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Osowa została przeniesiona do pawilonu na stałe,tak jak kiedys Saba babcina.Ona nie moze juz mieszkac w budzie-stawy,siersc-wiesz,co dzialo sie ,gdy namakała.Na szczescie zadnych zmian nie ma,to juz przenosiny profilaktycznie,po pierwszych deszczach.Na jej miejsce do Krzywej Łapy przeszla Plenkiewiczowa. Osowa jest bardzo stara i schorowana.Moim zdaniem zmiana dla niej teraz to nienajlepszy pomysl.Ma teraz zaczac sie uczyc nowych zachowan?Gdy ledwo chodzi?Postarzała sie niesamowicie.Na dom był czas jeszcze te 3 lata temu,a teraz,biorac pod uwage,ze wszyscy ja lubia i nie jest zostawiona sama sobie,ja bym nie szukała dla niej nowego miejsca. Wiewiora1,zauwaz,ze Michu nie spedzil calego zycia i nie zestarzal sie w schronie,to byl pies "z zewnatrz".Dla Osowy schron to juz dom.No i jego kondycja fizyczna byla o niego lepsza. A piekna Gerda,do gory,prezentowac sie ,błyszczeć swoim okiem i szukac domu. Quote
Kasia25 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Samotna i piękna Gerda, może znajdzię się jakiś Kaj? Quote
kaerjot Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Gerda na początku, jak zobaczyła mnie przy siatce, to stanęła z boku, ale gdy się przekonała, że koleżanki dostają ciacha to przybiegła szybciutko. Quote
Celina12 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Cioteczki-czy wiadomo jak Gerda się dostała do schroniska?:-( Quote
wiewiora1 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Mimo ze jestem tak daleko czulam ze jest cos nie tak z Osowa..Nie moglam spokojnie spac , bo przychodzila mi na mysl... A co powiesz o Szczotku . tez wszyscy mowili ze umiera , ze sie przewraca i tarza ,,,A jednak teraz zyje w godnych warunkach,,, Tak wiem Osowa spedzila cale zycie w schronie,, £ lata temu tez ktos mogl juz powiedziec ze to juz za pozno dla niej ze ona umiera,,, A czy nie fajnie miec na stare lata cieplu kocyk i glaskanko przed snem,,,? Sama juz nie wiem, Ok ale konczymu temat Osowej,, Zmarnowala sie psina jednym slowem, a tak bardzo mogla podzielic losy Misia bo mi go ona przypomina w jakims malym stopniu czy Szczotka,,, Ale to nie my zawinilysmy tylko system,,Teraz mozna ja tylko dopieszczac smakolykami i cieplymi kolderkami .. A co do naszej Blekitnookiej,to do gory,, niech rzeczywiscie nie siedzi w schronie,,,Nikt nie zasluzyl na to wiezienie, nawet gdy jest najlepiej zarzadzane, Trzyama kciuki za mloda,,,Ludzie zglaszajcie sie,,, Zadko spotyka sie takie orgynalne psy,,A ona ma wszystko czego my ludzi potrzebujemy ,,,,mlody wiek,,wspanialy reprezentujacy wyglad zdrowie i checi wielkie checi do opuszczenia schronu W mlodym wieku ciezko zapewne sie pogodzic z takim wiezieniem,,,,, Quote
brazowa1 Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Dlatego Gerda musi jak najszybciej opuscic schronisko. Quote
wiewiora1 Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 no to nie mozemy marnowac czasu,musimy wywlec ta mloda psine ze schronu , zeby nie nabawila sie jakis zlych przyzwyczajen ze schronu,,, Fakt moze byc tak ze na dniach , nie oczekiwanie ktos przygarnie nasza psine , przechadzajac sie po schronie.. bo nie trudno nie zauwazyc takiego orginalnego psiaka, Ale poki co to my dalej szukamy jej domku i oby jak najblizej Quote
brazowa1 Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 Fakt moze byc tak ze na dniach , nie oczekiwanie ktos przygarnie nasza psine , przechadzajac sie po schronie.. bo nie trudno nie zauwazyc takiego orginalnego psiaka, ten psiak wcale tak chetnie nie podchodzi do ludzi i moze utknac jak sliczna Gizma,(ta biała z "sadu",co tkwiła 2 lata,mimo,ze ładniusia) Gerda została przerzucona przez płot,o ile pamietam. Quote
brazowa1 Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 dziekujemy Akucho,Gerda tez sie dołacza. I szuka domu,moze jakis dogomaniak sie skusi na blekitne oczko? Quote
Recommended Posts