Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawa rozwoju to są dopiero cyrki, czasem widać co wyrośnie czasem nie....Trudno prognozować cokolwiek :)
Tak miał długie czasem klapnięte, ale później urosła mu głowa do rozmiaru XXXL i uszka się wkomponowały, to piękny pies do dziś jestem potwornie zadowolony z zakupu jego.
Był też swojego czasu chudy i wysoki ale tu nagle od 8 mca zaczął wychodzić z niego WIELKI POTWÓR.
:p rzadko, który psiak ma taki łeb w rasie.
A jak ma to zazwyczaj mi się widzi takowy Pies.
Nie widzę Stafforda z małą głową, tak suki jak i psa.
Według mnie te osobniki z małymi głowami nie powinny być rozmnażane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czasem może być tak że z pieknego szczenięcia nie rośnie nic
a czasem z brzydkiego kaczątka rośnie ZJAWISKO :)

[FONT="Century Gothic"]WIZERUNEK = GŁOWA W ROZMIARZE XXL[/FONT]

Posted

zauwazyłem u Vita ze na gorzę wychodzą mu kly stale, ale i nie wylecialy mu jeszcze te mleczne;/ wylecą one tzn te stale je wypchną jak wyjdą do konca?/czy bede musial wyrwac???a i uszy szaleją:P nie podklejac??i cierpliwie czekac??bo są chwile ze ma ladnie ulozone...:)a są ze wyglada jak kundelek;p

Posted

Jak zmienia zęby to uszy raz będą idealne, raz jak pompony... Samo minie ;) Jak geny dobre, to nie trzeba lepić.

Zęby spróbuj delikatnie wybujać na szmacie albo daj mu dużą surową kość do gryzienia. Jak w kilka dni nie polecą, idź do weta, żeby wyrwał, żeby stałe krzywo nie wyrosły. U nas też był taki problem, ale z dolnymi.

Posted

a czemu miałby się żle rozwijać,spokojnie ma czas
widziałem większość maluchów po Szogunie, będzie ładny "take it easy" :)

dawaj fotasy radoche mi to przysparza :)

tak od 22-24 kg psiaki wyglądają już zajebiście jako dorosłe egzemplarze

Posted

:p Vito czyli najpowazniejszy gangster ciechanowskich podwórek:) Skubany tak rośnie szybko ze szok, przybiera na wadze i jest coraz wiekszym koksem. Potrafi byc nieznosny ale i tak go kocham:) trudno takiego diabla nie kochac.Na spacerach ladnie chodzi na smyczy lubi bawic sie z psami ale z malymi bawi sie inaczej mianowicie skubany od razu orientuje sie na co moze sobie pozwolic i potrafi zdominowac psa i zameczyc zabawą, a jesli chodzi i wieksze psy to podchodzi z pokorą chociaz ostatnio suke labradora duzą chcial zameczyc;p ona juz nie chciala sie bawic a on jak jakis dyktator:diabloti: nieraz lubi wybrzydzac w jedzeniu ale nie daje mu sie:) potrafi siadac dawac lape jedna i drugą warowac i dawac glos na zawolanie, co prawda cwicze z nim rzadko ale szybko sie uczy:-o Ostatnio na spacerze i wspolnej zabawie z kolegą spanielem bardzo mnie zszokowal, rzucalem pilke i spaniel biegal za nią jak motor moj Vito nie mogl nadarzyc za nim;p wiec po chwili pobiegl sobie wczesniej w miejsce gdzie mniej wiecej rzucalem pilkę i czekal na nią :evil_lol: cwaniak nie chcialo mu sie biegac:eviltong: najbardziej lubi przeciagac sie gryziakiem szarpac i walczyc z rowiesnikiem pitbullem kolezakną z osiedla:)

Posted

Na pewno gdzieś mam wstawię w weekend, jadę w delegację .
Pozdrawiam
ł

ps. Michał gdybyś miał podejrzenia , że będą klapnięte to trzeba by podklejać plasterkiem
fizelinowym lub taką specjalną substancją od wewnątrz,
gdzieś na wystawie widziałem
co by się załamały w odpowiednim miejscu.
Choć na moje oko nie będzie kłopotu.

Posted

A nie robił testów alergicznych na co konkretnie pies jest uczulony?

Są lepsze karmy dla alergików niż Royal - ten raz że drogi, to dwa, mój staffik alergik dostał po Royalu potwornego uczulenia ;) i moja wet od alergii mówi, że royale dla alergików to raczej jedne z gorszych karm tego typu na rynku.
Ja poleciłabym Ci albo któryś Trovet (ja miałam Rabbit Rice), albo Acanę Pacifica (teraz mój pies ją je i to najlepsza karma jaką mieliśmy; jedyna która daje radę przy jego zapotrzebowaniu na energię i mięśniach), albo Taste of the wild - pacific stream (też przez wielu staffikarzy chwalona)...
Możesz też karmić barfem, ale do tego trzeba zrobić testy - żeby wiedzieć, czego psu nie podawać.

No i jak pies ma alergię to oczywiście do czasu określenia na co konkretnie (testów) zero podjadania poza karmą.

Posted

Acanę proponujesz Martens??wlasnie on nie robil testow zadnych i co mam mu sama karme dawac??kurcze ale wolalbym wiedziec na co jest uczulony zeby np dac mu nieraz jakas kosc albo cos innego do jedzenia i zeby nie jadl ciagle suchej karmy nie chce go ciagle pasc sucha karma;/ ta Acane z rybą proponujesz??